![]() |
Ben lalelerimi topraktan çıkarmıyorum. Benim laleler daha önceki senelerden toprakta bekleyenler.
|
1 Eklenti(ler)
Ful'un saksısına 10 lale soğanı dikmiştim, firesiz filizlendiler. Umarım çiçeklerini de görürüz:)
|
Bende altı adet lale soğanı almıştım satıcı içerdede olur dışardada dedi bende bir saksıya dikip eve aldım bir ay kadar evde durdu birini kaybettim diğeleri iki cm yaprak büyüttü bu sayfada lalenin soğuklanmadan açmayacağı yazıyordu bu kezde iki üç gün bir balkona bir eve alarak soğuğa alıştırdım daha sonrada tamamen dışarda bıraktım şimdi olduğu gibi duruyorlar büyüyen yok ölende yok doğrumu yaptım acaba ..:)
|
Bırakın dışarıda kalsın. önce kök yapacak, sonra sürgün verecek Mart sonunda açacaktır.
|
Dün bir yapı marketde lale soğanları gördüm.Fiatları cazip geldi bana;
(10 adedi 5.25 TL) Ancak dikim mevsimi geçmiş olduğundan tereddüt ettim. Şimdi alıp saksılara diksem olur mu ? Saksıları 0 ila 5 derece arasındaki kapalı balkona yerleştirmem uygun olur mu ? Teşekkürler... |
soğanlarda çürüme yoksa bence alınabilir.
sıcak bir yerde durmuşsa kötü. sağlamlığını kontol etmenizde fayda var. bir de ufak ufak filiz vermiş olmalılar artık. sıcaklık konusunda da lale soğuk ortam seviyor. |
Alıntı:
erken gibi gelmişti ama normalmiş herhalde |
Topraktan birkaç cm dışarı çıkan lalelerimin üzerine ciddi kar yağışı oldu.
Kar altında kalmak lalelere zarar verir mi acaba? |
Lalelerinizin üstüne kar yağdığı için sevinmelisiniz..
|
Düzceye de 4 parmak kadar kar yağdı. Tabii nergislerim, sümbüllerim, çiğdemlerim hepsi kar altında kaldı. Üstüne üstlük yolluklarda biriken karları da üzerlerine attım. Şimdi üzerlerinde 15-20 cm kardan yorgan oldu. Kar eriyinceye kadar, karın altında ne güzelleşirler Allah bilir.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
nisbeten sıcak bir yerde kalmaları, yinede deneyeceğim. Teşekkürler. :) |
Lalenin boceklenmesi
1 Eklenti(ler)
Lalemi ektim fakat bugun boceklendigini farkettim. Bocekler beyaz ve cok kocukler sanirim beyaz pire. :(
Neden olabilir? Bocekleri goren biri bana cicegin soganindan kaynaklanabilecegini soyledi, dogru olabilir mi? Elimde birkac lale sogani daha var, ona gore dikip dikmeyecegime karar vericem! Tesekkurler! |
1 Eklenti(ler)
Beyaz lalem aceleci:)
|
Soğuk alamadığı için sap uzamamış. İnşallah bu son kar lalelerinize yararlı olur.
|
Alıntı:
|
bir kökde bir-kaç lale olması muhtesem bu soganları nerden aldınız?
|
1 Eklenti(ler)
Son bir ay içinde yaklaşık 50 cm kar aralıklı olarak yağdı. Bütün bahçeyi örttü. Bugünlerde yavaş yavaş eriyor. Laleler ilk görünenlerden oldu.
|
Sn Kemalbey, lalelerin martta açarlar. Bu sene iklim onlar için çok uygun. Kolay gelsin.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Tek çiçek sapında 3-5 çiçek açacakmış,bekleyip göreceğiz bakalım.
TULIP MERRY GO ROUND Soğanları 9 ekimde dikmiştim. |
Alıntı:
|
Ardabora hocam soğanları o siteden mi aldınız ?
|
Hayır, soğanları Merter-Marmara Forum'daki Bauhaus'tan almıştım bu sonbaharda.
|
Angelique Double Tulip şakayıklı lale kokuluymuş doğrumu bir sitede yazıyor sakıncası varmı bilmiyorum ama ekliyorum sitenin adını
Katmerli laleler / Şakayık lalesi | Süs Bitkileri ve Çiçek Bakımı bu linkte kokulu oldukları yazıyor ne kadar doğru sayın hocalarım |
Katmerli laleler (Duble tulip) vardır, tek sapta 2-3 çiçek açan laleler de vardır. Ama kokularını bilmiyorum belki kokulu olabilirler de.
|
artık nisan sonu mayıs başlarında çiçekleniyormuş o zaman kadar bekliyeceğiz 50 tane diktim bakalım kokulularmı değilmi teşekkür ederim cevap verdiğiniz için ama büyük ihtimal kokuludurlar herkes öyle söylüyor yani diğer bazı siteler
|
3 Eklenti(ler)
Lalelerimin şubat ayı sonundaki halleri:
|
sayın pria lalelerinizi bu sene ayırırsanız daha iyi gelişirler zira sıklaşmışlar biraz
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025