![]() |
Merhaba.benim lalelerim de yavastan acmaya basladi...Yakinda fotograflayip eklerim bende...
|
1 Eklenti(ler)
Ilk acmaya baslayan lalemi fotograflayabildim.Yagis alan bir mevsimde oldugumuz icin cok iyi gelismedi ..ama yavastan ilk lale acmaya baslamasi az da olsa beni umutlandirdi..
Digerleri de bir acsin..onlari da paylasirim.. |
2 Eklenti(ler)
Lalelerin gelişimi güzel ancak benim bahçemde açmaları Nisan sonunu buluyor. Bu yıl çeşidi de artırdım.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Benim lalelerim de çiçeklendiler. :)
|
4 Eklenti(ler)
İki tanesinin (ilk ve son resimde) çiçeklerinde renk oluşumunun tam tamamlanmadığını ve çiçek yapraklarının birer birer döküldüğünü görünce hepsini daha çok güneş gören balkona aldım. Bir tanesinin çiçek sapı eğik uzadı ama çiçek duruşunu çok beğendim. :)
|
2 Eklenti(ler)
Benim lalelerim de bütün coşkularıyla açtılar. Sarılarla kırmızıları ayırmaya çalıştım geçen sene ama pek başarılı olamamışım.Geçen sene açmayan kırmızılar bu sene açmış o yüzden bilememişim.
|
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar benim çektiğim lale resimleri de bunlar:
|
5 Eklenti(ler)
Devamı;
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Açıkcası ben renk oluşumu dışında, yaprakları tam açılmadığından ve döküldüğünden tam gelişmediğini düşünmüştüm. Ama dediğiniz gibi olabilir de. :eek: Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. :) |
2 Eklenti(ler)
Lalelerden bazıları tomurcuk oluşumunu tamamlayıp 2 gündür açmaya başladı. Bazıları herhalde Mayısı bulacak.
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar da benden.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
bizde ilkbahar biraz gec geliyor..Kuzeyde bulundugumuzdan ..Benim de lalelerim acmaya basladi..Ilk acan..sizinle paylasiyorum.. Hocam,cok etkiliyeci ve zarif cicekleri ile renk cumbusu adeta.Masallah lari var. |
1 Eklenti(ler)
Bu yıl soğanlılara pek yanaşmadım. Birkaç lale dışında hiç yok. Bu rengi bu yıl edindim.
|
5 Eklenti(ler)
Lalelerimin bu yılki fotoları:
|
5 Eklenti(ler)
10 bin kadar lalem vardı..Bu yıl sarı-kırmızılar haricindeki 7-8 renk 3 bin kadar laleme bir haller oldu..Hemen hemen hepsi hangi nedendendir,yok oldu..
Dayanıksız hibrit çeşitler oldukları için kayboldular herhalde..Birde bu yılın aşırı yağışları etkili olmuş olabilir;çürüdü hemen hepsi.. İşte yokolan 7-8 renkte 3 bin kadar laleden tek-tük kalan çeşitlerim: |
|
5 Eklenti(ler)
Seka Park'tan lale manzaraları :D
|
4 Eklenti(ler)
Emirgandaki güzelligi herkesin görmesini istedim , zamanı gecmeden gıtmenızı öneririm arkadaslar :-)
|
5 Eklenti(ler)
dıger resımler :D
|
5 Eklenti(ler)
Gercekten öyle sayın sarıgoz , ınsan parklarda gezdıkce kendı dıktıklerı hep daha az gorunuyor gozune :-)
|
Bir soruda benden. Geçen hafta çarşıdan aldığım 3-4 cm filizli soğanlar aldım. İçimden bir ses alma geç artık dese bile resimlerine dayanamadım aldım ve ektim. Durum ne olur acaba ?
|
Bekleyip göreceksin Furkan, biraz geç ama kök yapabilir :D
|
Kök yapar yapmasına da bu dönemde çiçek açar mı ? Açarsa seneye tekrar sağlıklı açar mı o var işte
|
3 Eklenti(ler)
Sayın Furkan Yıldız,
Soğanlarınız soğuklama işlemi gördüyse açar. Yoksa yapraklanacak, ama hava ısınmaya başladığı için açmayacaktır. Seneye ne olur onu bilemiyorum. Bahçemde yeni açan laleler. |
4 Eklenti(ler)
Merhabalar..Bizim bahcedekiler,yavastan acmaya basladi..Hava biraz kapali ve o yuzden de cicekleri kapali,ne yazikki.
|
1 Eklenti(ler)
Bir lale daha..
|
Bizim ekipten bir arkadaşın geçen hafta Hollanda da çekmiş olduğu lale fotoğraflarını sizlerle paylaşmadan edemedim. Bu fotoğraflar soğanlı bitkilerin yetiştirilmesi konusunda yardımcı fikirde verebilir!
http://www.srgc.org.uk/smf/index.php?topic=7148.0 |
Sevgili sarigöz laleleriniz çok farklıymış ayrıca çok hoşlar :)
Soğanları grup halinde ektiğim için bu sene harika görüntüler oldu ve de olacak. Çünkü boyları uzun laleler kısalara göre daha geç açıyor. Onları orta bölüme ekmiştim. Kenarlardaki Laleler açtı. Onlar geçmeye yakın ortadaki uzunlar açacak. Lale sezonu uzayacak :D Benimkilerin son durumu; Eklenti 209126 Eklenti 209127[/QUOTE] Eklenti 209131[/QUOTE] |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025