![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Yanıtınız için teşekkür ederim. soğanları aldığım yerde lilyum beyaz dediler. zambak ne renk ve çeşit bilemiyorum soğanlar iriydi ilk defa yetiştirdiğim için pek bilgim yok. İyi Seneler. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Bu nedenle satıcılar konuyu bilmeyen alıcılara "Bu senin istediğin" dir derler, ve alakası olmayan bir soğanı satarlar. Eh 3 ay sonra nerde gördüm ben seni? olur olay. Bu nedenle satıcılara her zaman itibar etmeyin. Onlar bilgili satıcı yerine PAZARLAMACI olabilirler. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ama ben soğanları burada gördüm. lilyum soğanını az çok buradan gördüğüm kadarıyla biliyorum. bendeki soğanlarda aynısı idi. 23 kasımda dikmiştim dün toprağını hafifçe açtım baktım hala bir filiz yok. soğanı çıkarmadım belki kök yapmıştır bilemiyorum biraz daha beklemelimiyim? |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Bugün bir saksı Lilium aldım ve balkona koydum, iyimi yaptım acaba ve nasıl sulayacağım acaba ? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-02-2011
|
merhaba.lılyumlarımı aldığimda çok güzeldı fakat şimdi öluyor sulamaya devam edıyorum.en alt kısmndan ve çiçeklerının dokulduğü yerden beyaz bişeyler çıkıyor ben soğana benzettım soğana benzettığim şeylerın içinden fılızlenme olmuş o beyaz şeyler soğan mı yoksa yenı yaprak mı çıkıyor bana yardım ederseniz çok sevınırım.ölmelerını ıstemıyorum![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu.
|
üçüncü fotoğraftan anlaşıldığına göre toprak içinde soğanlarınız çürümeye başlamış. İlk etapta kökleri çürümüş, soğanların kendisi de çürüyebilir. şu anda çiçekleri bittiğine göre, soğanları topraktan çıkarıp bol akar su ile yıkayın temizleyin, poşetin içine temiz torf veya harç toprağı içine soğanlarınızı gömün ve buzdolabında 2 ay bekletip bol güneşli bahçeye dikin. orada gelişmelerini takip edin. kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-11-2006
|
Merhaba İki yıldır cok guzel acan liliummu kucuk bir saksıda unutmustum. Bu yıl hic hareket goremeyince saksısını bosalttim. Saksının altı metrelerce kök doluydu resmen toprak%30 azalmıstı. soganlari dikkatlice ayıklayıp 3 saksıya esit olarak ektim bakalım neler olacak. Soğanlari ekmeden once oksijenli su ile yıkadım.Çektigim resimler aşağıdadır. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2012
|
Alıntı:
Unuttum demişsiniz.. Hiç su vermediniz mi bu unuttuğunuz zaman diliminde? Bir de ortamı nasıl bir ortamdı, dışarıda su alan bir yer mi, evin içinde bir yermi vs vs? |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın kgursandan almış olduğum soğanlardan dökülen ve dış kart pullarından aldığım pulları hafif nemli torfun içine koyup poşete koymuştum, tabii daha sonra unutmuşum bugün başka bir şeyler ararken onları buldum, eyvah bunlar küflenip çürümüştür deyip hemen poşeti aştım, bakın neyle karşılaştım. ![]() ![]() ![]() ![]() Sevincle gözlerim parladı hepsi üçer beşer yavru yapmış çok da sağlıklıydılar ![]() Biraz sonra yeni yerlerine ekilecekler. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Yani olayın prosüdürü şöyle: Bitkiler tam çiçekte iken (ağustos civarı) SEÇİLİP-Sökülür, ( seçme: çiçeğin karekteristik özelliklerini gösteren sağlıklı bitkiler) dıştan 2-3 sıra pulları alınır, torf,perlit, vs. içinde Ağustos-eylül-ekim 18-20 oC da tutulur, her pul 2-4 yavru soğancık yapar, yavrulamış pullar sonbaharda (kasım-aralık) açıktaki yastıklarına dikilirler, Nisanda yaprak ve saürgün çıkarır ve yaz boyu geliştirilir. |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili kursan geç kaldığımı biliyorum, unutmuşum bunları, ekmekten başka yapılacak bir şey yoktu, ![]() Alıntı:
Sevgili kgursan affınıza sığınarak bende bir şeyler ekliyeyim, soğanı için yetiştiriciliğini yapanlar, ki, biri ben, soğan irileşmesi satış boyuna gelmesi için çiçekleri açmadan daha tomurcuktayken keseriz, şayet kesilmezse soğan irileşmez, topladığı besini çiçeğe harçar ve soğan küçük kalır. Söküm: Çiçekler bittikten 15-20 gün sonra saplar alınır hafif bir su verilir ve söküm yapılıp seçme boylama işlemi yapılır, anaç sağlıklı soğanların dış kart pulları alınır, pulları alınan anaç soğanlar satışa sunulmaz tekrar ekilir. |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2012
|
Alıntı:
Ama ben bi türlü şu Islak ve Kuru olmayan nemli toprak/torf vs ayarını tutturamadım, ya kurutuyorum ya çürütüyorum, ortasını bulana kadar ziyan oldu bütün soğanlarım ![]() |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
|
Soğanlari ayıkladıktan sonra. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Bu liliumlar acaba casablanca denilen çiçekmi. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu.
|
"Casablanca " Oriental Liliumlardan bir çeşittir, rengi beyaz ve hafif kokuludur. Ama her lilium, veya her beyaz lilium, hatta her beyaz oriental lilium Casablanca değildir. İhtimal ki casablanca liliumun soğanları Şubat sonu-Mart başında satışa çıkacak. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
|
Liliumlarin tam ismini bilmemekle beraber ciceklerinin turuncu oldugunu soyleyebilirim. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçekleri solan ve bütün yaprakları dökülen Pembe Liliummu söküp soğanları çürümeden topraktan çıkarayım dedim, hemen çürüyen sapın bie parmak altında soğan oluşumları mevcuttu ve ben sağları kesmiş bulundum, şimdi bu soğanları sarıp kaldırayım mı ne dersiniz Sevgili Lillium ve tekrar ne zaman ekmem uygun olur. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Sayın kgursan Geçen sene sizden aldığım Casablancaları sökmedim. Büyük saksıdalar dediğiniz gibi az suladım. Saplar solunca dipten kestim. Şimdi bahar geldi sulamaya başlayayım mı. Şu anda hiçbir uyanma yok. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu.
|
Toprak çok kuru kalmasın, hafif nemli olsun. Yeşermeye başlayınca (Sanırım Nisanda) sularsınız. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-09-2006
|
bende lilium fanatikliği oluştu.konyada asyalalenin boşürü elime geçti.her rengi var ellerinde 3 lü paket halinde 2 tl ye satıyorlar.her renginden sipariş vereceğim.kuşadasındayım.saksıya dikip yetiştirmek istiyorum.sayfayıda inceledim .sayın almiranın lilium bahçesine baktım harika olmuş ,bende isterim ) |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-08-2009
|
Bende dün yeni aldığım 2 adet zamanbağı büyükçe bir saksıya beraber diktim. Biri kırmızı biri beyaz renkli. Soğanlar büyüktü ve pulları vardı ayırdığım bir kaç puluda farklı bir saksıya diktim umarım onlarda çıkar.Zambaklarım yeşersin resimlerini paylaşırım inşallah. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Yetiştirtiriçiliğini yaptığım liliumcandidumlar. http://www.agaclar.net/forum/showpos...0&postcount=93 |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Masallahlari var sayin Lilium... Bende yetistiriyorum(hobi amacli ******),lakin benimkileri daha ufaklar.Bu boya gelemediler.Bulundugum yuksek rakkim ve soguk hava kosullari dolayi.Yagisli hava etkiler mi acaba,ogrenmek istedigim.. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Yüksek rakımdan etkileneceklerini sanmıyorum, aksine daha iyi sonuçlar alırsın, soğuk hava gelişmelerini sadece biraz geciktirir. Havaların biraz ısınmasıyla gelişim göstereceklerdir. Yağışlı, rutubetli, nemli, çiğli havalar etkiler, aşırı yağışı rutubeti nemi çiği ve göllenen suyu sevmezler, ve bu hastalıklara davetiyedir. Bu gibi yerlerde yetiştiriciliği yapılmasını tavsiye etmem. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-05-2011
|
*** zambam bendede vae eski evimde çok tu sattım ve 3 çuval soğanım oldu komşulara dağıttım zambağın çiçek veren sapı kurusada dibinden sökmeyiniz sapın dibin den yeniden toğumlama soğan yapıyo bilginize topraya yakın 10 santim yukarıdan keserseniz daha iyi ve kışın donduğunu hatırlamıyom bursa inegöl |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-05-2011
|
*** zambam bendede vae eski evimde çok tu sattım ve 3 çuval soğanım oldu komşulara dağıttım zambağın çiçek veren sapı kurusada dibinden sökmeyiniz sapın dibin den yeniden toğumlama soğan yapıyo bilginize topraya yakın 10 santim yukarıdan keserseniz daha iyi ve kışın donduğunu hatırlamıyom bursa inegöl yani eski evimi sattım değişik güller vardı dağıtıım bi kısmını bulunduğum dairenin bahçesine getirdim kışa dayanıkli bir çiçek |
|
|
|
![]() |
|
|