agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler
(https)




Beğeni Düzeni703Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-05-2009, 15:02   #1
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Arkadaşlar. Soğanlarım çoğalmış diye sevinirken kısa sürede o güzelim yapraklar sararıp soldular. Bu olağan bir şeymi? Yoksa soğanlarım ölüyor mu .

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2009, 23:17   #2
Ağaç Dostu
 
Kharel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2008
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 390
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi susam Mesajı Göster
Arkadaşlar. Soğanlarım çoğalmış diye sevinirken kısa sürede o güzelim yapraklar sararıp soldular. Bu olağan bir şeymi? Yoksa soğanlarım ölüyor mu .
güz çiğdemiyse yapraklarının solması normal ama bahar çiğdemlerinin yeşil yaprakları henüz solmamalı sanırsam.

Kharel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2009, 08:46   #3
Ağaç Dostu
 
ibrahim37's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-07-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 436
Galeri: 797
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi susam Mesajı Göster
Arkadaşlar. Soğanlarım çoğalmış diye sevinirken kısa sürede o güzelim yapraklar sararıp soldular. Bu olağan bir şeymi? Yoksa soğanlarım ölüyor mu .
Geçen hafta Üniversitenin bahçesini ziyaret etmiştim çiğdemlerin birkaçı hariç tamamının yaptakları kurumuş ve tohum kapsülleri bile patlayıp etrafa saçılmışlardı. Bu durum bulunduğunuz yere ve yüksekliğe bağlı olarak değişebilir.
Güz ve ilkbahar çiğdemi olarak herhangi bir değişiklik fark etmez hepsi ısının armasıyla kurumaya başlar.
Ancak Sayın Susam soğanları saydığına göre, toprağını açıp soğanlarına baktıklarını tekrar ektiyse bunlar daha çabuk kuruyabilir. Ama yinede bu durum sorun yaratmaz genel olarak şu anda yüksek zirveler hariç her yerde çiğdemler kurumaya başladı. Israrla tekrar yeşerecek diyerek sulamaya devam etmezseniz daha iyi olur.

ibrahim37 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
çiğdem, çiğdem soğanı, çiğdem tohumu, soğan, tohum


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025