![]() |
|
![]() |
#361 |
Ağaç Dostu
|
Saksıda yetiştirmekten korkmayın... ![]() Crocus 'Tricolor' http://www.srgc.org.uk/discus/messages/141/26293.html |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ninina84 sizin tarifinize uyan bir çiğdem yok. Crocus'lardan sonbaharda çiçek açan tek sarı çiğdem 'Crocus scharojanii'dir. Sadece Rize ve Kaçkarlarda bulunur ve çiçeğin merkezi siyah değil. http://images.google.com.tr/imgres?i...a%3DN%26um%3D1 bu sayfada bu çiçeğin güzel bir örneği var. İkinci ihtimal olarak sarı olupta sonbaharda çiçek açan 'Sternbergia'lar var. Bunlarında hepsi sarı ve sonbaharda açıyorlar ancak bunlarında ortasında siyah birşey yok. Aşağıdaki linkte bunlardanda bazı örnekler görebilirsiniz. http://images.google.com.tr/imgres?i...%3D2%26hl%3Dtr Ama siz yinede şu anda çekilmiş çiçeksizde olsa resmini ekleyebilirseniz ne olduğu konusunda yinede yardımcı olabiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Ben de bir heves bu yıl,gittim bir paket çiğdem aldım,gözüm gibi baktım onlara ama beni hüsrana uğrattılar. Çiçekleri sadece 3-4 gün canlı kaldı ve solup gittiler.Bu normal mi yoksa benim soğanlarda bir gariplik mi vardı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-04-2009
|
arkadaşım bende çidem yetiştiriyom ben bunların hastasıyım herrengini yetiştiriyom açınca çok guzel oluyorlar balkonda her kez hayran kalıyo kardelen lerde var |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-08-2008
|
çiçekler sıcakta daha çabuk bozulur belki de oda sıcaklığına dayanamamışlardır. tabi bu benim amatöryorumum uzman kişiler daha iyi yorumlayacaklardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Ağaçsever
|
arkadaşım saksıyı içeri alman hata sıçagı gören çiçekler hemen bozuluyo dışarı 5dakka sonra çıkarsan fayda etmez |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2008
|
Arkadaşlar. Benim çiğdemlerim çok güzel açmışlardı. Çiçekleri geçtikten sonra canlı bir şekilde yapraklanmaya başladılar. Şu anda uzun ve çok sağlıklı yaprakları var. Ve gün geçtikçe çoğalıyor gibiler. Oldukları gibi toprakta bırakayım mı? Yoksa soğanlarını çıkarmam gerekirmi? Kuruyacak gibi görünmüyorlar. Ne yapmalıyım? Bir bilen akıl verse... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Ağaçsever
|
çidem
onları tektek çıkar onların yavrularını ayır öyle dik bırak hersene acar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Sitedeki arkadaşların açan çiğdemlerini gördükçe en az onlar kadar seviniyorum,ancak benim soğanlarım ne yazık ki toprağın içinde öylece kalakaldılar ![]() Artık büyük marketlerden çiğdem soğanı almayı düşünmüyorum,dağda bayırda gezip oralardan edindiğim çiğdemleri büyüteceğim.Halbuki kenarlarından patlamış olmaları beni çok sevindirmişti ama ne yazıkki filiz aşamasına geçemediler,sağlık olsun... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Ağaç Dostu
|
büyük markalardan alınan soğanlarda genelde problem olmuyor acaba siz dikim şartlarında hata yapmış olabilir misiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Dikimde hata olması benim açımdan teselli verici bir durum olurdu inanın sayın @Kharel ancak dikim harfi harfine forumlarda anlatıldığı üzere gerçekleştirildi.Sulama suyu,herdaim damacana suyuyla yapıldı.Ortam ısısı,don olayı nedeniyle zaman zaman beni tereddüte düşürse de olumsuz bir etken değildi düşüncesindeyim.Belliki biryerlerde bir eksik var ama bunu deneyip görmek için ne yazıkki sonbaharı beklemem gerekecek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Ağaçsever
|
sen yinede bir bagusa ugra derim belkide dondan etkilendi soganlar belkide bozuk sogan aldın alırkenaz yeserme olsun toprahadik 2günde su ver zamanı gecti bidaki sene işalah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Metin Çeşme. Söylediğinizi hemen yaptım. Ve gözlerime inanamadım. Eylül ayında 15 soğan dikmiştim. O kadar güzel yavru soğanlar vermişler ki, sayıları 84 e çıkmış. Çok mutlu oldum. Seneye inşallah bol bol çiğdem açacak balkonumda. Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Ağaçsever
|
çigdemlerşuanda yesildirben hersene yeşil yaprakları kesiyom dahada kuvetli çıkıyorlar yeşil yapraklar sovanın gücünü alıyo keserseniz sogan ertesi seneye daha güçlüdaha güzel acıyo |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Ağaç Dostu
|
yeşil yaprak niye gücünü alsın ki? aksine soğana güç vermez mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar. Soğanlarım çoğalmış diye sevinirken kısa sürede o güzelim yapraklar sararıp soldular. Bu olağan bir şeymi? Yoksa soğanlarım ölüyor mu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Ağaçsever
|
yeşilyapraklara güc yüklediginden sogana güç veremiyo sogan suyu devamlı yapraklara variyo ben hersene kesiyom daha çok daha güçlü çiçek leniyo. kharel |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Ağaçsever
|
susam kardeşim çidemlerin zamanı gecti artık aynı yerde kalsın bidaki sene çıkaçaklar korkma sezon kapandı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Ağaç Dostu
|
Sayın metin çeşme bende size katılmıyorum. Yapraklar pilleri şarz eden güneş panelleri gibidir. Onlar olmadan bitki soğanına besin depolayamaz. Siz birde yapraklarını kesmeden deneyin farkı göreceksiniz. Üstelik yaprakları çıkar çıkmaz keserseniz soğanlar çürüyebilirde! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Ağaç Dostu
|
güz çiğdemiyse yapraklarının solması normal ama bahar çiğdemlerinin yeşil yaprakları henüz solmamalı sanırsam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#386 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güz ve ilkbahar çiğdemi olarak herhangi bir değişiklik fark etmez hepsi ısının armasıyla kurumaya başlar. Ancak Sayın Susam soğanları saydığına göre, toprağını açıp soğanlarına baktıklarını tekrar ektiyse bunlar daha çabuk kuruyabilir. Ama yinede bu durum sorun yaratmaz genel olarak şu anda yüksek zirveler hariç her yerde çiğdemler kurumaya başladı. Israrla tekrar yeşerecek diyerek sulamaya devam etmezseniz daha iyi olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Ağaçsever
|
ibrahim kardeşim kaç senedir bu işi yapıyon ben bu işi 10 senedir yapıyom ama sen diyorsan buişi benbiliyom ozaman sen nasıl bili yorsan öyle yap |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Metin çeşme niyetim asla bilgelik taslamak değildi. Öyle anlaşıldıysam özür dilerim. Bu cumartesi günü Uludağ'da yaptığım bir çiğdem sefasından bazı kareleri çiğdem sever arkadaşlarla paylaşmak istiyorum. Ben gerçekten çok keyif aldım umarım sizde keyifle seyredersiniz. İlk olarak Türkiye'ye endemik olan ve çok beğenilen bir çiğdemin fotoğraflarını ekliyorum. Bu tür; Ankara, Kocaeli ve Bursa üçgeninde yer alan kısımlarda görülür. Genellikle mavi ve koyu mavi renlerde açan bir çiğdem türüdür. -Crocus biflorus subsp. pulchricolor Düzenleyen ibrahim37 : 13-05-2009 saat 23:38 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Ağaç Dostu
|
Uludağ'da ratladığım bir ikinci çiğdem türü daha var bu endemik bir tür değil. Türkiye'nin batısında bulunan illerin tamamında görülmesi muhtemel. Ayrıca Balkanlar'da bulunuyor. Kultüre alınmış en yaygın türde budur. Nedenine gelince fotoğraflara bakınca kolaylıkla anlaşılıyor. Çok güzel çoğalıp yavru veriyor. Aynı zamanda iyi gelişmiş bir soğandan inanılmaz sayıda çiçek veriyor. -Crocus chrysanthus |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
çiğdem, çiğdem soğanı, çiğdem tohumu, soğan, tohum |
|
|