![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Güngör Salman yaşamamaları için hiç bir neden yok. Üzerindeki eski soğan zarlarını temizleyip ekin. Hiçbir sorun çıkmaz. Şansınız varsa aynı sene içinde tohumda tutabilirler. Tam türünü bilmiyorum ama Türkiye'de bulunmayan bir acı çiğdem türü. 'Colchicum sp. ' Güle güle büyütünüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu.
|
Benden kara çiğdem (Sternbergia lutea) soğanı alan arkadaşlar soğanları dikiniz, cansuyu gibi sulayınız. Böylece Kök yaptırınız. Sanıyorum Ekim ayında çiçeklenecektir. Yeni dikilen soğanlı bitkileri sulamadan bırakırsanız kök oluşturması güç olabilir. Çünkü doğal yağmurların ne zaman yağacağı belli olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sn kgursan dikeceğim tüm soğanların (çiğdem, frezya, siklamen, nergiz, lale, lilium)topraklarını dikimden önce mantari hastalıklara ve zararlılara karşı ilaçlasam, ne dersiniz? Düzenleyen acemifüsun : 09-09-2009 saat 21:53 Neden: ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu.
|
Sn füsun., Sorunuzu geç gördüm. Toprağı ilaçlayacaksanız ne ile ve neye karşı ilaçlayacağınızı bilmek gerek. Bu nedenle bence ilaçla vs. uğraşmayın derim. Sadece iyi işlenmiş ve DRENAJ ı sağlayın yeter. Yani su birikmesin diktiğiniz soğanların olduğu bölgede. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2009
|
Bende bugün 100 tane paket halinde aldığım çiğdem soğanlarımı direk bahçeye diktim . Çıktıkları zaman resimlerini çeker paylaşırız bu güzelliklerin . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Bu cumartesi günü bahçemde sonbahar çiğdemlerinin açmaya başladığını gördüm. Sezonu güzel bir acı çiğdemle açıyorum. Bu bana geçen sene bu zamanlarda tek bir soğan olarak gelmişti. Bu yaz baktığımda 2 tane olmuşlardı seneyede 4 tane olurlar herhalde. Çikleri çok güzel gösterişli ve koyu pembe mozaik desenli. Ancak hava bulutlu ve kapalı olduğu için fotoğraflar tam olarak istediğim kalitede değil. Bu Trakya, Çanakkale ve Balıkesir taraflarında doğal olarak bulunan bir tür. Colchicum bivonae |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim de sevgili kgursan'dan aldığım 5 Güz çiğdemimden (Sternbergia lutea) biri topraktan dışarıya çıkmaya başladı, biri de çıkmaya hazırlanıyor. Sulama ve drenaja çok dikkat etmeye çalışıyorum. Soğanlılarla pek aram yok gibi ama bakalım bunları açtırmayı becerebilecek miyim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-08-2008
|
çok güzel =) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Bu kara çiğdemler buralardada her tarafta boy göstermeye başladılar. Çok güzelde çoğalıyor. Yanlız fazla gölge olan yerleri sevmiyorlar. Hafif güneş gören yerlerde çok daha güzel gelişiyorlar. Sayın Naiel ilkbahar çiğdemlerimi bende henuz ekmedim önümüzdeki hafta içinde ekmeyi düşünüyorum. Çiğdem tohumlarımıda aynı zamanda ekeceğim. Bizim buralarda sonbahar kendini hissettirmeye başladığı için ekimden sonra bir güzelce sulayıp, canlanmaları için ilk sinyali vermeyi düşünüyorum. Bence sizde ekmeye başlayabilirsiniz. Çiğdem soğanlarının ve tohumlarının toprak altında daha emin olduklarını düşünüyorum. Havalar çok sıcak ise sulamaya bir iki hafta sonra başlayabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Benimkileri 2 ay önce ekmiştim , daha doğrusu elimde olan tüm yumru ve soğanları ektim . Drenajı iyi olan bir toprakta çürüme olmamalı diye düşündüm . Toprakları kurudukça diğer çiçeklerle birlikte suladım . Sonuç ortada erkenden açtılar , çok güzel kokuyorlar . Aldığım yerde bu çiğdem soğanları yıllardır hiç yerinden çıkarılmamıştı , çürümemişlerdi ama , içiçe sıkış tepiş olmuşlardı , şimdi ferah ferah , kocaman açtılar . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sn. kgursan teşekkürler, sulamaya dikkat ediyorum, saksı sabah güneşi alan yerde, çiğdemler topraktan uçlarını göstermeye başladılar ![]() Sevgili Volare ne güzel açmışlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Benim güz çiğdemlerinin üç günlük serüveni: Cumartesi: ![]() Pazar: ![]() Pazartesi: ![]() Topraktan çıkmayagörsünler bir kere, bana rağmen ![]() Yalnız ne işse benimkilerin yaprakları yok, çıplak çıkıyorlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi tam hatırlayamıyorum ama fazla derine dikmedim sanırım. Yalnız iki tanesi hala toprağın üstüne çıkamadılar. Elimle şöyle bir yoklayayım dedim uçları sertleşmiş gibi. Bir de merak ettim, çiçekler böyle tek tek mi açacak acaba yoksa bir soğandan aynı andan birkaç çiçek birden çıkabilecek mi? Şimdi daha fazla almadığıma pişman oldum. Daha sık dikmek gösteriş açısından daha iyi olacaktı. Neyse gelecek yıla çoğalır belki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Havanın yeterince serinlediğine karar verip (sabırsızlıktan değil ha ![]() Tarihi unutmayım diye buraya not düşeyim dedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba. Silifke'de henüz çiğdem ekim dönemi gelmedi ama ben İstanbul'a okul için geldiğimden, burada devam ettiriyorum çiğdem sevdamı. Cevahir Migros'ta çeşit çeşit kış soğanı mevcut. Almak isteyenler kaçırmasın, zamanı geçince hiç kış soğanı getirmiyorlar diye ağlayıp sızlanıyoruz ![]() İki paket bahar çiğdemi aldım, biri karışık paket, diğeri krem-sarı çiçekli paket. Saksılara bunları sıkış tepiş ektim. Kuzeydoğuya bakan serin bir odada bakacağım, pencere neredeyse gün boyu sürekli açık. Henüz kalorifer yanmıyor, yanmaya başlayana kadar 2 hafta geçer. Sonrasında ne olacak, Allah kerim.. Bu cins soğanlar çok iri ve etrafı file benzeri kabukla kaplı: ![]() ![]() Bu cinslerin ise dışı bildiğimiz soğan kabuğu gibi düz bir kabukla kaplı: ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sayin Nariel bence çimlendirme için derin kapları tercih etmenizi öneririm. Yani arkadaki kapların daha uygun olduğunu düşünüyorum. Ayrıca toprağınıza %30 cıvarında kum eklemenizi öneririm. İyi şanslar!!! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ibrahim37, sizin çiğdemler insanı imrendiriyor. İlk kez bu yıl yetiştirmeyi deniyorum. Çiğdemler için hazırldığım toprak karışımı bahçe toprağı, torf ve bol miktarda kumdan oluşuyor. Bakalım benimkiler nasıl olacak. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Defne hn. Çiğdemlerimi beğendiğinize çok sevindim. Belirttiğiniz toprak ölçüleri çiğdemler için çok uygun. İnşallah sizinde çiğdemleriniz çok güzel açar. Acı çiğdemlerimden bir kaç kare daha.. Colchicum turcicum Colchicum micranthum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
çiğdem, çiğdem soğanı, çiğdem tohumu, soğan, tohum |
|
|