![]() |
|
![]() |
#572 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-10-2011
|
Çok güzeller ellerinize sağlık , nihayet bende de 3 çeşit begonya oldu . Her gün kontrol ediyorum , sizinkiler kadar da büyüseler yeter . Bol çiçekli günler . ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
Sn kgursan lisianthuslarla birlikte gonderdiginiz begonyam disarida halen ayakta. Benim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-06-2012
|
Gübreleme yapmadım. Saksısını degistirdigimde kullandım. Simdi verdiğiniz oneriyi denemeye calisacagim. Elimde uc kucuk yavru begonya var. Onlara veririm artık. Nasıl begonya oldugunu biliyor musunuz? Yumrulu, şeker, vs |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-06-2012
|
Sizde resimlerini cekip gonderirsiniz insaallah. Size de bol bol cicekli begonyalar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Ağaç Dostu.
|
Don dan koruyunuz. dışarıda donarlar, seneye ancak yumruları belki tekrar sürgün verir.. Onlar Non-stop yumrulu begonya cinsidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#578 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2013
|
Begonya mı yeni aldım türü hakkında bilgi verebilir misiniz arkadaşlar. .bakımı için geçmiş sayfalardan biraz bilgi edindim fakat yumrulu, şeker. .türlerinden hangisi bilemedim. . ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Ağaç Dostu.
|
Sanırım yumrulu (non stop) begonya olmalı. Aydınlık, yarı gölge ister ve AZ su verin. çok suyu sevmiyorlar. Don dan koruyun. Sonbaharda günler kısalınca YUMRU yapar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-02-2014
|
buda benim çillim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#581 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Benim yumrulu begonyam tüm yapraklarını dökmüştü. Dün kontrol ettim, soğanı hala sağlam. Tekrar ne zaman yeşillenir acaba? Düzenleyen yağmur : 22-02-2014 saat 23:08 Neden: harf eksiği |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Ağaç Dostu.
|
Nisan da, ama su verip çürütmeyin yumrusunu!! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-02-2014
|
evet kategoride olmadığı için burada paylaştım ama çoğu yerde yumrulu diye duymuştum çok hızlı büyüyor komşulara dal kırıp veriyoruz kırdığımız yerden tekrar sürgün veriyor boyu şu an iki metreyi geçti evde duvar duvar geziyo ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#585 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Hangi türdür bilmiyorum. Komşumdan bir dal; isterim köklensin yetiştirebileyim şimdilik suda duruyor. Suda kalsın mı, direk toprağa mı dikeyim? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#586 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Türünü bilmem ama suda kök yapacağına eminim ablacım. Bekle bence. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili hira inşallaah... Aman şu benim yumrulu begonya imiş yapraklarının üzeri beyaz beyaz olandan olmasın da inşallah. Zira komşumdan alışımın sebebi de öncelikle baktım yapraklarına hiç öyle beyaz lekeleri yok idi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#588 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kgursan teşekkür ediyorum, sağolun. Köklenir ise çok sevineceğim o halde toprağa mı dikeyim Sayın kgursan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
sevgili yenigine. ben kendi tecrübemi anlatayım. bu kış yumrulu begonyadan çelik kırıp direk saksıya diktim hepside tuttu 5 tane çeliğim hiç şaşmadı.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
işte çelikten 2veya 3 ay oldu diktiğim çelikler. yaprak çıkarıp çiçek açmaya çalışıyorlar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili efeege, çok teşekkür ediyorum maşallah begonyalarınıza, ne kadar güzel olmuşlar. Ellerinize, gönlünüze sağlık, darısı başıma olsun inşallah. Harika olmuşlar, maşallah!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Merhaba, Daha önce tohumdan yumrulu begonya yetiştirmiş olanlara bir soru sormak istiyorum. Filizler 3-4 yapraklık evredeyken gelişimlerini hızlandırmak için ne tür gübre önerirsiniz? Ayrıca ne kadar sıklıkla uygulanmalı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#594 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2012
|
bu da annemin yavruağzı açan yumrulu begonyası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Ağaç Dostu
|
Sayin glorya,cok guzel renk imis begonyanizin. Bende Subat ayinda bir yumru aldim.Gercegi evde saksi icinde yumrularim var,gecen yildan kalan.Degisik bir renk aldim.Su an yeni almis oldugum sogan gelisti,fakat gecen yillardakinden daha patlama yok.Yakinen ,yeni ekmis oldugum soganlari fotograflayip eklerim..Guzel gunler dilegi ile.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Ağaçsever
|
teşekkür ederim Sarıgöz güzel iltifatlarınız için. Bu annemin çiçeği çok güzel rengi, ben de bir fide tutturdum bu renkten şimdilik iyi görünüyor. benim begonyam da civciv sarısı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Ağaçsever
|
... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
Ağaçsever
|
söz verdiğim üzere ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Ağaçsever
|
Bir kaç yıl sarı renkte açıp, bu yıl çiçeklerinin rengi kırmızıya dönüştü. Sebebini bilen var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Ben yumrulu begonyayı çok seviyorum, Kendimi tutamayıp yarın bir tane alacağım sanki ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|