![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu.
|
hele bi yetişsinler, gerisi kolay! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
ve en sonunda benimde yumrulu begonyalarım oldu. ama heyecandan saksılarına ekerken isimlerini üzerlerine yazmayı unuttum artık tutarlarsa şayet( ki inşallah tutarlar yoksa çok üzülürüm) açtıklarında göreceğiz. peki bunlar bu sene açar mı acaba. sarıgözün begonyası şimdi açmış umarım bu sene çiçeklerini görürüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
bilmiyorum ki heyecandan öyle yazdım bu yıl açarlar değil mi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-03-2010
|
![]() kgursan beyden gelen begonyam(lisilerin yanında) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
|
abone34 ve gülsümkaya beygonyalarınız bir harika... Elinize sağlık, hepsi birbirinden güzeller... Sayın Kgursan'ın bana lisianthuslarla hediye ettiği begonyanın biri turuncu açtı. Kendisine bu fırsatla tekrar tekrar teşekkür ediyorum. abone34 lütfen bize sırrınızı anlatın da bizim begonyalarımız da sizinkiler gibi bir coşsun. ![]() Düzenleyen labradorit : 09-07-2013 saat 18:28 Neden: Ekleme yapıldı. İmla hatası düzeltildi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Bunlar da benim 3 senelik gül begonyam, bu sene yumrusu oldukça büyümüştü bende bıçakla ortadan iki ye böldüm, böylece iki saksı oldu. Kgursan dan geçensene banada gelmişti o da sarı ama henüz gelişemedi... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ne kadar güzel görünüyor begonyan! Bakımında özellikle dikkat ettiğin bir husus var mı? Mesela gübreleme yapıyor musun? Ben bu yıl ilk kez Kgursan sayesinde sahip oldum ama çok fazla gelişmediler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Sevgili Loveforlife, dikkat ettiğim hiç bir husus yok, sadece bu sene toprağını değiştirdim ve sadece sabahları güneş görüyor. Benimde geçen seneden kırmızım ve sarım var gelişmediler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-07-2013
|
maşallah allahım bunları nasıl bu hale getırdınız? kuruyan çiçekleri nerden kopartmak lazım onu bile bilemiyorum.. benım sarılarım turuncu renge döndü... benı de bilgilendirir misiniz? selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-07-2013
|
merhabalar
benimde iki tane begonyam var ama türünü tarif ancak resimle tarif edebilirim. aynı sayfanın 2. ve 3.resimlerindeki gibi begonyalarım.. ancak sarı renklisinde çiçekleri turuncu renge dönmeye başladı. kurumaya yüz tutan çiçekleri nerden kopartmak lazım bilemedim....bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
begonyalarım büyümüyor hatta biri tomurcuklandığı halde küçücük bunun nedeni ne olabilir. dışarısı çok sıcak diye içeri almıştım neden bu olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2011
|
Sevgili Ece benim gözlemlerime göre begonya direkt güneş görmeyen yarı gölge yerlerden hoşlanıyor. Aşırı suyu sevmediği gibi susuzluğa da tahammülü yok. Benimkiler sabah güneşi gören balkonumda. İç mekan bitkisi olmadığını biliyorum.benim tecrübelerim bunlar ama yine de uzman birinin cevabını duymak iyi olurdu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Dışarısı çok sıcak olduğu için içeri aldım güneş görmeyen ama aydınlık bir yerdeler hatta içeri alınca iki tanesi sürgün verdi. Ama uzamıyorlar bodur kaldılar sanki. Oysa güneş görmedikleri için uzamaları gerekmiyor mu. Yeni yaprakta yapmıyorlar öylece duruyorlar. Konunun uzmanları yardımlarınızı bekliyoruz.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Haftada bir suluyorum, bu gün yine balkona çıkardım birinin yaprak uçlarında kuruma olmuş havasız kalmış olabilecekleri düşüncesi ile dışarı aldım. Sürgünler gayet iyi. biri yapraklarını döktü ve ben endişelenmeye başladım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
yapraklarını fısfıslasam olur mu çünkü yaprak uçları kurumaya başlamış... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Ne kadar hoş,nazik ve çıtı pıtı bir çiçek şu begonya..Bu türünü ilk kez görüyorum.Çok güzelmiş.Pembe renklilerinden benimde olsa ne güzel olurdu.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-06-2013
|
Bu da benim begonyam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Gölgeye aldım, fazla su vermiyorum iyi de neden benim begonyam çiçek açmıyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın kgursan; çok teşekkür ediyorum sağolun, beni sevindirdiniz. Evet zaten fotoğrafını çektikten sonra az biraz daha güneş alabileceği bir yere almış idim. Haydi inşallah sıra güçlü çiçeklere gelsin. Teşekkür ediyorum, sağolun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Bir çiçeği çok istediğinde bulsanda sorun yaşıyorsun begonyalarıma ulaşmak için neler çektim ve 5 adet aldım biri çürüdü birinin filizi kurudu kendi uyudu. birinin yaprak uçları kuruyor biri yaprak döküyor. sadece bir tanesi sağlıklı büyüyor ne dersiniz bu işe.... Bir serada gelişi güzel bakılan begonyaların çiçek dolu olduklarını gördüm ve ben neden bu kadar zahmete giriyorum ki al bunlardan koy eve işte dedim ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Bende bir yumrulu begonya aldım. Bakalım ne renk açacak? Açtığı zaman resmini ekleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Gübre almaya gitmiştim orada baktım yaprakları sağlıklı bir ufaklık var, aldım geldim. Eh napalım o da seneye açar abisi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |