![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-11-2009
|
yumrulu bengonyalarınıza hayran kaldım güle güle büyütün inşallah bigün benimde olur .özellikle uç çeliklerden çogaltılabilmesi iyi bir yerden çalarım artık ddd |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2013
|
Buda benim sevgili begonyam.. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Ekim ayı ortalarına kadar kurumaya başlamazsa suyu kesin çiçekleri de koparın demiş arkadaş. Ben hala suluyordum Suyu kesin arkadaşlar![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Suyu kesmiş olmama rağmen hala solmuyor benim begonyam, hayır mı şermi bilemiyorum Ne yapmalıyım ? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-12-2014
|
merhabalar ben yeni üye oldum benim de bi tane begonyam vardı cok güzeldi gecen bahar almıştım fakat yaz ortalarında önce çiçekleri küçüldü sonra açmadan kuruyup dökülmeye başladılar sonra da bi daha çiçek açmadı şu an cılız bi şekilde duruyo çiçekçi yaz kış çiçekleneceğini bazen dinlenme dönemine girebileceğini söylemişti http://www.agaclar.net/forum/soganli...er/5719-13.htm bu sayfada da aynı şekilde bunlara nonstop denildigini yaz kıs çiçek actıgını söylemiş ben çiçeğimin hangisi oldugunu nasıl anlarım yazılanları okudum ama kafam karıştı yardımcı olur musunuz |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
|
![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
|
![]() ![]() ilk başta böyle güzeldi sonra çiçekleri küçüldü açmadan kurudular ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. yeha, bende konuyu tam bilemiyorum ama normal bir durum sanki bu.. Hatta solup uykuya geçmiş olmaları gerekiyor sanırım ama bende ki de hala solmadı Gerçekten biri cevaplasa şu konuyu ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
|
![]() bu da şimdiki hali ![]() |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Muhtemelen kısa günler nedeniyle dinlenme devresine de girmiştir. kısa günlerde YUMRu yapar. Serin (10 -15 oC arası) havadar bir yerde muhafaza edin. sulamayı azaltın, mersin için şubat -mart gibi saksı değişimi uygun olabilir veya yumruyu tekrar dikebilirsiniz. Kolay gelsin |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
|
şu an toprağını değiştirip sıvı besin almayı düşünüyorum umarım yanlış bir şey yapmam yumru konusunda filan hiç tecrübem yok |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
|
peki suyunu ne kadar vermeliyim çünkü her yerinden minik yapraklar fışkırıyor |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
|
![]() ![]() bunları da koçtaştan yeni aldım şimdi bunları büyük saksıya almalı mıyım ve suyunu kaç günde bir ve ne miktarda vermeliyim acaba |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
|
kimse bana yardımcı olmayacak mı ![]() |
|
|
|
|
|
#17 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkilerin dinlenme dönemindeyiz. Aldığınız bitkiler en iyi ortamda en iyi şartlarda size verildi. Beğendiniz aldınız. Ancak her çıkışın bir inişi var. Bitki için de aynı. Sizin onlara geldikleri ortamdan daha iyi bakmanız gerekiyor. O da mümkün değil. Satıldıkları ortamda bir şok geçiriyorlar. Duraklama dönemi geliyor. Ne kadar dururlarsa orada daha fazla zarar görüyorlar. Eve gelince farklı bir ortam. Begonyalar ışığı, suyu gübreyi seviyorlar. Muhtemelen siz çok sevdiğiniz için ev içerisine aldınız. Gerekli ışığı mevsim itibari ile de alamıyor. Açmasını istiyorsanız güneşin yakmayacağı ama bol ışık görebileceği bir yere alın. Yeterli gelmez ise zaman ile daha ışıklı, güneşli yere alın. Suyuna dikkat edin. Torfa dikili oldukları için kuruduğu zaman küçülüyor. Kökleri hava alıyor. Su yeteri kadar durmuyor. Bitki ölmeye başlıyor. Bendeki bitkilerden bir tanesinin köküne baktığım zaman köklendirmek için bir madde ile kapattıklarını gördüm. Bitkinin çiçekleri bitip dinlenme dönemine girdiği zaman bu bez gibi şeyi çıkarıp rahat büyecek hale getirip daha büyük saksıya iyi bir toprak ve gübre ile dikmek gerekiyor. Bu şekilde yeniden güçlenecek ve sürekli çiçeklerini açabilecek. Susuz kalmaya dayanamıyorlar. Siz baştan itibaren konuları okursanız yaptığınız hataların ne olduğunu anlarsınız. Kamil bey çok güzel konuyu özetlemiş. Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
|
lütfen yardımcı olun yeni aldığım begonyalar geleli iki hafta oldu kapalı tomurcukları halen acmadı ve çiçekleri de tomurcukları da kurumaya başladı ne yapmam lazım neden satın aldığım çiçekler eve gelince bozuluyo ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
|
teşekkür ederim sanırım çiçeklerinin kuruyup dökülmesini engellemek mümkün değil çiçekleri tamamen döküldüğünde dediğiniz işlemleri yapacağım başka care yok sanırım şu an, onları her zaman çiçekli görmek istiyorum telaşım bu yüzden daha ben doyamadan çiçekleri dökülüyor ve uzuuun bi süre açmıyorlar o da benim yanlışlarımdan sanırım ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
|
'Muhtemelen siz çok sevdiğiniz için ev içerisine aldınız' demişsiniz dışarıya mı almalıyım acaba balkonda üşümez mi? Bir sorum daha var forumu okuduktan sonra sıvı gübre aldım şimdi bunu yeni aldıgım çiçekli begonyalara vereyim mi bir de diğer çiçeksiz olan var dinlenme döneminde sanırım ama o da minik yapraklar çıkarıyor ona da vermem gerekir mi ? |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Kastettiğim oda içerisinde güneş ışığının olmadığı yerdeler. Öncelikle sabah veya akşam güneşinin geldiği pencere kenarına alın. Burada on gün kadar kaldıktan sonra daha güneşli bir yere alırsınız. Bendeki begonyalar sürekli olarak çiçek açtılar. Eskiler açtıktan öldükten sonra yerine yenileri geldi. Şu anda sadece bir tanesinde çiçek var. Yeni aldığınıza sıvı gübreden azar azar verin. Küçük yapraklar çıkardıklarına göre eskiler de yeniden büyümeye başlamışlar. Mersin iklim olarak müsait. İsterseniz birkaç tanesini bir gün önceden su vererek daha büyük saksıya alın. Ancak kamil bey bu işi profesyonel olarak yapıyor. Öncelikle onun söylediklerini dikkate alın. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
|
çok teşekkür ediyorum sağolun |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2014
|
merhaba ben bu çiçeği geçen yaz almıştım şimdi kocaman oldu yazın tamamen çiçek kaplıydı şu an baya seyreldi. bu begonyamı nasıl çoğaltabilirim |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Merhaba Sn. Melikeyeliz, Begonyanızı çelik ile kolayca çoğaltabilirsiniz. Bir dalını dipten keserek alın, doğrudan toprağa dikin, toprak havadar olmalı, çok sıkıştırmayın, sulayın. En geç 2-3 haftada köklenirler ![]() Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2014
|
@Laleci_03 çok teşekkür ederim hemen yapıcam ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Merhaba arkadaşlar, Geçen seneden iki minik yumrulu begonyam olmuştu, ne hikmetse ben onları bir türlü yaşatamıyorum ve bir tanesi öldü gitti ![]() Diğeri yaşam savaşı veriyordu, tam atılmak üzereyken toprağını eşeledim ki bir tane nohut büyüklüğünde bir yumru, tekrar toprağın içine aldım ve uyuku dönemine girmesi için serin bir yere aldım. Kış boyunca hiç su vermedim, bu gün artık su vermemi düşünerek toprağın içine bir kez daha baktım ama yumru kurumaya yüz tutmuş, toprağın içine alıp bolca suladım ama ilk defa yetiştireceğim için canlanır mı bilemiyorum. Yetiştiren arkadaşlar sizce yumrular kış uykusunda böyle buruşuk mu olurlar. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
|
Merhaba arkadaşlar, begonyamın yapraklarında kuruma var, bu bir hastalık mıdır, ne yapabilirim? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|