![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Alıntı:
Ben de A101 den almıştım. Donmuş olamazlar sanırım çünki aynı ortamda olan bir kısım soğanlılar iyi sayılır. Onlar da çok geciktiler ama yine başverdiler en azından.. Frezyalarda ne yapmalıyım sulamaya devammı edeyim yoksa dinlenmeye mi çekeyim ne önerirsiniz ? teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2014
|
Alıntı:
Siz Aralık ayında ve devamında Ocak ve Şubat aylarındaki soğuklarda Kahramanmaraş'ta soğuklarda bıraktıysanız soğanlar donmuş olabilir.Frezya soğanları soğuklara karşı çok dayanıklı değillerdir.Benim apartman bahçesine diktiğim soğanlar tamamen soğuklarda dondular.Sümbül soğanları soğuktan etkilenmezler,ancak çiçekleri belki zarar görebilir.Sümbüllerin de Aralık ayından bu yana çiçeklenmelerinin başlaması gerekirdi. Frezyaların 1 tanesini yavaşça toprağı üstten açarak kontrol edin.2 ihtimal gözüküyor.Ya dondular,ya da pupate olmuş soğan aldınız ve eylül'e kadar sizi bekleteceklerdir. Soğanlar sağlam ve hala köklenme yoksa illa toprakta kalmalarına gerek yok.Temiz suyla soğanları yıkayın.Üst kısımlarında yeni soğanların oluşumunu göreceksiniz.Temiz bir tülbentin içinde Ağustos sonuna kadar gölgede ve oda sıcaklığında saklayın.Eylül'de dikin.1 haftada çimlenme başlar.Dondularsa yapacak bir şey yok.Kolay gelsin. SELAMLAR GÖNDERİYORUM... |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2015
|
Bende bir yıldır adını merak edip temin etmeye çalıştığım frezya yı tesadüfen aradığım çiçek olduğunu bilmeden migrostan ocak basinda aldım, yuvarlak saksilara dikdiklerimin tamami çıktı, uzun dikdörtgen saksiya ocak basinda diktigim soganlarin ancak yarısı çıktı, 15 ocakta tekzenden alıp diktigim soganlarin hic biri cikmadi su ana kadar, her iki soganlarda aynı firmaya ait ithal soganlardi, cikanlar normal sartta nisan mayista cicek vermesi gerek bakalim verecekler mi merakla bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Alıntı:
Düzenleyen asmalıtepe : 13-03-2015 saat 11:48 Neden: noktalama |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2015
|
Biraz önce 15 ocakta dikdigim ve hic cikmayan sakyiyi kontrol ettim, hiç bir sogan filizlenmemis , kontrol ettigimde hepsininde sogan ustunde **** yaninda ikinci bir sogan olusturdugunu gördüm, dikerken dış zarını açıp kontrol etmemistim, hepsini geri söktum. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2014
|
Alıntı:
Soğanları sakın atmayın.Temiz suda yıkayın.Gölgede kurutun.Eylül'e kadar oda sıcaklığında saklayın.Eylül'ün ilk günü dikin. Çünkü,o güne kadar soğanlar dinlenmeye almış durumdalar kendilerini,yeni oluşmaya başlayan minik soğanları eski soğan Eylül'e kadar besleyecek ve büyütecektir. SELAMLAR... |
|
|
|
|
![]() |
|
|