View Single Post
Eski 25-03-2015, 18:48   #1080
lilpar76
Ağaç Dostu

lilpar76's Avatar

Giriş Tarihi: 15-10-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dumlupınar Mesajı Göster
Merhaba,mesajı yeni fark ettim.Umarım soğanlarınızı dikmişsinizdir.Gelişip güzel güzel çiçeklerini görmenizi dilerim.Topraktan çıkmayı başarabilirlerse çiçeklenmeleri de mümkün.Eğer çimlenme olmazsa da üzülmeyin.Mutlaka Eylül'de topraktan çıkarak yüzünüzü güldüreceklerdir.

Ben yaz aylarında açan frezya hiç görmedim.Çiçekleri ilkbahar güneşinden bile çabuk etkileniyor.Yaz güneşine nasıl dayanabilirler bilemem.Buna rağmen ülkemiz üretimi olan 100 frezya soğanından 1 tanesini bile ikbaharda çimlendirmeyi başaramadım.

Sayın kgursan'ın soğanların depolanması ve dinlenmesi konusunda verdiği bilgiler umarım sizin soğanlarınıza uygulanmıştır.Aksi halde benim gibi 5,5 ay kadar bekleyebilirsiniz.

Soğanların gelişimlerini paylaşırsanız çok iyi olur.Bakalım Hollanda üretimi soğanlar ilkbahar dikimi için uygun depolanabilmişler mi en azından Bakü için. SELAMLAR GÖNDERİYORUM...
Merhabalar, sayın Dumlupınar, öncelikle, selamlarınız için teşekkürlerimi sunuyorum.Frezyalarımı tüm gün güneş alan yerlere dikmeyeceğim, doğrumu anladım?
Ayrıca, gelişimlerini zamanla paylaşırım, umarım bu yaz çiçeklerini gösterir...

Düzenleyen lilpar76 : 25-03-2015 saat 19:56
lilpar76 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön