Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lilpar76
Netteki frezya çiçeklerinin güzelliyine çok özenerek bakıp dururdum. Nihayet,bugün iki paket frezya soğanı da ben aldım,ama sayın Dumlupınarın şimdi dikilirse bu bahar çiçekleyemeyeceyini okuyunca çok üzüldüm.
Şimdi dikmek için eylülümü beklemeliyim?
|
Merhaba,mesajı yeni fark ettim.Umarım soğanlarınızı dikmişsinizdir.Gelişip güzel güzel çiçeklerini görmenizi dilerim.Topraktan çıkmayı başarabilirlerse çiçeklenmeleri de mümkün.Eğer çimlenme olmazsa da üzülmeyin.Mutlaka Eylül'de topraktan çıkarak yüzünüzü güldüreceklerdir.
Ben yaz aylarında açan frezya hiç görmedim.Çiçekleri ilkbahar güneşinden bile çabuk etkileniyor.Yaz güneşine nasıl dayanabilirler bilemem.Buna rağmen ülkemiz üretimi olan 100 frezya soğanından 1 tanesini bile ikbaharda çimlendirmeyi başaramadım.
Sayın kgursan'ın soğanların depolanması ve dinlenmesi konusunda verdiği bilgiler umarım sizin soğanlarınıza uygulanmıştır.Aksi halde benim gibi 5,5 ay kadar bekleyebilirsiniz.
Soğanların gelişimlerini paylaşırsanız çok iyi olur.Bakalım Hollanda üretimi soğanlar ilkbahar dikimi için uygun depolanabilmişler mi en azından Bakü için. SELAMLAR GÖNDERİYORUM...