View Single Post
Eski 12-03-2015, 23:46   #1053
Dumlupınar
Ağaç Dostu

Dumlupınar's Avatar

Giriş Tarihi: 15-08-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe Mesajı Göster
Sayın Dumlupınar yazınız benim Frezyaları da kapsar mı acaba. Aralık sonu dikmiştim hala çıt yok. Onlarla dikilenlerden bir de Sümbüller sessiz.

Ben de A101 den almıştım. Donmuş olamazlar sanırım çünki aynı ortamda olan bir kısım soğanlılar iyi sayılır. Onlar da çok geciktiler ama yine başverdiler en azından.. Frezyalarda ne yapmalıyım sulamaya devammı edeyim yoksa dinlenmeye mi çekeyim ne önerirsiniz ? teşekkürler..
Merhaba,Aralık ayının 21'inde bende 3 paket Asya Lalenin katmerli frezyalarından diktim.Şu anda 4.yaprakları çıkmış durumda.Dikimden evvel aldıktan hemen sonra soğanların üst kısmını kontrol ettim.Pupate olup olmadıklarını anlamak için ve dikime hazır olduklarını gördüm.Pupate derken soğanın üst kısmında soğan üstünde oluşuma başlamış yeni bir soğancık gördüğümüz zaman buna pupate denildiğini bende 2 yıl önce öğrendim.

Siz Aralık ayında ve devamında Ocak ve Şubat aylarındaki soğuklarda Kahramanmaraş'ta soğuklarda bıraktıysanız soğanlar donmuş olabilir.Frezya soğanları soğuklara karşı çok dayanıklı değillerdir.Benim apartman bahçesine diktiğim soğanlar tamamen soğuklarda dondular.Sümbül soğanları soğuktan etkilenmezler,ancak çiçekleri belki zarar görebilir.Sümbüllerin de Aralık ayından bu yana çiçeklenmelerinin başlaması gerekirdi.

Frezyaların 1 tanesini yavaşça toprağı üstten açarak kontrol edin.2 ihtimal gözüküyor.Ya dondular,ya da pupate olmuş soğan aldınız ve eylül'e kadar sizi bekleteceklerdir.

Soğanlar sağlam ve hala köklenme yoksa illa toprakta kalmalarına gerek yok.Temiz suyla soğanları yıkayın.Üst kısımlarında yeni soğanların oluşumunu göreceksiniz.Temiz bir tülbentin içinde Ağustos sonuna kadar gölgede ve oda sıcaklığında saklayın.Eylül'de dikin.1 haftada çimlenme başlar.Dondularsa yapacak bir şey yok.Kolay gelsin.

SELAMLAR GÖNDERİYORUM...

Dumlupınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön