![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Arkadaslar soganin kabugunu koparincalifli brkopma yasiyormusunuz bu bitkinin adi ne bolunde bu soganin adi ne de 2 3.sayfalarda resmi var bakan olursa sevinirim |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2012
|
Merhaba. Amaryllisin zehirli olduğuna dair bir yazı buldum ve paylaşmak istedim. (yemeyin) ![]() Merhaba, soğanlar Lycorine isimli zehirli madde taşıyorlarmış. Bu da Lycoris bitkisi, Nergis, Clivia ve Kardelen bitkilerinde de varmış. Elle temasta ciltte tahriş edici ya da soğanlar yendiği taktirde baş dönmesi, kusma, kısmi felç ya da inme gibi belirtiler gösteriyormuş. Pembe trompetler (Amaryllis Belladonna) – Milliyet Vitrin : Murat Pilevneli |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu.
|
Bazı soğanlılarda insan deri vb. yerleri tahriş eden bir madde var . Sümbül soğanının kabuklarını temas edip ellerinizi boyun deri vs. dokundurursanız kaşıntı yapar, Fritillaria soğanları da irite edici (kaşındırıcı) bir madde vardır. Ancak Kardelende bulunan madde "Galantamin "dir ve Kalp ilacı yapımında kullanılır. Kardelenin adı da Galanthus olup bu galantaminden gelir. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tahminim çiçek açmaları haziran temmuz olur. (acelem yok keyfine varmak istiyorum. ) Ayrıca sizden sonra oraya giderek 3 adet 20 tl ye almak istedim fakat satıcı kesinlikle kurtarmaz diyerek reddetti. Şanslısınız . |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bunlardan bir hafta önce farklı bir dükkandan, 2 ad daha almıştım onlar henüz çiçek açmadı fakat rengi değişik fark ediliyor bakalım ne renk olacaklar,biraz daha serin yerdeler,gelişmeleri çok daha geride çiçek açmaları bir ay sonra olabilir. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohumdan Amarilis yetiştirmek
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Alıntı:
acaba amcam ne diyor bizde soganlari boyle buyitelim. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Elimde on kadar tür ve onlarca amaryllis soğanı var. Bir çiçek 40-50 kadar tohum veriyor ve 1 soğan 150 kadar. Bu durumda binlerce tohum. Ve ben bunları amatör olarak evimde -balkonumda üretebilir miyim diye düşünüyorum. Örnek resimlerdeki gibi bir ekimle 1e 1 mt saksıya 1000 kadar filiz sığar ve 1 yaşına getirilir gibi geliyor. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
İyi bir bakımla 3. sene çiçek alınabildiğini okumuştum. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Videoyu izlemedim ama ben şubatın 25 inden önce bir kaç gün suda beklettiğim tohumları torfa ekip toprağını temli tuttum.Şu an iki tane çimlendi,tırnak kadarlar.5 tane ekmiştim,diğerlerini de bekliyorum sabırla ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Kaç günde çimlendiler? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
2 haftadan sonra yeşermeye ilişkin belirtiler gösterselerde toprağa ekilecek hale gelmeleri 1 ay kadar sürer. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Sanırım 12-15 günde çimlenenler oduğu gibi 20 günden sonra da çimlenenler var.Önceki mesajımda 2 tane çimlenmişti.Şu an 4 tane çimlenmiş durumda.Sizin tohumlar çimlendi mi ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Arkadaşlar böyle bir amarilis tarlanız olsa ne yaparsınız? Not:Panoramio - Photo of Amaryllis field sitesinden alıntıdır. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
İşte baharın gelmesi ile birlikte uykusundan uyanan bir amaryllis. Geçen sezonda pek sağlıklı değillerdi. Bu sezon sağlıkla gelişmelerini istiyorum. Bu yüzden de, amaryllis başlığının iyi bir takipçisi olmaya şimdiden adayım. İlk yıllarda saksıda iken daha sağlıklıydılar ama saksıdan toprağa aldım alalı toprakta mutlu edemedim onları. Zamanla gelişimlerini paylaşacağım. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
|
sonunda aradığım sayfayı buldum.Zambak diye bildiğim çiçek Amaryllis miş. Annemin 5 yıldır açmayan Amaryllisi var.bende aldım eve getirdim.evimiz bol güneş alıyor diye.yine açmadı.çiçek ucu filizlendi minicik.ama tekrar durdu gelişimi.bir hafta önce bende saksısını değiştirdim.İki kocaman soğan varmış saksıda.ikisininde köklerinin arasında minik minik 2,3 tane yavru soğan buldum.büyükleri ayrı ayrı saksılara aldım.yavrularıda birinin yanına koydum.can sularını verip pencere önüne koydum.yapraklarınıda kestim. yanlış yapmamışımdır umarım.Açmasını istiyorum.Annemde bir kere açmış.çok güzel kokyorlar,rengide çok güzel diyor annem.merak ediyorum. Not:resim yakında ekleyeceğim. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Yapraklar henüz yeşilken bitki genişlemeye , soğanını büyütmeye odaklı olacağı için gevşek durumda olur ve topraktan bu halde çıkartılırsa çürümesi ve mevsimsel dengesinin bozulması ihtimali oluşur. Yavaş yavaş suyu kesilerek kurutulan bitki tüm gövdesiyle sıkılaşır ve kış koşullarına dayanıklı hale gelir. Düzenleyen nihat.k : 28-03-2012 saat 18:23 |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
neden çiçek açmıyor diye merak ediyordum.O zaman ben şimdiden sonra sulamayıp yaprakların kurumasını bekleyeceğim anladığım kadarıyla,havalar da ısınmaya başladı ama ![]() |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Son yazılanlara istinaden ben de çok merak etmeye başladım. Bütün kışı bahçemdeki toprağın altında ve yağmurların etkisi ile yaş ve nemli olarak geçiren amaryllis soğanı çiçek açmayacak mı? Bunu mu anlamalıyım? Eğer bu doğru ise, yani çiçek açmazsa, topraktan soğanı sonbaharda çıkarıp, sakladıktan sonra ilkbaharda yeniden ekim yapmam gerekecek doğru anladıysam. Sabredip göreceğiz bakalım. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=umutyolcusu;937830]İşte bunu bilmiyordum.En az 2 yıuldır bende olan bir saksıda 2 soğan amaryllis neden çiçek açmıyor diye merak ediyordum.O zaman ben şimdiden sonra sulamayıp yaprakların kurumasını bekleyeceğim anladığım kadarıyla,havalar da ısınmaya başladı ama [/QBahar geldiği için bir gecikme sözkonusu olsada 2 yıldır çiçek vermeyen amaryllisler için kurutma ve ardından 2 ay buzdolabında bekletme işlemi denenebilir. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Dediğnizi uyguladım.Balkona koydum yıllardır açmayanları.İki yıldır elimde bir tane daha var.her sene iki kez açar.süreklide yapraklı duruyor.yeniden çiçek çıkarıyor sanırım. ![]() çiçeği böyle açıyor. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Amaryllis ile süslenmiş bir giriş. Çok çiçeğe kıymışlar... |