![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-05-2010
|
![]() Saksıya almakla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Geçen seneden kalan ve yeşillenen soğanımda saksıda, sanırım bu yıl edindiğim soğanlar hastalanmış olabilirler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
NGBB de katıldığım amatör bahçıvanlık kursunda soğanların önce ikiye bölünüp dipteki püsküllü kısımdan bir miktar içerecek şekilde mutfak tabiriyle piyazlık denecek şekilde kesilip ekildiğinde bir sümbül soğanında 8-10 yeni soğan geliştiğini görmüş ve uygulama yapmıştık. Amaryllis de neden olmasın? Yalnız bu yıl çiçek beklemeyin. Ancak seneye. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
24 gün süren bir çekim ve işte bu muhteşem görüntüler. İzleyince bu sayfaya eklememezlik edemezdim. Amaryllis Growing, Flowering and Decaying, Time-Lapse - YouTube |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sulamaya biraz geç başladığım için yeni yeni çiçek açmaya başladı. Bu amarylis hippeastrumun bendeki 3. çiçeklenmesi. Soğanlar satın aldığımda da oldukca iriydi. İlk kez 2 çiçek çapı oluştu. Dark Red ![]() ![]() Tohum elde etmek için yapay tozlaştırma denemelerine başladım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2012
|
Balkonumdan , birarada açmış amaryllisler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
"White Lady" etiketi ile satın aldığım ancak Afrodit'e daha çok benzeyen zarifem de çiçek verdi. Çiçek sapında 4 yerine 2 çiçek var. Geçen sene soğanını geliştirmesi için yeterince besin vermemiş olmalıyım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
3-5 gün suda beklettim. Daha sonra nemli torfa diktim. Hala nemli torfta duruyor. Bir gelişme yok. Torfa bakacağım tohumlar ne alemde diye. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Ben suda bekletmedim, direk torfa dikip arada nemlendirdim, o cılız tohumların filizleniceğinede inanmıyodum aslında bu yüzden 50-60 tane tohumu 10 santimetrekare bir kaba diktim, resimde görüldüğü gibi 7-8 tane filizlendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2011
|
Arkadaşlar yanlış yapıyorsunuz. Hülya Hanımın, üreticisinden eklediği videolar var #1013, #1014 ve #1015 inci mesajlarda. O videoları izlerseniz tohumların önce kapalı kap içinde ki suda çimlenene kadar tutulduğunu göreceksiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Kapalı kutu kullanmamıştım ancak Hülya Hanım'ın eklediği videoda sürekli nem sağlamak için kapalı olması gerektiğini söylüyor. Bugün yine tohum çimlendirmek istesem vidoedaki yetiştiricinin önerisine uyardım. Tohumlar çok hafif ve yüzeyinin geniş olması nedeniyle suyun üzerinde yüzüyorlar. Nemlenmesi için sık sık suyun dibine doğru ittirdiğimi hatırlıyorum. Kapaklı bir kutu ya da streç kullanmış olsaydım, bu sorunu yaşamayacaktım. Tohumdan çiçeklenmeye geçen süre teorik olarak anlatıldığı gibi 2 yılı buldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2007
|
Arkadaşlar ben on senedir tohumdan yetiştiriyorum.Tohumlar olunca hemen ekiyorum.Kışın ektiklerimi içeride tutuyorum. Ocakta ektiklerim şubatta çıktı,şimdi boyları 9 10cm.Tohumları her zaman torfa ekiyorum hiç sorun çıkmıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Bu kış yapraklarını saratmadığı için çiçek yapmaz belki diye üzülüyordum. Bir yandan yavru yapar, bir yandan yeni yapraklar çıkartırken, bir yandan da tomurcuk hazırlığı yaparmış. Yakında yine bir görsel şölen olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Kırmızılar bitiyor kırmızı-beyazlar gösteride. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |