Konu: Amaryllis
View Single Post
Eski 30-03-2012, 19:30   #970
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Benim bildiğim kadarıyla amaryllis sonbaharda toprağa dikilir. Soğuklama ihtiyacı olduğu için toprak altında soğuk birkaç ay geçirmesi gerekir.
Donlardan etkilenmemesi için de soğanların ekili olduğu alanın büyükbaş hayvan gübresiyle kapatılması yeterliymiş.

2 en fazla 3 senede bir, sonbaharda, yeterli büyüklükte bir saksıda yetiştirilen amaryllis soğanı saksısından çıkarılır, yavru varsa ayrılır, başka saksıya alınır, anaç soğan da temiz, gübreli, yeni bir toprak hazırlanan saksısına gömülür. Saksı balkonda tutulur, bitkinin soğuklama ihtiyacı karşılanır, yine saksıdaki don tehlikesinden korumak için de büyükbaş hayvan gübresiyle malçlama yapılır.

Soğanlı bitkilere merak sardığımdan beri forumu dolaşıp bilgileri topluyorum, amaryllis yetiştirmede ana hatlar yukarıda yazdığım gibi.
Sayın kasap.94'ten aldığım amaryllis soğanlarımdan bir tanesinde çiçek sapı oluştu. Yaprakların arasından değil de kenardan ayrı bir saptan geliyor çiçeği. Çiçek açabilirse fotoğrafını buradan paylaşırım, ben de çok merak içindeyim.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön