agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler
(https)

Beğeni Düzeni185Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-06-2009, 21:05   #1
Ağaç Dostu

hocam100's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2008
Orjinal ismi Allium beyaz olanın allium hirtifolium var album , mor olanın Allium Gladiator dür.

Eklenen Resimler

hocam100 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2014, 15:18   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-09-2013
Thumbs down Çiçekli Günler Hocam ve çiçek severler

Hocam aramaktan helak oldum bulamıyorum.Yardımcı olursanız çok çok çok memnun olurum.
Şimdiden teşekkürler...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hocam100 Mesajı Göster
Orjinal ismi Allium beyaz olanın allium hirtifolium var album , mor olanın Allium Gladiator dür.

lilipar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2014, 12:42   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-05-2014
[ATTACH]Name:  IMG_3955.jpg
Views: 1740
Size:  34.0 KB[/ATTACH]

Merhabalar, Bu cicek sumbul mudur? Nisan ayinda cok guzel cicek verdi ama simdi kuruyup gitti Nasil bakmaliyim, tekrar cicek acarmi, **** soganlari koruyabilirmiyim bir sonraki sene icin ve nasil ? Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim )

Eklenen Resimler

tac_yaprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2014, 22:57   #4
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Galeri: 45
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tac_yaprak Mesajı Göster
[ATTACH]Eklenti 501767[/ATTACH]

Merhabalar, Bu cicek sumbul mudur? Nisan ayinda cok guzel cicek verdi ama simdi kuruyup gitti Nasil bakmaliyim, tekrar cicek acarmi, **** soganlari koruyabilirmiyim bir sonraki sene icin ve nasil ? Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim )
değişik bir sümbüle benziyor. yaprakları sararmış, artık su vermeyin. saksısı ile serin bir yerde kalsın. Dikim zamanına kadar (Ekim-Kasım) ayı saksıda kalabilir dikerken soğanları çıkarıp , ayırıp tekrar dikebilirsiniz, veya 1 ay kadar sonra Temmuz-Ağustos da soğanları çıkarıp serin, kuru, havadar gölge bir yerde dikim zamanına kadar Bez torba, gazete kağıdı vb. içinde muhafaza etmelisiniz.

YeniGine ve tac_yaprak beğendi.
kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2014, 00:23   #5
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:

Merhabalar, Bu cicek sumbul mudur?
Bu yıl baharda İstanbul'da ARAS kargoya gittiğim yolda yüksek bir taş bahçe duvarının üzerinde aynen bunun gibi çok ilgimi çeken bir çiçek görmüştüm..
Çok ilgimi çekmişti.Çoktular ve çok güzeldiler..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2015, 09:53   #6
Yeni Üye

irem35's Avatar

Giriş Tarihi: 23-02-2015
Question yrdm ltfn

*** çiçekçiden aldığım sümbülüm eve gelince bir kaç gün içinde sarardı ve çiçekleri döküldü.yeşil yaprakları da sararıyordu ki annem doğanlarına yakın yerlerinden kesmiş.bahara geri çıkar yaprakları dedi.öylece saksıda duruyorlar.ne yapmalıyım sizce?yardım lütfen

irem35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2015, 17:34   #7
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Galeri: 45
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi irem35 Mesajı Göster
*** çiçekçiden aldığım sümbülüm eve gelince bir kaç gün içinde sarardı ve çiçekleri döküldü.yeşil yaprakları da sararıyordu ki annem doğanlarına yakın yerlerinden kesmiş.bahara geri çıkar yaprakları dedi.öylece saksıda duruyorlar.ne yapmalıyım sizce?yardım lütfen
Yaprajkları tekrar çıkmaz, belki soğanı çürümüştür. Yapacak birşeyiniz yok. sulamayın, kuru bırakın... En iyisi Eylül Ekimde yeni sağlıklı bir soğan dikin .Kolay gelsin.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2015, 17:54   #8
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
[ATTACH]Eklenti 501767[/ATTACH]

Benim küçüklüğümde sınıfça okul gezisi düzenlenirdi öğretmenlerimizle birlikte ormana bu sümbülden toplamaya giderdik,
biz bu sümbüle dağ sümbülü derdik ben onu çok seviyorum, soğanını bulabilirsem hemen alırım, çocukluk hatıram.

Bunlar netten alıntı.

Name:  image048.jpg
Views: 1484
Size:  29.9 KB

Name:  16162_824505917586231_8965285406448217393_n.jpg
Views: 1599
Size:  61.0 KB

Düzenleyen akçabardak : 03-12-2015 saat 23:13
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2015, 16:56   #9
Ağaç Dostu

tabus's Avatar

Giriş Tarihi: 20-07-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Benim küçüklüğümde okul gezisi düzenlenirdi öğretmenimizle birlikte ormana bu sümbülden toplamaya giderdik,
biz bu sümbüle dağ sümbülü derdik ben onu çok seviyorum, soğanını bulabilirsem hemen alırım, çocukluk hatıram.

Bunlar netten alıntı.

Eklenti 538784

Eklenti 538785
Sn akçabardak, merakınız , benimki böyle başladı, insanı tohumdan yetiştirme konusuna getiriyor. Ne yazık ki ülkemizde bunun gibi değerli bitkileri üreten ve satan yok. Soğanını sökmek yasak. Yurt dışında bulabilirsiniz fakat gümrük yetkilisinin insafına kalıyor. Bu gibi durumlarda ben de tohumunu bulup sabırla yetiştirip sonucu bekliyorum. Size kolay gelsin.

Laleci_03 ve zeygen beğendi.
tabus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2015, 17:22   #10
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tabus Mesajı Göster
Sn akçabardak, merakınız , benimki böyle başladı, insanı tohumdan yetiştirme konusuna getiriyor. Ne yazık ki ülkemizde bunun gibi değerli bitkileri üreten ve satan yok. Soğanını sökmek yasak. Yurt dışında bulabilirsiniz fakat gümrük yetkilisinin insafına kalıyor. Bu gibi durumlarda ben de tohumunu bulup sabırla yetiştirip sonucu bekliyorum. Size kolay gelsin.

Teşekkür ederim sayın tabus, evet Türkiye'de ben de hiç rastlamadım, yukarıda da bahsettiğim gibi çocukluk dönemim Bulgaristan'da geçtiği için sık sık okul gezileri düzenlenirdi ve okulca ormana bu sümbüllerden toplamaya giderdik, ormanlarda o kadar çok vardı ki bunlardan, anlatamam size keşke bir yolunu bulabilsek te edinebilsek şimdi daha da çok can atıyorum bulabilmem için, belki siz bulabilirsiniz kimbilir, size de kolay gelsin umarım bir gün bu çiçek karşımıza çıkar.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2015, 18:41   #11
Ağaç Dostu

tabus's Avatar

Giriş Tarihi: 20-07-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Teşekkür ederim sayın tabus, evet Türkiye'de ben de hiç rastlamadım, yukarıda da bahsettiğim gibi çocukluk dönemim Bulgaristan'da geçtiği için sık sık okul gezileri düzenlenirdi ve okulca ormana bu sümbüllerden toplamaya giderdik, ormanlarda o kadar çok vardı ki bunlardan, anlatamam size keşke bir yolunu bulabilsek te edinebilsek şimdi daha da çok can atıyorum bulabilmem için, belki siz bulabilirsiniz kimbilir, size de kolay gelsin umarım bir gün bu çiçek karşımıza çıkar.
Neden tohum alıp yetiştirmeyi denemiyorsunuz? Hem oldukça keyiflidir, tohumdan bir şeyler yetiştirmek.
İlk baktığımda Türkiye'nin batısında yetiştiği yazıyordu. Bir gün rast gelirsem, söz olsun transplant yaparım.

asus beğendi.

Düzenleyen tabus : 01-03-2015 saat 18:43 Neden: Son cümle eklendi.
tabus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025