![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2022
|
yavuz10
Herkese esenlikler, herkese şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun. Emek verenlere teşekkürler şelale. Bu sene paylaşmayı planladığım tohumlar; 1- Enginar Tohumu 2- Karaisalı Salçalık Biberi Tohumu 3- Hanım Tırnağı Çerezlik Kabak Tohumu 4- Süt Fasulyesi Tohumu 5- Finger Variegated Patlıcan Tohumu 6- Kermit Thai Patlıcan Tohumu 7- Dikkat! çok önemli: Bu mesajın (ilk mesajın) altındaki "Taleplerime Ekle" linkine TIKLAMAYIN... Lütfen Etkinlik Prensiplerini okuduğunuzdan emin olunuz.Dikkat! Tohum talep edenler, tohum talep etmeden önce kargo adreslerini "LojistikMerkezi"ne özel mesaj ile gönderdiğinizden emin olunuz. Tohumları gönderme zamanı geldiğinde adresiniz yok ise ya da eksik ise talepleriniz geçersiz sayılır. Yeni sistemin özelliklerinden birisi de tohum talep etme işleminin artık sadece "Taleplerime Ekle" butonuna basılarak yapılacak olmasıdır. ilk mesajda dağıtılacak tüm tohumlar yer almaktadır. Herkes tüm tohumlardan istemeyeceğine göre, tek tek tohumların tanıtıldığı mesajların altında yer alan "Taleplerime Ekle" butonuna tıklayarak istekte bulunmalısınız... Tohum adını yazarak yapılan talepler geçersizdir. Düzenleyen yavuz10 : 02-11-2024 saat 15:53 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Manyas Kazak Fasülyesi
12 kişinin talebi karşılanacaktır. Paylaşıma kapanmıştır Daha önce dağıtmış olduğum ve severek tükettiğimiz fasülye tohumudur. Alıntı:
Düzenleyen yavuz10 : 18-11-2024 saat 14:36 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Misk Adaçayı Tohumu
13 kişinin talebi karşılanacaktır. Paylaşıma kapanmıştır Bu adaçayı tohumlarını daha önce tohumunu dağıttığım adaçayı bitkisinden alacağım. Sanırım bu adaçayı bu baharıda görürse üçüncü yılına girecek. Bu yaz bitkinin boyu 180cmlere geldi çok güçlü gelişti, tahmin ediyorumki önümüzdeki bahar daha da güçlü bir şekilde gelişecektir. Aynı zamanda dökülen tohumlardan etraftada çıkmaya başladı. Ayrıca bu yaz hiç sulanmadı. Alıntı:
Düzenleyen yavuz10 : 18-11-2024 saat 14:35 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Karaisa Salçalık Biberi Tohumu
11 kişinin talebi karşılanacaktır. Paylaşıma kapanmıştır • Bitki türü: Sebze • Bitki ömrü: Tek yıllık • Tohum Türü: Salçalık Biber • Tohum çeşit adı: Karaisalı Salçalık Biberi • Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 Yıl • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bandırma • Tohumun kökeni: Karaisadır sanırım ![]() • Tohumun geldiği yer: Sayın Köpük Bahçesinden... • Kullanılan gübreler: Deniz yosunu kullanıldı. • Kullanılan ilaçlar: Hiç ilaç kullanılmadı. • Hasat yıl ve ayı: 2024 Eylül- Ekim • Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Yok. • Yetiştirme zorluğu derecesi: Kolay • Bitki tipi ve gelişim durumu: Çimlenme ve gelişim diğer biberler gibi ama boyuyla diğer biberleri çok rahat sollar, yaklaşık olarak 100cmlere ulaşmış olabilir. Boyu uzun olduğu için biber vermeye geç başladığını düşünüyorum. Verim olarak normal diyebilirim. Dikkat çekici azlığı ya da çokluğu yok. Bahçemdeki gözlemlerime göre bu biberin ve diğerlerinin genel olarak çiçek açma süreleri arasında iki üç hafta vardı. Karaisalı Salçalık Biberleri genel olarak ucu sivri konik gibi. Charliston biberden hallice diyebilirim. Acı, benim için çok acı, gözümden yaş getirecek kadar acı ![]() ![]() Salça değil ama kurursa pul biber yapmayı düşünüyorum. Acı sevmediğim için seneye ekmem muhtemelen. Düzenleyen yavuz10 : 18-11-2024 saat 14:36 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Enginar
• Bitki türü: Sebze • Bitki ömrü: Çok yıllık • Tohum Türü: Enginar • Tohum çeşit adı: 2 çeşit Enginar • Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 Yıl • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bandırma • Tohumun kökeni: • Tohumun geldiği yer: Tohum arkadaşımdan • Kullanılan gübreler: Kullanılmadı • Kullanılan ilaçlar: Hiç ilaç kullanılmadı. • Hasat yıl ve ayı: 2024 Kasım • Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Yok. • Yetiştirme zorluğu derecesi: Bu konu hakkında bi fikrim yok • Bitki tipi ve gelişim durumu: Enginar bitkisi geniş ve gösterişli yapraklara sahiptir, yaprakları gri-yeşil renktedir ve oldukça dekoratif bir görünüm sunar. Boyu yaklaşık 1-1.5 metreye kadar uzayabilir. Gelişimi ilk yıl daha yavaş olmakla birlikte, sonraki yıllarda kök sistemi güçlenir ve daha hızlı büyür. Verim açısından enginar bitkisi çok yıllık olduğundan düzenli bakım ile her yıl artan bir verim gösterir. Çiçeklenme dönemi bahar aylarında başlar ve hasat genellikle çiçek tomurcuklarının tam olgunlaşmadan toplanması ile yapılır. İlkbaharın sonlarına doğru en verimli dönemine ulaşır. Bitki genel olarak hastalıklara karşı dayanıklıdır, ancak kök çürüklüğü gibi sorunlara karşı iyi bir drenaj sağlanmalıdır. Bol güneş alan, hafif nemli topraklarda çok iyi sonuç verir. Gözlemlerime göre, enginarlar olgunlaştıkça lezzetli ve etli başlar üretir. Eğer yeterince olgunlaşmasına izin verilirse çiçeklenerek güzel bir mor çiçek açar, ancak bu durumda sebze olarak kullanımı mümkün olmaz. 2 çeşit enginar tohumu bulunmaktadır, ikisi de farklı yerlerden geldi. Çeşitlerden biri daha yuvarlak basık diğeri bi miktar daha boylu ama sosyal medyadakiler kadar boylanmıyor sebzenin enginarları. Ayrıca tohumları çıkartmak çok zor, her yer tüy oluyor. O yüzden çok fazla tohum yok. Düzenleyen yavuz10 : 18-11-2024 saat 08:25 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sarı Süs Kabağı
• Bitki türü: Sebze • Bitki ömrü: Tek Yıllık • Tohum Türü: Kabak • Tohum çeşit adı: Sarı Süs Kabağı olarak dağıtıldı ama dikenli taç kabak diye arama yapabilirsiniz • Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 Yıl • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bandırma • Tohumun kökeni: • Tohumun geldiği yer: Forumda katıldığım ilk etkilikten, Sayın istcallst'den geldi.(2022) • Kullanılan gübreler: Kullanılmadı • Kullanılan ilaçlar: Hiç ilaç kullanılmadı. • Hasat yıl ve ayı: 2023 Kasım • Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Tek olarak yetiştirilmişti.O sene zaten başka kabaklarım olamamıştı. • Yetiştirme zorluğu derecesi: Diğer yaz kabaklarıyla aynı • Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki kol atıp sürekli uzuyor, uzadıkça sebze vermeye devam ediyor. Ortaya çıkan sebzelerin şekli, boyutu ve rengi stabil değil. Bazısı taç gibi, bazısı basık ve bazısı sivriydi. Benim etkinlik paylaşımına açtığım tohumlar taç şeklinde olan kabaklardandır. Birde özellikle kurusun diye alıp sakladıklarım hep çürümüştü ama sezon sonuna doğru olan kabaklardan üç beş tanesi koparıp mağazada bir kenarıya atmış, bırakmıştım. Yeni keşfettim hepsi kurumuş. Takır Takırdı. he birde bu kabaklardan yemek vs olmuyor, taş gibilerdi. Kesmek bile çok zordu. Düzenleyen yavuz10 : 18-11-2024 saat 08:24 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Çerezlik Kabak
• Bitki türü: Sebze • Bitki ömrü: Tek yıllık • Tohum Türü: Kabak • Tohum çeşit adı: Hanım Tırnağı Çerezlik Kabak • Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 Yıl • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bandırma • Tohumun kökeni: • Tohumun geldiği yer: Sayın Köpük Bahçesinden... • Kullanılan gübreler: Deniz yosunu kullanıldı. • Kullanılan ilaçlar: Hiç ilaç kullanılmadı. • Hasat yıl ve ayı: 2024 Eylül • Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Herhangi bir önlen alınmadı. Önlem alınan kabakların çekirdekleri daha küçüktü. Yüzden açıkta tozlaşan kabaktan tohumluk gönderilecek • Yetiştirme zorluğu derecesi: Kolay • Bitki tipi ve gelişim durumu: Diğer kabaklar gibi Dokuz çekirdek ektim, otuz civarı kabak toplamışımdır. Bi ara 3 ton su verince yeniden çiçek açıp kabak yaptı. Onlarıda yeni topladım. Bitki kuruyana kadar kabaklara hiç ellemedi. İyice kuruduktan sonra hasat yaptım. Tahminen ağırlıklı olarak üç-dört kiloluk kabaklar veriyor. Poşetin içindeki tek çekirdek orijinal ektiğim diğerleri gönderecek olduğum tohumlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Finger Variegated Patlıcan Tohumu
Tohumlar patlıcanın içinde çimlendiyse paylaşamam korkusuyla ve bi takım aksaklılardan dolayı ancak kontrol edebildim. Bi sıkıntı yok. Paylaşıma açabilirim. Süre azaldığı için hemen paylaşmak adına mesajı bu şekilde yayımlıyorum. Tekrardan düzenleyeceğim. Parmak boyutunda kırçıllı bi patlıcan çeşidi. Pek boylanmadı, bodur bi çeşit olabilir. İlk defa ektim, tekrar ekmeyi düşündüğüm çeşitlerden. Ne kadar küçük hasat edilirse o kadar lezzetli oluyor. Sanırım verdiği patlıcanlar küçük olduğu için dökümü biraz boldu. Bugün toprak hizasından keserken hala üzerinde yeni yeni parmak boyutunda bir kaç adet vardı. İzolasyon için bi önlem almadım diyebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Kermit Thai Patlıcan Tohumu
Ne tattım ne gördüm, desem yeridir. Bi gittim çiçek açmış bi gittim patlıcanlar sararmaya, tohuma durmaya başlamıştı. Bahçenin en ucundaydı muhtemelen su az gittiği için her şey birde oluverdi. İzolasyon için önlem almadım. Basık yuvarlak yeşil bi patlıcan çeşididir.(Tohumları bi arkadaşım vermişti) Fotoğrafı maalesef yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|