agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Sert Çekirdekli Meyveler
(https)




Beğeni Düzeni64Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-04-2016, 21:28   #751
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-03-2016
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 67
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku Mesajı Göster
Ziraat mühendisi olmanız her şeyi doğru bileceğiniz anlamına gelmez. Modifiye lider budama sisteminde ilk katı kaç cm'den oluşturuyorsunuz? 2 metre mi? 1.5 metrelik fidanın tepe sürgünü hariç bütün gözleri öldürdüğünüzde ağacın tacı nereden oluşur?

Ben budama yaparken bahçeme gelen ziraat mühendisini dinleseydim, yere yatay giden dalları kesip, dik giden dalları bırakırdım. Ziraat mühendisine hangi sürgünler meyve gözü oluşturur, hangi sürgünler obur sürgün dediğimde, hepsi meyve verir diye cevapladı.
Ülkemizin sorunu bu işte bir diploma alan kendini her konuda ulema görüyor.

Had aşma konusuna gelince; haddimi bilirim, yanlışın karşısında da dururum. Youtube'a bir girin bakalım, yarı bodur ağaçların ilk katları kaç cm'den oluşturuluyor.
Bahçenize gelen mühendis arkadaş gibi mezun olup da yeterli bilgi ve beceriye sahip olmayan mimar da var makine mühendisi de var hatta doktor bile var. Ama bu durum böyle bir kişiyle karşılaşınca o kişinin meslegindeki tüm kişilere o gözle bakmanıza sebep olamaz ama yine de sizin kendi tercihinizdir. Ben de çürük dişimi aynada görüp dişçiye gittiğimde hekim hani çürük mürük yok deyip muayeneyi sonlandırmıştı ama ben diş hekimlerine güvenimi kaybetmek yerine başka bir hekime gidince sorunum çözüldü. Bakın zirai konularda youtube dan izleyerek çok da net bilgi sahibi olunmaz ancak fikir sahibi olunur şöyle görmüştüm denir öneride bulunurken. Gördüğünüz şeyi de önce uygulamanız lazım doğrulamak için. Çünkü özellikle ceviz hakkında izleyenleri çok yanıltıcı videolar mevcut youtube'da. Burada öneride bulunurken youtube'da gördüklerinize göre öneride bulunuyorsanız kaynak gösterip cümlenize "bakın burada böyle bir video var ordan gördüklerime göre" diye başlamanız daha doğru olur.

Birincisi, siz anlaşılan çok da bilgi sahibi birisi değilsiniz ekim dikim işlerinde. Yazdıklarınız çok tutarsızca. Bodur olsun yarı bodur olsun ya da bodur olmayan olsun tüm fidanların dikiminde hakim rüzgara ters istikamette tepe vurumu yapmak fidan dikiminin standartıdır. Ancak her zaman stardarta da uymak zorunda değilsinizdir. Ancak bu standartın bir sebebi vardır. Bu sebebi de youtube'dan araştırın bakalım.

İkincisi, "en üstte tek bıraktığımız göze birşey olursa, kurursa vs. diye o yüzden alttaki gözlerden de bırakmak lazım" demeniz tüm dünyada uygulanan ve ülkemizde de tüm bahçe tesislerinde uygulanan bu tekniği bilmemenize yoruyorum. Bunu bile bilmiyorsanız burada çoğu kişiyle tartışmaya girecek seviyede bilgi sahibi olmadığınız zaten kanıtlıyorsunuz.

Üçüncüsü, yahu ne demek nerden taç oluşturacak? Taç oluşumu nedir onu da bir araştırın youtube'dan. Yazdım ama tekrar yazayım ziraat 900 de ilk kat 1 metre ila 1.5 metre arasında oluşturulacak biz çoğunlukla 1 metreden göz bıraktık uygulamamızda. Zaten bu varyetenin(ziraat 900) çok önemli bir özelliği üstte bırakılan bu gözden dikine aşırı giden tek dal değil ilk pişkinleşmede dikine az uzayan ve 5-10 cm aralıklarla birbirlerine 50-60 derecede olan yan dallar yapması. bu da modifiye lider sisteminin ilk katını 1.4-1.7 metre arasında yapmanızı sağlıyor. ikinci katında bir standartı olmayıp biz 30 cm yukarıdan yapmak ideladir. Ancak ziraat 900 ün farklı anaçlı olanları var ve kullanılan anaçlara göre özellikleri değişebilir.

Son olarak siz önerinizi yapın ve başkaları da önerisini yapsın. Diğer kişilerin önerilerine de saldırmak yerine düzgünce neden böyle bir öneride bulundunuz diye sorun ve cevaplarını versinler. Ağaçlar nette ilk defa sizin gibi bir üslüba sahip bir kullanıcı gördüm.

WindWild Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2016, 22:13   #752
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
İlk kat 1 metre ile 1.5 metre arasında olacak diyorsunuz. Sonrada muhtemelen 2 metreye yakın bir fidanın tepe sürgünü hariç bütün sürgünleri kopartın diyorsunuz. Bu nasıl bir çelişkidir? Tepede bıraktığınız gözü lider bıraktığınızı varsayıyorum,1 metreden tacı oluşturacağınız sürgünleri neden koparttırıyorsunuz? Sizin diktiğiniz ve hepsi tutan fidanlarınızın uzunluğu bahse konu olan fidan gibi miydi? Tepe kesiminden bahsetmişsiniz ama öneri yaparken fidanın boyu normal diyorsunuz. Yukarıdaki yeni dikilmiş kamçı fidanın boyu sizin kriterlerinize göre normal mi yani?

Bir de you tube meselesi var. Siz bu anlattıklarınızı kendiniz mi keşfettiniz? yoksa bir yerlerden mi öğrendiniz? Her görüşünüzü paylaşırken kaynak gösteriyor musunuz? Örneğin; bunu ziraat fakültesinde 1. sınıfta öğrenmiştim gibi.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2016, 23:26   #753
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-03-2016
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 67
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi WindWild Mesajı Göster
Sayın NGSZ, en üstten çıkan gözü(yapraklar) bırakıp diğerlerini kökünden koparın. Fidanın boyu 1-1,5 metre civarında uygun görünüyor. Fidanı açık köklü olarak aldınız muhtemelen ve açık köklü fidanların tutması için en yukarıdan 1 göz bırakıp diğerlerini almak bu işin standartıdır.
Bakın burada ilk mesajım duruyor. Ben "bu fidanın" boyunu 1 ila 1.5 metre arasında muhtemelen de 1.2 metre civarınca olduğunu düşündüm fotoğrafa bakarak. Siz 2 metreyi nereden çıkardınız? Ben ilk mesajımda ve halen o fidanın boyunun 1.2-1.3 metre olduğunu düşünüyorum. Ancak sizin dediğiniz gibi 2 metre olduğunu düşünseydim önerim 1 metre civarında uygun bir göz üzerinden kesip diğer tüm gözleri yine alması yönünde olurdu. Tekrar söylüyorum açık köklü fidanların dikiminde bodur olsun olmasın tepe vurumu yapmak ve altında tek göz bırakıp diğerlerini almak bu işin standartıdır. Ben bunu alıntılamama gerek yok her türlü kaynakta böyle geçer. Ve yüzlerce kez uygulayıp başarılı sonuç aldığımız ve istenilen şekli vermek için açıkçası zorunlu olunan bir yöntem. Mesela alın bir tane kitap orada da aynen bu yazar dikim hakkında. Yarı bodur meyvelerin bir sürü türü vardır hepsine aynı yöntem de uygulanmaz kimisi 20 cm gövde üzerine goble yapılır kimisi bahsettiğim şekilde yapılır ama yine de kural olarak yeni dikilen fidanda tek göz bırakmak fidanın yaşayabilmesi için çok faydalıdır. Burdaki arkadaşın fidanının yapraklarının ölüyor olması aslında fidanın kurumasıyla son bulacak gibi görünüyor. Çünkü yeni dikilen açık köklü bir fidan dipten başlayarak bir sürü göze besin maddesi sağlayacak kadar kök gelişimi genelde yapamaz ve fidan tutmaz.

Şahsi düşüncem tutmaz ise bir sebebi de, ağaç muhtemelen uyandıktan sonra(uyanmışken sökülmüş) satın alınıp dikilmiş. Aslında 2. bir yanlış da yatıyor ortada. Uyanmış bir fidanın yerinden sökülüp satılıp dikilmesinde başarı oranı çok düşer. Benim önerilerim ve fikirlerimin tamamı fidan eğer açık köklü şekilde alındıysa geçerli. Büyük ihtimalle de açık köklü şekilde alınmıştır.

Okuduğum üniversitede bodur elmanın türlü çeşidinin üretimini anaç klonlaması anaçların aşılanmasını üretim parselinden sökümünü ve yerlerine dikimini, daha önceden dikilmiş olanların bakımını budamasını ilaçlamasını gübrelemesini hasadını 2 sene boyunca yaptım hocalarla beraber. Bunun yanında üniversitede yaptığım önemli olarak gördüğüm çalışmalardan birisi mesela çeşitli bitkilerde çeşitli gübreleme teknikleri üzerine çok fazla deneyler yapmaktı. Mezun olduktan sonra da onlarca kez bahçe tesisleri işlerinde görev aldım. Çalıştığım bölgede şu anda yoğun olarak bitkilerle böceklerle ilaçlarla gübrelerle iç içeyim. Hobi olarak da seneye evde topraksız tarıma başlıyacağım.

Siz şimdi fidanı kurumaya başlamış gibi görünen arkadaşa benim önerimi saçma bulup iz element önerisi yapmışsınız? Yani diyorsunuz ki , bakır, mangan, çinko, demir, molibden, iyot, selenyum vs eksikliği olabilir? Bence alakası yok bununla.

Sayın ngzs, ben yine tekrar ediyorum fidanınız 1 metre civarında görünüyor ve en üstteki yaprakları bırakıp diğer altta kalanların hepsini alın. Eğer fidan 2 metre ise ki sanmıyorum 1 metreden bir gözün(yaprak) üzerinden kesin ve altta kalan tüm yapraklar ve yanlış görmüyorsam özellikle o "dipten uzayan dalları" alın. Can suyunu vermişsiniz gibi görünüyor problem ondan kaynaklanmıyordur.

WindWild Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2016, 01:21   #754
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 17-05-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 53
Önerileriniz için teşekkürler. Satıcıma da sorduğumda bana ağacı çok fazla suladığımı, bakır sülfat kullanabileceğimi söyledi . İnternetten fıyatlarına baktığımda bakır sülfatın da iz element gübresinin de fiyatları pahalıydı o yüzden sadece Sayın WindWild'in önerisini yaptım . Ağacın son hali aşağıda görüldüğü gibi

Eklenen Resimler
 
ngzs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2016, 17:00   #755
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-03-2016
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 67
Önceki fotoğrafta fidanın dibinden çıkan dallar pek belli olmuyordu ancak şu anki fotoda kesilen uçlardan çok net belli oluyor ki o dallar bu fidandan çıkmış. Üstelik aşı altından anaçtan çıkmışlar. Fidanın topladığı besin maddesi aşı üzerindeki gözlere değil, büyük oranda anacın kendi çıkarttığı dallarına gitmiş ve zaten uzayıp gitmişler. O gidişle üstteki aşı kuruyacaktı ki fidanı şu an kurtarmış olabilirsiniz bu müdahale ile.

WindWild Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2016, 17:05   #756
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 17-05-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 53
aşılı yerin üzerinden çıkmıştı . aşılı kısmı toprağa yakın olduğundan belli olmuyor

ngzs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2016, 12:11   #757
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-12-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
Bu bahceme ektirdigim kiraz hakkinda bilgi alabilirmiyim






Sent from my iPhone using Tapatalk

vkarbeyaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2016, 20:58   #758
Ağaç Dostu
 
Sagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2013
Şehir: Çorum-Tokat
Mesajlar: 508
kiraz aşısı

verimi düşük ve çok dik büyüyen ağaca ziraat 0900 kalem aşıladım. ilk deneyimim oldu. 4 kalemden biri tuttu gibi.
Name:  IMG-20160522-WA0008.jpg
Views: 752
Size:  71.8 KB

Sagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2016, 21:01   #759
Ağaç Dostu
 
Sagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2013
Şehir: Çorum-Tokat
Mesajlar: 508
kiraz aşısı

Name:  IMG-20160522-WA0012.jpg
Views: 754
Size:  71.6 KB
daha yakından

Sagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2016, 10:57   #760
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Pamuk arasına koyduğum beyaz kiraz tohumları 5.günde yeşillenmeye başladı dolayısıyla sanırım başarılı oldum. Yaptığım yöntem şu şekilde;

Kiraz çekirdeklerini kırıp içindeki tohumları çıkardım ve pamuk arasına koydum
Pamuklu kabı bir gün buzdolabında bekletip mutfak camının kenarına koydum

Bakalım kaç güne kafalarını gösterecekler merakla bekleyeceğim )

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2016, 18:50   #761
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Paylaştığım fotoğraf çimlenmiş beyaz kiraz çekirdeği.

Kirazları çok seven ben her ne kadar görsel olsa da yıllardır beyaz kirazı tadabilmek istiyordum. Kısmet bu sene Burhaniye pazarındaymış Neyse efendim bilen bilir Burhaniye sakin ve doğayla içiçe olduğunuz bir yer;gece gündüz sıcaklıkları da oldukça fark eder. Dolayısıyla ben de bir Zihni Sinir projesine girip fasulyeyi pamukta nasıl çimlendiriyorsak beyaz kirazı da öyle çimlendirmek istedim. Tabii unuttuğum nokta kirazın çimlendirilmesinin ne kadar zor olduğuydu. Forumda da çekirdeği çekiçle kırın ancak olmaz zor olur vs denmiş ve kimse uğraşmamış sanırım. Neyse ben çekiçle çekirdekleri kırıp içinden tohumları çıkardım hiç katlama yapmadan pamuk arasına koydum. Ondan sonra kabı 24 saat buzdolabında beklettim ve mutfak kenarına aldım. Cumartesi'den Perşembe'ye böyle bir güzellikle karşılaştım. İnanır mısınız sabah Kiraz sayfasında paylaşırken bile başını bu kadar görmemiştim.
Dolayısıyla kiraz yerseniz ve çekirdeğini çimlendirmeyi bir kez bile aklınızdan geçirmişseniz bence deneyin.

Eklenen Resimler
 
Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2016, 18:23   #762
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Çimlenen Tohum Büyümüyor

Merhaba arkadaşlar,

Perşembe günü çimlendiğini tahmin ettiğim kiraz çekirdeği aşağı yukarı hep bu halde. Yani bir gelişme olduysa bile ya göze çarpmıyor. Pamuğu kurudukça ıslatıyorum. 5 gün bu gelişimin gerçekleşmesi için fazla mı erken,ben mi sabırsızım yoksa çimleneceği konusunda hayal mi kuruyorum bilemediğimden siz arkadaşlara dormak istedim.

Sevgiler

Eklenen Resimler
 
Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2016, 01:31   #763
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 17-05-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 53
Bu kiraz ağacının yaprakları geçen yıl da bu şekilde renk değiştirmişti sonra da kurumuştu bu yıl da yine yaprakları renk değiştirmeye başladı neden böyle oluyor

Eklenen Resimler
 
ngzs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2016, 21:23   #764
Ağaç Dostu
 
Sagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2013
Şehir: Çorum-Tokat
Mesajlar: 508
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar,

Perşembe günü çimlendiğini tahmin ettiğim kiraz çekirdeği aşağı yukarı hep bu halde. Yani bir gelişme olduysa bile ya göze çarpmıyor. Pamuğu kurudukça ıslatıyorum. 5 gün bu gelişimin gerçekleşmesi için fazla mı erken,ben mi sabırsızım yoksa çimleneceği konusunda hayal mi kuruyorum bilemediğimden siz arkadaşlara dormak istedim.

Sevgiler
Çimlenmiş veya çimlenmemiş yorumunu yapmak için bu fotoğraf yetersiz..çekirdeğin tamamını gösterecek bir fotoğraf olursa yorum yapabilirim.

Charlaux beğendi.
Sagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2016, 21:26   #765
Ağaç Dostu
 
Sagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2013
Şehir: Çorum-Tokat
Mesajlar: 508
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ngzs Mesajı Göster
Bu kiraz ağacının yaprakları geçen yıl da bu şekilde renk değiştirmişti sonra da kurumuştu bu yıl da yine yaprakları renk değiştirmeye başladı neden böyle oluyor
Aşırı güneş ve sıcaktan olabilir..fidan küçük olduğu için güneşe hassastır..dibindeki salatalık da pek uygun olmamış.

ngzs beğendi.
Sagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2016, 04:23   #766
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sagun Mesajı Göster
Çimlenmiş veya çimlenmemiş yorumunu yapmak için bu fotoğraf yetersiz..çekirdeğin tamamını gösterecek bir fotoğraf olursa yorum yapabilirim.


Merhaba sn.Sagun,

Çekirdeği bu raddede pamuk arasından çıkarmak zarar verir mi? Vermezse çıkartıp toprağa ekip mi fotoğraf atayım?

Belki yanlış bir tabir kullanmışımdır kusura bakmayın ancak çekirdek arasından yeşillik görünmesi çekirdeğin büyüyüp büyümeyeceğinin bir göstergesi midir bunu merak ediyorum açıkçası. Çünkü boşuna hayal kırıklığına uğrayıp üzülmek istemiyorum.


Sevgiler

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2016, 17:27   #767
Ağaç Dostu
 
Sagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2013
Şehir: Çorum-Tokat
Mesajlar: 508
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux Mesajı Göster
Merhaba sn.Sagun,

Çekirdeği bu raddede pamuk arasından çıkarmak zarar verir mi? Vermezse çıkartıp toprağa ekip mi fotoğraf atayım?

Belki yanlış bir tabir kullanmışımdır kusura bakmayın ancak çekirdek arasından yeşillik görünmesi çekirdeğin büyüyüp büyümeyeceğinin bir göstergesi midir bunu merak ediyorum açıkçası. Çünkü boşuna hayal kırıklığına uğrayıp üzülmek istemiyorum.


Sevgiler
Pamuğun içerisinden dikkatlice kırmadan çıkarıp bir butun olarak fotoğraflarsanız daha iyi olur. Sonra yine duruma göre pamuğa sararsınız.

Charlaux beğendi.
Sagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2016, 20:27   #768
Ağaç Dostu
 
Sagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2013
Şehir: Çorum-Tokat
Mesajlar: 508
kiraz aşısı

Name:  WP_20160707_16_23_17_Pro.jpg
Views: 717
Size:  81.2 KB

Sagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2016, 18:02   #769
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sagun Mesajı Göster
Pamuğun içerisinden dikkatlice kırmadan çıkarıp bir butun olarak fotoğraflarsanız daha iyi olur. Sonra yine duruma göre pamuğa sararsınız.

Merhaba sn.sagun,

Fotoğrafları ekliyorum. Bir sonraki mesajda da bir fotoğraf olacaktır (mobilden yüklediğim için aynı anda iki fotoğraf kabul etmiyor). Çimlendi mi çimlenecek mi, toprağa mı ekilmeli ekilecekse nasıl ekilmeli, zirai bir ürün (iba) alınmalı mı alınmamalı mı?



ilginiz için teşekkür ederim.

Not: fotoğraf anlaşılıyor mu bilmiyorum ama antep fıstığını andırıyor son kısma kadar açılmış sanki en son nokta tohumu bağlıyor gibi.

Eklenen Resimler
 
Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2016, 18:04   #770
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
sn.sagun,

ikinci fotoğraf ektedir. teşekkür ederim.

saygılar

Eklenen Resimler
 
Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2016, 20:35   #771
Ağaç Dostu
 
Sagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2013
Şehir: Çorum-Tokat
Mesajlar: 508
normal bir çimlenme örneğine benzemiyor. normal bir çimlenmede önce kök kısmı beyaz renkte uzar .. daha sonra diğer kısımlarda yeşillenme olur.

Charlaux beğendi.
Sagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2016, 20:40   #772
Ağaç Dostu
 
Sagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2013
Şehir: Çorum-Tokat
Mesajlar: 508
çimlenme

Name:  plum seeds 1.jpg
Views: 673
Size:  29.9 KB

bunun gibi bişeyler olması lazımönce

Charlaux beğendi.
Sagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2016, 20:51   #773
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sagun Mesajı Göster
normal bir çimlenme örneğine benzemiyor. normal bir çimlenmede önce kök kısmı beyaz renkte uzar .. daha sonra diğer kısımlarda yeşillenme olur.


Merhaba sn. Sagun,

O zaman sanıyorum çimlenmemiş? Sizce aynı durumda mı kalsın yoksa saksıya mı ekilmelidir?

Teşekkürler

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2016, 20:51   #774
Ağaç Dostu
 
Sagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2013
Şehir: Çorum-Tokat
Mesajlar: 508
aynı kalsın. çimlenme yok gibi, çimlenme için öncelikle kök kısmı gelişmelidir.

Sagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2016, 13:16   #775
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-08-2008
Şehir: Bursa/Keles
Mesajlar: 6
KiraZ aşısı

Sn sagun asiniz tutmuş fakat cok derinden asiladiginiz için ilerde mantari hastalıklara sebep olabilir asi yerini her zaman toprak yuzeyinden en az 10 cm yukarıda tutmanizi öneririm.basarilar

Sagun beğendi.
Swansea Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2016, 23:56   #776
Ağaç Dostu
 
Sagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2013
Şehir: Çorum-Tokat
Mesajlar: 508
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Swansea Mesajı Göster
Sn sagun asiniz tutmuş fakat cok derinden asiladiginiz için ilerde mantari hastalıklara sebep olabilir asi yerini her zaman toprak yuzeyinden en az 10 cm yukarıda tutmanizi öneririm.basarilar
yaz boyunca kuraktan korumak için dibindeki toprağı almadım . ağustosun ortalarında dibini açtım yani anaç toprak üzerinde şu anda . inşallah sıkıntı olmaz.

Sagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2016, 00:01   #777
Ağaç Dostu
 
Sagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2013
Şehir: Çorum-Tokat
Mesajlar: 508
Aşıyı bu kadar derinden yapma sebebim; zaten aşılı bir fidandı. Aşıyı anaç kısmına yapmak için indim bu kadar.

Sagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2017, 12:15   #778
Ağaç Dostu
 
Sagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2013
Şehir: Çorum-Tokat
Mesajlar: 508
kiraz aşısı

geçen sene tutan kiraz aşısının budama zamanı hali. iki sürgünden birini çıkarıp oraya aşı macunu sürdüm.
Name:  IMG-20170304-WA0006.jpg
Views: 477
Size:  71.9 KB

Sagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2017, 12:25   #779
Ağaç Dostu
 
Sagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2013
Şehir: Çorum-Tokat
Mesajlar: 508
kiraz ziraat 0900

bu da 2 yıl önce tüplü olarak diktiğim fidan (Name:  IMG-20170307-WA0001_resized.jpg
Views: 843
Size:  68.8 KBbudama)

tarku ve Muda beğendi.
Sagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2017, 00:38   #780
/
 
Giriş Tarihi: 02-12-2014
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 102
Alara fidancılıktan aldığım birkaç tane kiraz ağacım var. Hemen hepsinin gövdesinde, resimde görüldüğü gibi yaralanma meydana geldi. Alttaki yaralanma aşı noktasının üstünde, üstteki ise aşılı gövdede.
BU yaralanmalaraın sebebi nedir? Kireç veya duvar boyası ile boyamanın bir faydası olur mu?
Ayrıca bazı ağaçların dibinde karıncalar yuva yapmış. Karıncaları kovmak için ne yapabilirim?

Sagun beğendi.
looktr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
agac, dal, kiraz, köklendirme

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024