View Single Post
Eski 07-07-2016, 17:50   #761
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Paylaştığım fotoğraf çimlenmiş beyaz kiraz çekirdeği.

Kirazları çok seven ben her ne kadar görsel olsa da yıllardır beyaz kirazı tadabilmek istiyordum. Kısmet bu sene Burhaniye pazarındaymış Neyse efendim bilen bilir Burhaniye sakin ve doğayla içiçe olduğunuz bir yer;gece gündüz sıcaklıkları da oldukça fark eder. Dolayısıyla ben de bir Zihni Sinir projesine girip fasulyeyi pamukta nasıl çimlendiriyorsak beyaz kirazı da öyle çimlendirmek istedim. Tabii unuttuğum nokta kirazın çimlendirilmesinin ne kadar zor olduğuydu. Forumda da çekirdeği çekiçle kırın ancak olmaz zor olur vs denmiş ve kimse uğraşmamış sanırım. Neyse ben çekiçle çekirdekleri kırıp içinden tohumları çıkardım hiç katlama yapmadan pamuk arasına koydum. Ondan sonra kabı 24 saat buzdolabında beklettim ve mutfak kenarına aldım. Cumartesi'den Perşembe'ye böyle bir güzellikle karşılaştım. İnanır mısınız sabah Kiraz sayfasında paylaşırken bile başını bu kadar görmemiştim.
Dolayısıyla kiraz yerseniz ve çekirdeğini çimlendirmeyi bir kez bile aklınızdan geçirmişseniz bence deneyin.

Eklenen Resimler
 
Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön