![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-03-2013
|
kaysı ağacım kesilmek üzere
çok özür dileyerek ilk gördüğüm kayısı başlığına sorunumu yazmak istiyorum. bahçeme haftaya sondaj vurulacak fakat bulunduğu yerde 10 yaşında çok verimli ve lezzetli bir kayısı ağacım var.ağacın kesilmesi gerektiği söylendi,bu mevsimde ağacımı kesmeden ne yapabilirim, yani köklesem başka bir yere taşıyabilirmiyim, ya da çelik alabilirmiyim üzerinde bol miktarda çiçekleri var, çiçekli dallar çelik tutarmı, başka bir ağaca mesela erik gibi aşı yapabilirmiyim,yapsam tutarmı, bide mevsim uygunmu yardımcı olursanız çok sevinirim.teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, benimde bahçemde geçen sene diktiğim Malatya- hasanbey cinsi kayısı fidanım var. Meyve vermesi için başka bir kayısı ağacının daha olması gerekiyor mu? Yoksa tek başınada meyve verebilir mi? Cevap için şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu.
|
Kayısı, kiraz gibi değildir. Belki istisnalar var mı bilmem ama benim bildiğim kayısı genellikle kendine döllenir,yalnız ağaç meyve verebilir. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Bence, eğer uygun ise ağaç sondajın dibinde kalsın. sondajı 1m veya daha uzak,yanına vursunlar , ağacınızı bırakın derim. kimseye zarar vermeden sondajın yanında yaşayabilir diye düşünüyorum. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-03-2013
|
Alıntı: