![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
|
seracılıkla alakalı sayfalardan epeyce okudum. belki gözden kaçırdım belki de gerçekten böyle bir konu yok. cam seralar ya da plastik oluklu seralarda aşırı ısınmayı ve güneşin yakıcı etkilerini aşağı çekmek için uv. engelleyici ve istenilen geçirliği ayarlanabilen oto cam filmleri kullanılmış olsa daha kolay ve daha az işçilik olmaz mı? maliyet bakımından filmi rulo olarak alırsan çok ucuza mâl edebiliriz diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-10-2013
|
Merhabalar. Arkadaşlar internette ve forumda araştırmama rağmen sera ruhsat **** izinleri ile ilgili bilgiye rastlayamadım. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum. 350 m2 sera kurmak istiyorum serayı kuracağım yer tapuda arsa olarak geçiyor köy içinde bir yer. Elektrik ve su idaresi ile görüştüm sera için hem su hemde elektrik bağlanacak fakat belediye ile görüşmemde yere gelip bakmaları gerektiğini ve ruhsata tabi olması gerektiğini söyledi konuştuğum kişi, yalnız konuya pek hakim değildi bende o hissi yarattı beni alakasız bir kaç yere yönlerdirdi. Şimdi ise kafam iyice karıştı. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2012
|
Bağlı olduğunuz ilçe tarım müdürlüğüne gidin Sizi yardımcı olacaklardır. Kredi içinmi resmi işlemlere baş vuruyorsunuz. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-10-2013
|
Teşekkürler sayın Manifesto. Benimde aklımdan geçen o zaten ÖKS belgesi için gidecektim gitmişkende bu konuyuda soracağım. ÖKS belgesinide elektrik şirketi elektriği bağlamak için istedi. Kuracağım sera 350 m2 olduğu için destek alamayacağım galiba (destek 1 dönümden büyük seralara veriliyor. Tarım bakanlığı sayfalarında yazıyor ) |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-02-2016
|
Arkadaşlar herkese iyi çalışmalar. Adıyaman merkezde topraksız tarıma uygun seramı satıyorum sahibinden ilan no 504946660 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2018
|
iyi akşamlar.Ben organik tarım okuyorum bi proje ödevim var sera yapmamızı istedi hocamız TKDK ya uygun bi proje çilek serası ile ilgili bir proje hazırlayacağım ama pek bir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2013
|
Ziraat Bankasi sera icin kredi verdigi projeleri birzamanlar veriyordu, cilek serasi projesi derseniz belki verirler. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-04-2018
|
Adanadan bir seracı daha katıldı aranıza, hayırlısı olur inşallah ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-11-2016
|
Değerli arkadaşlar, Şu anda 500m2 - 1000m2 yüksek tünel tip sera maliyeti ne civarda, yeni yaptıran veya bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim. ( Anahtar teslimi ) |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-07-2019
|
Merhaba, Ankara'da topraksız tarımla üretim yapabileceğim 1 dönümlük bir sera planlaması yapıyorum. Acaba Ankara'da veya çevre illerde benzer proje gördünüz mü? Karasal iklimde bu sistem nasıl işliyor yerinde görmek ve deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-01-2020
|
Merhaba, ortalama 3000m2 lik bir seranın maliyeti hakkında bilgi verebilecek birileri varmıdır? Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
|
Maliyet ve ayrıntılar hakkında güncel bilgi verebilecek arkadaşlar abiler varsa çok seviniriz.. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
|
Şahsen ben de 1 dönümlük yer kurma niyetindeyim(araştırıyorum) domates,biber,hıyar **** çilek üzerine firma tavsiyeleri firmaların ne ölçüde kurulum sonrası destek verdikleri konusunda bilgi.Kurulum maliyeti ve devlet hibe vs. desteği....Güncel ve geniş çaplı anlatım çok çok güzel olurdu.. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
/
Giriş Tarihi: 24-05-2020
|
Ben de Osmaniye'de 5-6 dönümlük bir tropik meyve serası kurmak istiyorum ancak maliyet konusunda bilgi arıyorum. Dönüm kurulum maliyeti ne olur bilenler yardımcı olursa sevinirim |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-09-2021
|
Güncel durum nedir |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-12-2021
|
sera kurulumu
merhaba, eşim ile birlikte bodrumda 10 dönümlük bir arazide seracılık yapmak için istanbuldaki işlerimizden istifa edip gitmeye değecek bir verimlilik elde edebilir miyiz. mesela tek ürünlü seracılıkta, yani ürünlerde çok dağılım yapmadan. ya da belki istanbul çevresinde mevcut işlerde devam ederken bu şekilde bir yer önerisi olabilir mi |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-02-2018
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-09-2021
|
Merhaba Arkadaşlar Örtü altında topraksız çilek üretmekteyim. Acil nakit ihtiyacımdan dolayı seramın bir kısmını satmak zorunda kaldım. İlgilenen arkadaşlar için linkte yazan telefon numarasından ulaşabilirsiniz. http://https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bahce-yapi-market-bahce-tam-profesyonel-galvaniz-1000-m2-topraksiz-cilek-serasi-demiri-980031972/detay |
|
|
|
![]() |
|
|