![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2010
Şehir: manisa
Mesajlar: 118
|
1000 metrekare jeotermal bir sera yaklaşık35.000- 40.000 liraya yaptırabilirsiniz. Birde 1000 metrekare sera 1-2 kişilik bir iş gücü ile herşey yolunda giderse yıllık ortalama 20.000- 25.000 lira gelir elde edebilirsiniz. Çiftçinin işinin bi standardı yoktur. Hortum, sel baskını, dolu, hastalık ve pazarın durumu gibi ristler herzaman göz önünde tutularak işe girilmelidir. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2012
Şehir: ADANA
Mesajlar: 499
|
Alıntı:
Topraklı serada domates ve salatalık üretilebilecek 1000 m2 sera sıcak suyu sera içinde çevirebilecek ekipman dahil 20,000 TL'ye rahatlıkla kurulabilir. Türkiye şartlarında 1000 m2'den,yıllık 20-25 bin TL geliri 15 yıldır hiç elde edemedik. Üretim ve pazarlamada anormal bir durum yaşanmazsa ortalama gelir 10,000 TL civarı bir rakam. |
|
|
|
|
|
|
#3 | ||
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
|
Alıntı:
siz yıllardır işin içinde olan yetiştirici olarak yazacaksınız ki biz de bileceğiz. biz işin daha başındayız. topraklıda gerçekten durum sizin yazdığınız gibimidir, yoksa aşağıda alıntı ve linkini belirttiğim paylaşım gibimidir. Alıntı:
Sayın Manifesto, ayrıca 1000 metrekare topraksız serada çilek üretiminin yıllık geliriyle ilgili paylaşımda bulunabilirseniz bizi memnun edersiniz. selamlar... saygılar... |
||
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2012
Şehir: ADANA
Mesajlar: 499
|
Alıntı:
Sn vetman. Turfanda yetiştiricilik;yetiştirilecek ürünün arz-talep dengesinin üretici lehine olduğu üst sınırı tespit edebilme ve bu dönemde en az maliyetle ürün yetiştirebilme esasına dayanır. Örnek marul: Mesela Çukurova'da serada,her hangi bir üretim tekniğiyle, iç piyasaya arz edilecek marul yetiştirmek mantıksız.Dış ortamda zaten yetişiyor.Yetiştirir ve yetiştirilemeyen illere satarım derseniz pazarlama maliyeti(nakliye,komisyon vs.)sizi hüsrana uğratabilir.Soğuk illerde ise ocak ve şubat ayı marulun saltanat sürdüğü dönemdir.Trakya,marmara ve diğer soğuk bölgeler bu aylarda yetiştirsin ama bu ayların dışına sarkan üretim karlı olmaz. Örnek domates: Marula göre talep açısından şubat-mart-nisan aylarında daha avantajlı gibi görülsede üretim zorluğu ve Türkiye örtü altı yetiştiriciliğinde %80 gibi bir paya sahip olması üreticinin elini zayıflatmakta. Çilek: Tutarsız bir fiyat skalası var.Üretimin en az olduğu dönemde bile toptan satış fiyatının, üretim maliyetinin altına düştüğü durumlarla karşılaşmanız mümkün.Raf ömrünün az olması,üretim zorluğu,yatırım maliyetinin yüksek oluşu ve buna kıyasla birim alandaki üretim rekoltesinin azlığı çileği cazip olmaktan çıkarıyor.Umutlarınız pamuk ipliğine bağlı.Ya tutarsa mantığı. Salatalık: Favori ürünüm. ![]() Uzun yıllar bir çok üründe, turfanda üretimdeki tecrübem; ocak-şubat-mart ve nisan aylarında salatalık üretmenin en karlı üretim olduğunu gösterdi. Bu aylarda ortalama toptan satış fiyatı çukurovada,1 TL ve toplam üretimin % 80 ini bu aylarda üretebiliyorsunuz. Türkiye şartlarında iç piyasaya hitap eden orta ölçekli üretici salatalık üretsin.Hüsrana uğramaz. Üreticilerden;şu ürünü yetiştirdim müthiş paralar kazandım gibi söylemler duyarız. Bilmiyorum,lokal olarak kazanıyor olabilirler ama üretim arttığında aynı durum söz konusu olurmu soru işareti. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-08-2016
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 1
|
20000 bin tl te nasıl yapılacak bizde yapacaz fakat çok yüksek fiyatlar konuşuluyor. |
|
|
|
![]() |
|
|