![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-01-2015
|
Alıntı:
Elimde resim yok ama link yazayım bulunduğum yere yakın bir köydendi bu. SERA DEMİRİ - Bahçe Malzemeleri sahibinden.com'da - 198098890 bu şekil bir link yazmak forum kurallarına aykırıysa özür diliyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | ||
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-04-2017
|
Alıntı:
Alıntı:
Sayın Manifesto 2013 yılından beri bu forumda birçok arkadaşa yardımcı olmuşsunuz bundan dolayı kesinlikle teşekkürü hak ediyorsunuz. Size bir kaç soru da mazur görürseniz benden olacak, Bir sera projemiz var yine Gaziantep bölgesini düşünüyoruz. Bölgemiz kışın geceleri -12 dereceleri görebilmekle beraber gece gündüz ortalama sıcaklık değerleri 5 derece civarları en yüksek ise 8-9 derece civarları. Projemizde yeraltı sıcaklığı kullanımı (bir nevi jeotermal) kullanmayı düşünüyoruz. sistem şu linkteki videoda kısaca anlatılıyor 1- Böyle bir sistem seralarda kullanılabilir mi? 2- Bu sistemin maliyeti 1000 m2 alan için aşağı yukarı olarak 50000 ile 60000 arasında olacağını öngörmekteyiz. Sistem ömrü ise dış şartlara (doğal afet, sel, yangın vb) bağlı kalmaksızın 45-50 yıldır. Fiyat/Fayda oranını dikkate alındığında önerir misiniz? 3. Sera kurulumunda kullanacağımız alan kuzey güney yönünde ilerlemekte daha önceki yazılarınızdan anladığım kadarı ile siz özellikle bu yönde kurulmasını tavsiye etmektesiniz. Ancak bölge de hakim rüzgar batıdan esmekte. böyle bir alana sera kurulumu için farklı bir öneriniz var mı? Cevaplarsanız çok memnun olurum. Şimdiden çok teşekkür ederim. Not: Şehir her ne kadar Diyarbakır olsa da aslen Gaziantepliyim sadece görev gereği Diyarbakır'da ikamet etmekteyim. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-12-2020
|
Walipini.denilen bir seracılık var. Mantık aynı yerin sıcaklığını almak. Burada yüzeye çıkartmaya uğraşılıyor. Walipini de içine giriliyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-07-2011
|
Merhaba ... İzmir ve Manisaya oldukça yakın bir tarım arazim var. Arazinin tamamı 8600 m2. Buraya topraksız tarım ile bir sistem kurmak istiyorum. Tarım ve seracılık ile ilgili bir tecrübem yok. Belki de algıda yanılgı ile bu işler bana sıcak geliyor. Yoğun çalışmak ve mevcut yaptığım işin oldukça yıpratıcı olması beni farklı arayışların içine soktu. A) Yapım kurulum maliyeti B) Devletten alabileceğim teşvikler ve bu doğrultuda resmi presedürlerin halledilmesi C) Kurulum işinde dikkat edilmesi gereken hususlar malzeme ve sistem seçimi D) Kalifiye eleman bulunabilirliği - Zira ben işi bilmediğim için yanımda bir eleman ististam edeceğim. E) İşletme maliyeti ve ilk hasatın alınacağı zamana kadar toplam maliyet F) Pazarlamada yaşanacak sorunlar ve dikkat edilmesi gerekenler. G) Bu bölgede seçilmesi uygun olan ürün H) Isıtma ve enerji problemleri I) Toplam karlılık ,.... Bunlar ile ilgili öneri gelir ise ! ciddi olarak ilgileneceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2012
|
Gördüğüm kadarıyla uğraşmanıza değecek bir sera değil.Ciddi ciddi bu işe başlamak istiyorsanız Siz'e yardımcı olmak isterim.Özelden telefonunuzu yazarmısınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Manifesto, 5 dönüm bir sera yaptırmayı düşünüyoruz. Mevsime göre ürünler olacak. Hıyar, domates, marul gibi. Proje çizdirdikten sonra veya çizdirmeden nasıl destekler alınabiliyor. Gençlere ayrıca bunun için ek bir destekleme var mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
5 dönüm sera için Ziraat bankasının zirai destek birimiyle görüşüp ön bilgileri alabilirsiniz.Bildiğim kadarıyla bu büyüklükte bir sera için en cazip yol bu. Ayrıca bağlı bulunduğunuz ilçe kaymakamlığına müracat ederek kaymakamlığın sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfının imkanlarından faydalanabilirsiniz.Uygun görürlerse bağlı bulunduğunuz tarım müdürlüğüne yönlendirip işlemlerinizi başlatabilirler. Kaymakamlığa/mümkünse kaymakam beyin bizzat kendisine hazırlayacağınız avan bir projeyle müracat edip olur almanız zorluğun %90 ını halletmeniz anlamına gelir. Düzenleyen Manifesto : 06-01-2016 saat 01:58 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2015
|
arkadaşlar 2 dönüm sıcak sera da domates yetiştirmek istiyorum bana bu seranın minimum ve maksimum ne kadar gelir getireceğini ve kaç tona kadar ürün alabileceğimi merak ediyorum .Bu konuda bilgilerinizi ve deyiminizi paylaşırsanız sevinirim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tonajınızı ve elde edeceğiniz ortalama geliri hesaplayabilmemiz için yeterli bilgi vermemişsiniz. Isı kaynağınız nedir?(Jeotermal,katı yakıt,...) Üretim şekliniz? (Topraklı/topraksız,tek dikim/çift dikim,...) Pazarlama durumunuz?(Toptan/perakende) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2015
|
öncelikle ilginiz için teşekkürler.ısı kaynağı jeotermal,topraklı,pazarlama durumu toptan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-08-2015
|
Bilgiler için çok teşekkürler, işime yaradı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-09-2015
|
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katılan bir takipçiyim. Konuyu takibe alsam iyi olacak sanırım. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-07-2015
|
Ben topraksız tarım icin sera kurmayı dusunuyorum 50 dönumluk bir yerimiz var 500 donum aslinda ama tarlalar bir yerde degil ayri ayrı 50 donumluk tarla hafif egimli ısıtması felan nekadar maliyet tutar eger 1000m²=15bin tl ise 50000m²=750bin tl oluyor okadar parada bende yok 200 bin tl var oda 13.3 donumluk alana denk geliyor bunun ilac masrafları ısıtma masrafları fide masraflarıydı cok fazla para ediyor nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz Domates Salatalık **** cilek Hangisinin karı fazla olur seracılıktan anlayanlardan yardım istiyorum lutfen yazarsaniz sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2013
|
Sn Tunahancoc Cok buyuk baslamaniza gerek yok, hem de riski fazla olacaktir. Metraji fazla yapacaksaniz tek urun yerine birkac cesit yapip pazarlama ve fiyat tutturma riskinizi azaltabilirsiniz. Bolgenizde neyi satabilecekseniz onlari yetistirmeniz faydali olur saniyorum. Sera kurulum icin tesvikler var, yakindaki Ziraat Bankasi ve ya Kalkinma Ajansi burosuna basvurursaniz bilgi alirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-11-2015
|
..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-11-2015
|
Merhabalar. Bende Ankara'da sera kurmak istiyorum. Şimdilik bana tecrübe kazandıracak bir proje hazırlığı içindeyim. 250-300m2 bir yer planlıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-06-2013
|
sayın ağaçlar net üyeleri biz ankarada sera kurmaya gönül vermiş arkadaşlarız. bize bu konuda yardımcı olacak birilerini arıyoruz. topraksız tarım ısıtma sıcak su marul domates salatalık 1000 m2 en fazla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2015
|
![]() Arkadaşlar merhaba, Öncelikle tüm bilgi veren abi ve kardeşlerime teşekkür ederim. Karşılıksız paylaşımlar takdiri hakediyor. Maddi paylaşımlardan çok farklı değil bence. Ben Endüstri mühendisiyim ve uzun yıllardır bir çiçek yetiştiricisi olma hayali kuruyorum. Yatırım için param yok ama olsun ![]() Hayalimdeki serayı 3 boyutlu ve ölçekli olarak çizdim aşağıda. Detaylandıracağım inşallah bunu 1 günde çizdim. Ayrıca şu anda aşağıdaki çalışmaları yapmaya gayret ediyorum, bu konularda bana fikir verebilecek, arada sırada email atıp bişeyler sorabileceğim birileri olmasını çok isterim. - Sektör raporlarını okudum ve okumaya devam ediyorum - Kesme, saksı ve ev süs bitkileri ile ilgili tek tek bilgiler topluyorum, genel özellikleri, yetişme şartları (ısı, nem, ışık vb..), hastalıklar vs.. - Sera yapım teknikleri ile ilgili bulduğum ne varsa okuyorum internetten - Zemin yapısı, yastıklar, damlama sulama, ısıtma-Soğutma, havalandırma (ufak bir otomasyon yapabilirim, timer lı basit bir elektronik devre iş görür diye tahmin ediyorum) için sürekli bilgi toplamaya çalışıyorum, Çin den (ali baba) ve Türkiye den. - Elektrik üretimi için güneş+rüzgar hibrit bir sistem (5-15 kW yeterli olacaktır henüz toplam tüketim hesabı yapmadım). Bu sistem iklimlendirme cihazlarını ve diğer pompa ve fan ları besleyecek. Şimdilik bu kadar. Yatırım yapmayı düşündüğüm yer İzmir-Tire, fakat gördüğüm kadarı ile Tarım Kalkınma programına İzmir alınmamış. Belki 2016 da alırlar. Bu arada ciddi projeler ile gidenler ve özgün üretim yelpazesi oluşturabilenler devletten %50 min hibe alabiliyorlar. Elektrik üretimi için ise ekstra hibe leri ve vergi indirimleri mevcut. Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Sn. MaviKaan emeğinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş , inşallah en kısa zamanda projelerinizi hayata geçirir siniz. Yaptığınız paylaşımlar tüm üyelere ışık tutacaktır. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2015
|
Teşekkür ederim inşallah.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu.
|
Sera kurmak ve işletmek isteyen arkadaşlar.. Yalova da , kurulu ve işler durumda olan Çiçek üretimi yaptığım işletmemi devretmek istiyorum. Ayrıntılı bilgiyi buradan okuyabilirsiniz: http://www.agaclar.net/forum/toprak-...atis/38660.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-02-2016
|
iki dönümlük araziye raflı sistem serada çilek yetiştirmek istiyorum devlet desteğinden yararlanabilirmiyim. hangi kurumdan bilgi alabilirim hangi kuruma müracat etmem gerekli. şartları nelerdir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-05-2016
|
Arkadaslar seydisehir/Konya 1000m2 sera kurmak istiyorum. Bu isin baslangic kisminda oldugum icin ilk etapta satis riski arastirmalarima gore daha az olarak gordugum Bamya ekmek istiyorum. Arazi daha onceki yillarda surekli bugday ekimi olmustur. Su sorunu yoktur. Isi olayinida gunes enerjisi ile cozmek istiyorum. Bu konuda bilgili arkadaslardan yakllasik olarak maliyetini ogrenmek istiyorum. Kazanc kismina gelince onun tamamen benim calisma seklime ve izleyecegim yola nagli oldugunu dusunuyorum. Simdiden Yardimci olmaya calisacak arkadaslara tesekkurler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-05-2016
|
1000m2 sera maliyeti
1000m2 toprakli araziye plastik kullanarak guzel bir sera kurmak istiyorum. Bu isi iyi bilen tavsiye edebileceginiz kisiler varsa sevinirim. Yaklasik maliyet ne kadar tutar yardimci olursaniz sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-09-2016
|
herkese iyi günler, sivas zarada 20 dönüm büyüklükte olan arazimize sera kurmayı düşünüyoruz. arazının bulundugu bolge cukurda kalıyo normal seviyeden 50 metre aşağıda ve rüzgar oranı çok düşüyor bu bölgeyede bu sene sulama geliyor. arazi 5 senedir dinleniyor en son yulaf ekilmiştir tarlaya, ne tür bitkiler ekilebilir nasıl bi sistemle ilerlenebilir.resim şuan yok ama ekteki cukurun su olmayan ve 20 dönum buyuklugunde olan bir arazi farklı fikirlere ihtiyacım var yardımlarınızı bekliyorum (artık bugday biçmek zarardan başka bir şeye yaramıyor devlet el atmazsa köylerde recberlik yapan kimse kalmıycak) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-11-2016
|
Merhabalar ben 10-20 dönüm arası bir tarla alıp sebze yetiştirmeyi planlıyorum. 1 dönümünde seracılık yapmayı düşünüyorum. Yapabilirsem daha sonra genişleterek daha büyük bir alanda ticari olarak seracılık yapmak istiyorum. Ben seracılıkta su sorununu nasıl çözdüğünü bu işi yapan arkadaşlardan öğrenmek isterim. Seracılıkta nasıl yer seçmeliyim. Sulu bir tarla mı almam gerekli yoksa yeraltı suyu veya şebeke suyu kullanabilir miyim. Yanlış bir yer seçmeyi istemiyorum. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-01-2016
|
Arkdaşlar, Ben de bu forumda okuya okuya ufak bir sera oluşturma fikrini benimsedim. Ancak yaptıracak adam bulmakta sıkıntım var. İstanbul pendik tarafında bu işi yapanlar var mı? İstanbulda yeni olduğum için pek bilmiyorum. Varsa refere edeceğiniz birileri çok sevinirim. Ama benimkisi sizler kadar büyük bir şey olmayacak. Hobi amaçlı. 8x4 veya 10x4 şeklinde olacak yani. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-10-2014
|
PVC Su Borusundan Sera Yapımı
PVC Su Borusundan Sera yapım örnekleri. www.youtube.com/watch?v=Wx17mlhtKKs www.youtube.com/watch?v=XWAfusfW41s www.youtube.com/watch?v=e3OHjiwHqGc www.youtube.com/watch?v=SmAY9ng8HbE |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-04-2019
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-02-2018
|
Alıntı:
Rüzgar hızı çok yüksek olursa, çapraz destekler gerekebilir. Üretim için kullanılmaz. Zayıf kalır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|