Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Manifesto
Türkiye'nin hemen her yerinde seracılık yapılabilir,yeter ki bitkinin isteklerini karşılayın.
|
Sayın manifesto,
Uzun zamandır forumda okuyucu olarak bulundum.Seracılık konusundaki engin bilgileriniz ve teknik paylaşımlarınız takdire şayan.Kısmet olursa bu sene eylül ayı 1 dönüm kadar sera kurma planım var.Üretim olarak iki dönem hıyar,bir dönem marul planlamaktayım.Pazar konusunda Manisa ve İzmir'den yeterli çevreye sahibim ve ürünleri aracısız satma imkanım var.Sorun, bu bölgede kışları 10-15 gece don olayı yaşanmakta ve jeotermal gibi bir ısıtma kaynağımız yok.Sizin bir çok yerde pasif ısıtma tekniği olarak bahsettiğiniz çift kat muşamba çekme konusunu pratik olarak anlamakta zorlandım açıkçası.Bu işin püf noktasını paylaşa bilirseniz gerçekten çok memnun olurum.
Ayrıca demir konusunda elim işe yatkındır,demir yahut galvaniz boru ve diğer malzemeyi alıp büküp kaynatmayı mı tavsiye edersiniz?
Ya da ikinci el sera satın alıp kurmak mı daha ucuz ve makuldur?
Açıkcası satılık bir kaç sera gezdim genelde köşebent diye tabir edilen demir malzeme kullanılmış,cıvata kullanılmayıp tamamı kaynaklı,sökmesi 1 hafta sürer ve hiç sağlam değiller.Fiyat olarak da sadece iskelet 2000 m2 15000 tl fiyat söylediler.