View Single Post
Eski 30-12-2015, 15:16   #140
MaviKaan
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-12-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3
Thumbs up Sera Çizimi

Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle tüm bilgi veren abi ve kardeşlerime teşekkür ederim. Karşılıksız paylaşımlar takdiri hakediyor. Maddi paylaşımlardan çok farklı değil bence.

Ben Endüstri mühendisiyim ve uzun yıllardır bir çiçek yetiştiricisi olma hayali kuruyorum. Yatırım için param yok ama olsun . Belki gelir bir yerden veya gözümü karartıp kredi ile bişeyler yapmaya çalışabilirim. Kayınpederim çiftçi olduğu için az çok know how var.

Hayalimdeki serayı 3 boyutlu ve ölçekli olarak çizdim aşağıda. Detaylandıracağım inşallah bunu 1 günde çizdim.
Ayrıca şu anda aşağıdaki çalışmaları yapmaya gayret ediyorum, bu konularda bana fikir verebilecek, arada sırada email atıp bişeyler sorabileceğim birileri olmasını çok isterim.

- Sektör raporlarını okudum ve okumaya devam ediyorum
- Kesme, saksı ve ev süs bitkileri ile ilgili tek tek bilgiler topluyorum, genel özellikleri, yetişme şartları (ısı, nem, ışık vb..), hastalıklar vs..
- Sera yapım teknikleri ile ilgili bulduğum ne varsa okuyorum internetten
- Zemin yapısı, yastıklar, damlama sulama, ısıtma-Soğutma, havalandırma (ufak bir otomasyon yapabilirim, timer lı basit bir elektronik devre iş görür diye tahmin ediyorum) için sürekli bilgi toplamaya çalışıyorum, Çin den (ali baba) ve Türkiye den.
- Elektrik üretimi için güneş+rüzgar hibrit bir sistem (5-15 kW yeterli olacaktır henüz toplam tüketim hesabı yapmadım). Bu sistem iklimlendirme cihazlarını ve diğer pompa ve fan ları besleyecek.

Şimdilik bu kadar. Yatırım yapmayı düşündüğüm yer İzmir-Tire, fakat gördüğüm kadarı ile Tarım Kalkınma programına İzmir alınmamış. Belki 2016 da alırlar. Bu arada ciddi projeler ile gidenler ve özgün üretim yelpazesi oluşturabilenler devletten %50 min hibe alabiliyorlar. Elektrik üretimi için ise ekstra hibe leri ve vergi indirimleri mevcut.

Selamlar

Eklenen Resimler
 
MaviKaan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön