![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Köstebeklerin zararlarından nasıl korunabilirim
Köstebeklerin vermiş olduğu zararlardan nasıl korunabilirim. Elma, Armut, Kiraz ve palmiye ağaçlarının diplerin de gezerek köklerini dışarı çıkarmışlar. Ağaçlar da kuruma belirtileri başlamış. Ne yapabilirim |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
sayın caucasus,köstebek kovucu cihazlar var aşağıda vermiş olduğum linkteki adrese bakmanızı tavsiye ederim. (http://images.google.com.tr/imgres?i...%3Dtr%26sa%3DG) Google sayfasına görsellerde köstebek kovucu yazıp aratırsanız bir sürü seçenek karşınıza çıkıyor. Ultrases dalgaları insanların duyamadığı, hayvanların duyabileceği **** algılayabileceği ses frekansı aralığındadır.Cihazın yaydığı ultrases dalgalarını **** titreşimlerini köstebek algılıyor ve yaklaşmıyor.Bu konu üniversitede tez konumdu. Birde köyde halamın bilim ve teknikten uzak uyguladığı bir yöntem var başarılıda olmuş.Tarihi geçmiş hapları kapsüllerinden çıkarıp köstebeğin daha evvel açtığı deliklere ileriye iterek yerleştirmiş köstebek bu hapları yeyince ölmüş. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Köstebekler
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-01-2009
|
Merhaba...Yeni bir cihaz var, TRT haberlerde görmüştüm daha sonra sipariş geçtim aldım. Elektronik köstebek kovucu...Pille çalışıyor ve çok etkili. Almak isterseniz web adresini yazıyorum. www.kostebekkacirici.com |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
|
Merhabalar oakland arkadaşımızın fikirlerine katılıyorum. Benim bahçemde on yıldan fazladır var köstebek, onlardan kurtulmak için bir şey yapmadım.Bu zaman süresince artmadı da..Diğer hayvanlarla ( yılan ,fare,sarıca arı,yuva yapan alakarga...)mutluyuz..Dünya tek bizim değil ,onların da onlarla yaşamayı öğrenmeliyiz, zaten o ürünün senin olduğunu nerden bilsin ?Onların verdiği zarar,insanların verdiği zarardan ne kadar az olduğunu düşünün...Ben öyle düşünüyorum;poşetini alıp hususi meyvalarımı ,sebzelerimi toplayan insanlar.Köstebeklerin verdiği zarar, şimdiye kadar birkaç biber , patlıcan fidesi.Yirmi tane fide bir ytl.olduğuna göre ,ne kadar zarar verdiğini görüyoruz değil mi? Diğer orman içindeki meyva bahçeme ise domuz ve sansar geliyor. Domuz bu kış o kadar güzel sürmüş , fidanlara hiç zarar vermemiş.Burda da insanların verdiği zarar çok fazla ,ama onlara karşı bir şey yapamıyorsunuz. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Köstebek Mücadelesi
Merhaba, www.kurtbomsan.com sitesindeki köstebek kaçırıcının köstebekler kadar tarla farelerinin uzaklaştırılmasında da son derece olumlu sonuçlar verdiğini bilgilerinize sunmak istedim.İyi günler |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-06-2008
|
son bi tane
yonca tarlam var.şu ana kadar vurduğum köstebeklerin sayısını hatırlayamıyorum(fak ve tüfek ile).bir yıldan beri bir tane var onu ne yaptıysam vuramıyorum.Tarlanın altını üstüne getirdi ne yaptıysam olmadı bütün metotları denedim.Yapacağım hiç bir şey kalmadı.Ne yapabilirim başka bilgisi olan varsa sevinirim. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-05-2008
|
Uygulama yaparken dikkat edilmesi şartıyla bir yol daha var. Son çare olarak denenmesi lazım tabi ki. Bir kaç yerde denemek zorunda kaldım ve oldukça etkili. Köstebeğin aktif olduğu taze toprak öbeklerinden biri açılır . Galeri bulunduktan sonra bildiğiniz piknik tüpünün ucuna hava kaçırmayacak şekilde bağladığınız (1 metre yeterli) hortumun diğer ucunu galeriye sokun ve toprağı sıkıca kapatarak gazı galeriye verin. Tüfeğinizi yanınıza alın. Eğer başka bir yerden çıkarsa yine vurursunuz. Çıkmazsa zaten gazla zehirlenecektir. Unutmadan bu işlem esnasında sigara içmeyin ) |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-01-2008
|
sn. Abdullah042, köstebeklerle mücadele için.toprağa radyo dalgaları yayan köstebek kovucu küçük aletler var internetten bu tip aletleri temin etmeniz mümkündür. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim köstebeklerimle aram da barış uyguladım artık her tarafı kazıp durmuyorlar. Nedeni nedir bilmiyorum ancak epeydir köstebek diye birşey kalmadı, zannedersem toprak sertleştiği içindir. Sebep ne olursa olsun mutlu oldum. Aslına bakarsanız bolca sulamaktan ve meyvelerin dibine gübre atmaktan başka birşey de yapmadım. Uğraşan arkadaşlara başarılar dilerim. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-01-2009
|
Eveeet cihazı sipariş ettim aldım 30 TL bu arada fiyatını merak eden varsa...Sapladık bakalım bizim köstüler ne yapacaklar merak ediyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
Ben de biraz önce sipariş verdim. Bakalım bir işe yarayacakmı? |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-01-2009
|
Deneme sonucu raporu:)
Eveet yukarıda bahsettiğim bu site vardı ya www.kostebekkacirici.com ordan aldığım cihaz testi geçti arkadaşlar haberiniz olsun. İlk başlarda fiyatı baya düşük diye (benzerleri 80 TL civarında) şüphelenmiştim ama şimdi iyi. Yalnız kullanacak arkadaşlara tavsiyem etkisini hemen göstermiyor bu köstebek kovucu, bende öyle oldu, yavaş yavaş etkisini artırdı. Buda ses dalgasının yayılmasından herhalde. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2007
|
Alıntı:
o delik köstebek deliği değil, bizim buralarda gelengi denir, esas ismi kitaplarda kır köpeği olarak geçer, köstebeğe benzer ama gözleri vardır. eğer anadoluya yolculuk yaptı iseniz görmüşünüzdür, yol kenarında deliklerinden çıkarak elleri birbirine bağlı şekilde iki ayak üzerinde dururlar ![]() |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-01-2009
|
Eğer zevk için , kazanç için yapmıyorsanız üretiminizi bence köstebeklere anlayışlı davranalım göz yumalım ,, gerçekten dünyayı zapt etmiş durumdayız ,, ****** kazanç bakımından üretim yapılıyorsa bundada belli sınırlara kadar mücadeleden yanayım.. özellikle yumru köklü sebzelerin olduğu alan onlar için bir cennet , elma armutun köklerinide çok severler ,, büyük meyve üretim bahçelerinde bile yılda binlerce fidanı kurutabilmektedirler. Hobi için yapılan bahçelerde eğer köstebek sorunu yıllarca varsa fazla gelmediği bitkileri yetiştirmek doğrudur,, zararı çok olan bir yerde illa ben bunu yetiştircem demek saçma olur,, yinede mücadele için ses dalgaları yayan araçları kulabilir tuzaklar kurabiriz **** galerilerini suyla doldurarak mücadele edebilirz, fakat mücadele ederken zaman önemli ,köstebekler kış uykusna yatmazlar kışın toprak soğudukça aşağılara inerler ,(4m) kadar ,, çiftleşme dönemi hariç yanlız yaşarlar, çifteşme dönemi kasım- şubat arası, 30 gün gebe kalırlar ,mart - nisan aylarında 2-4 tane yavru verirler 4-6 haftalık olduklarında yuvayı terkeder kendilerine yeni galeriler açarlar ,, bu bilgiler mücadelenin ne zaman yapılacağı konusunda önemlidir, bunlara dikkat edersek daha başarılı oluruz .. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2008
|
Şehir çocuğuyuz doğal hayat konusunda çok duygusalız ama "alışveriş yapmak" kapalı ekonomiye geçmek isteyenler için pek doğru bir çözüm değil. Benim henüz ne bir bahçem var ne de deneyimim ama tüm sayfaları okudum ve aklıma başka bir çözümle kurtulmak geldi.. sebzeler en azından yükseltilmiş yataklara dikilebilir.. bir şekilde bu yatakların altı beton olabilir ve köstebeklere zayiat verilmemiş olur.. yükseltilmiş yataklar toprağın elverişli olmadığı alanlarda organik toprak çözümü sunmak için geliştirilen bir fikir: http://organicgardening.about.com/od.../raisedbed.htm http://aggie-horticulture.tamu.edu/e...bed/index.html |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Perilimerili, ben köstebek mücadelesini bıraktım sonuçta onlar da canlı fazla bir zarar vermediklerine kanaat getirdim. Sonuçta onlar da toprağı havalandırıp belli bir işe hizmetediyorlar. Ben de rahatladım zannedersem köstebekler de rahatlamışlardır ![]() |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Solucanlar adına mücadele.
Alıntı:
Köstebekleri bahçenizdeki zaralarını dar açıdan bakarsanız toprağınızı havalanması karşısında faydalarından ötürü gözardı etmeden önce solucanların topraklara faydalarını araştırdıktan sonra, kanaatini koymada daha sağlıklı bilgilerle ulaşır,zarar-fayda ölçüsüne sahip olarak daha bilimsel çevreci olarak kanaatinizin oluşacağına eminim. Bence faydalı olanların yaşaması için zararlı olanlarında baskılanması gerekir kanısındayım.Bahçenizde sulhun devamında üretime sekte vuranlar bahçe dışına sevgi ve saygılarımla hoşça kalın. |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar ben bu başlığa yazmayı unutmuşum. Ben de 2 adet köstebek kovucu siparişi vermiştim ve bahçeme yerleştirmiştim. İlk 2 hafta köstebekler merak ederek cihazın yerini buldular. Hatta ilk 2 hafta köstebek faaliyetleri arttı diyebilirim. Ama şu anda bahçede köstebek kalmadı. Yalnız etki alanı için aynı olumlu şeyleri söyleyemeyeceğim. Ben cihazları 30 m aralıklarla toprağa yerleştirdim. Sanırım 15-20 m çapında bir alanda etkili oluyor. Bu alan dışında köstebekler hala faaliyetlerine devam ediyorlar. Komşular şu anda şikayetçiler ve nereden geldi bu hayvancıklar diye birbirine soruyorlar ) |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2008
|
Köstebeklere karşı zararsız bir yöntem okumuştum bir kitapta.Denemekte yarar var aslında ama denemedim... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Uygulama çok basit...cılkımış yumurtarın kokusunu bilen bilir..kabuğu delinen yumurtalar köstebek deliklerine yerleştirilir..500 metrekareye 4-6 adet yeterli..Deneyin bakalım köstebeğiniz bu berbat kokuya ne kadar tahammüllü... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Cılkımış yumurtayı hızlı elde etmek için yumurtaya küçük bir delik açıp 10 gün sıcakta bekletin... DİKKAT!...Bu yumurtaların kokusunu almak mide spazmı geçirmenize ve birkaç gün yemek yiyememenize neden olabilir,benden söylemesi... |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
köstisiz hayat ne güzel :)
Bizim bahçemize verdiği zarar karşıya köprü olurdu. Bir ara az daha trigeli sıyırıyordum. Geçen sene kuraklıkta yüzeye çok yakın seyrederken malesef kazma kafasına değdi ve mevta oldu. Ondan beridir şeytan kulağına kurşun köstebek möstebek yok. ![]() |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
|
Alıntı:
![]() Çok sinir bozuyorlar, bir tanede bizde var, geçen gün kafasına çapa kazara değecekti az kalsın, ama kısa geldi ![]() |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar köstebek kovucu cihazın pili 4 ay değil 2,5 ay gidiyor bilginize Ayrıca toprağa yerleştirmeden önce silikonlamakta fayda var. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|