![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-09-2009
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-08-2009
|
köstebeklerden kurtulamıyoruz
Sivasta bir bahçemiz var.6-7 yıl önce meyve ve çam diktik.Çok fazla sayıda köstebek var.Nette satılan köstebek kovuculardan aldık.Pille çalışıyor,toprağa gömülüyor,ses çıkarıyor ve köstebekler kaçıyor.Umursamadılar bile.Hiç bir işe yaramadı. Büyüyen çamlar,meyveler kuruyor köstebekler yüzünden.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımız varsa yardım rica ediyorum. Köstebeklerden nasıl kurtulabiliriz? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben de köstebeklerden çok çektim. Günlerce demir çubuk üzerinde radyo çaldım. Yuvalarına dakikalarca su gönderdim. Hiç bir sonuç alamadım. Eşim köy kökenli. Kuzeni bize geldiğinde kesin çözümün yuvalarına tüp gazın hortumunu yerleştirip, tüm diğer çıkışlarını su ile ıslatıp sıvamamı, sonrada gazı açmamı söyledi. Kesin çözümmüş. ![]() Bana çok acımasız geldi. Yapmadım. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Acırsanız ağaç ve bitkilerinize kıyarsınız onlara acımıyormusunuz ![]() Çare neyse uygulamalısınız Ben bu aletle kurtuldum. Benim köstebekler herhalde keyiflerine düşkün. Başka yerlere gittiler ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-06-2010
|
arkadaslar. ne demek bu patlatmak falan. şiddet duygunuzu baska yoldan tatmin edin. bir arkadasım diyorki size aıcmayana acımayın. fazla çizgifilm izlemenin bir sonucu mu bu. Köstebek aç oldugu için yapıyor bunu size husumetinden degil.. yazılanları okuyunca sizin adınıza endiselendim. ama köstebek tehlikesinden dolayı degil ruh haliniz nedeniyle. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
-
|
Sayın Fikirci, bu işin biraz şaka tarafı. Ama bir düşünün.. Güle oynaya sabah güneşin ilk ışıklarında bahçenizdesiniz. Oh yemyeşil ağaçlar ve bu sene ektiğiniz sebzeler. Oturak salatalardan bir tanesini alıp kıtır, kıtır yiyeyim diyorsunuz. Yarısı yenmiş salatalar! Sonra olsun canım helal olsun diyerek havuçlara yöneliyorsunuz. Bir kaç tanesi solmuş gibi sanki. Çekiyorsunuz kökü yok.. Yaa helal olsun yenisi olur.. Olabilir.. Olacaktır.. Neyse bende domates yerim diyerek "hani iri bir tane vardı şimdi iyice kırmızı olmuştur" yanına geliyorsunuz suyu yere akmış yan tarafından yenmiş.. "Zıkkım olasıcalaaaar!!!" Eğilip bitki altlarına bakıyorsunuz delik deşik.. Köstebek, fare ve kaplumbağa.. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-06-2010
|
Alıntı:
Hele zararvrdigi 3 domates 2 havuctan öte canım deneysel bahçeniz se vayvay... ama yinede sakin olmalı değilmi. Dogayla mucadele olayında ne hale geldigimiz belli kürresel ısınma felaketinde. Ölçüsüz şiddet kullanmak hep zarar getiriyor. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
-
|
Arkadaşlar ben sözlerimi geri alıyorum ne patlatmasıda ne de birşey.. Sebzeler onlarada yeter bizlerede.. Kaplunbağa yaz aylarında, Köstebek de aynı, fareler ise güzün.. Sebzeler söküldükten sonra hepsi kayboluyor.. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-07-2006
|
bu işi zevk icin yapıyorsanız bırakın yesinler. ama ekmek parası için uğraşıyorsanız öldürenlere sakın karışmayın. ateş düştüğü yakar, sözünü hatırlatırım |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Sonuç alınmış uygulamalarım
Arkadaşlar bu uygulamayı aşığıda linki bulunan mesajda açıklamıştım ve tam bir doğa dostu bir uygulama köstebekler sizin bahçenizde açtıkları galerilere bir daha uğramıyacaklar, ayrıntılar ilgili mesajda. http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=107 Düzenleyen epsody : 07-12-2010 saat 17:27 Neden: mesaj ilavesi. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Bunlar da benim köstüler. İlk önce 2 tanecik çok sevimli ,süper hızlı ve çok eğlenceliydiler. fakat çok uzun sürmedi 5-6 ay sonra 10-15 tane köstü ve bahçede yüzlerce delik oluştu.Acil köstebek kovucu alındı, pek faydası olmadığı görüldü, kara kara düşünülmeye başlandı,vahşi çözümlere tabi ki itibar edilmedi, bu arada delikler ve köstüler hızla artıyordu. Bahçemize 2 minik yavrusu ile misafir gelen kediciklere eşim çok misafirperver davranarak (minik köpeğimiz Çınar'ın itirazlarına rağmen) yemek vermeye başladı, bir sabah anne kedinin ağzındaki köstebeği yavrularına götürdüğünü görünce, bahçemizdeki köstebeklerin neden azaldığını anladık, şimdi hiç köstebeğimiz kalmadı. benim tasadüfen bulduğum en iyi çözüm, kedicikler |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-08-2006
|
Farenin tarlada gezeni...
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sn;Feyzan |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçeden bir misafir transit geçmişe benziyor. Bu yolu her yıl kullanıyor, kaç yıl yaşıyor bu köstebekler acaba! Yolu arada bir de yaz boyunca (özellşikle ilkbaharda ) kullanıyorlar. Ama hep aynı güzergah. |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Olabilir, Aynı şeyi bende düşündüm, internetten net bir sonuç bulamadım. bunlar hemen hemen hiç kök zararı vermediler, daha çok toprak üstü bitkileri tüketiyorlar .Birde ,tarla da olsa fare kelimesi geçseydi eşim'i bir daha bahçeye çıkaramazdım. teşekkürler Düzenleyen ahmet salih : 08-12-2010 saat 10:32 Neden: eksik kelime |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
|
Epsody'nin söylediği metot güzel onu da uygulamaktan zarar gelmez. Ama solar kemirgen kovucular hem fazla pahalı değil hem kullananların çoğunluğu memnun |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2008
|
Solar kemirgen kovucudan ben de 1 adet almıştım. şimdi 2 metre yanında 3-4 tane köstebek yuvası var. 2aydır yoktu. Yalnız 1hafta kadar havalar biraz kapalı gittiği için olabilir mi? bilmiyorum. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2016
|
Solar Ultrasonik Köstebek Kovucular Ne Yazık Ki Pek Bir İşe Yaramıyorlar.Ultrasonik Kovucunun tam yanına Köstebek Gelip Yuva Yapmıştı.Oradan Biliyorum.Boşuna Para Harcamayınız.. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-09-2008
|
Nedense fare ve yilanlarla ilgili mücadeleye dönük sayfa acilmamis. Yoksa vardi da, kaldirildimi, bilmiyorum! Aslinda yilan ve fare ile dogal mücadele edilebilecek bilinen bir formül var. Fare ve yilana dönük kimse yazmadigi icin, ben de yazmaya cekiniyorum. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2009
|
Sayin interbekir Özellikle yilana karsi dogal bir mücadele formülü biliyorsaniz lütfen cekinmeyin paylasin . Illaki birilerin isine yarar sagliyacaktir |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kemiriciler – fareler - yilanlar icin, 2-3 Kasik un, 2-3 kasik alci bir kaba koyup karistirin. Fare gecis yoluna veya olasi deligin kenarina koyun. Yanina da bir kap icinde su koyun. Un ile alci,yi yiyen hayvan mutlaka su icme ihtiyaci duyacaktir. Alci iceride taslastiginda ölüm kacinilmazdir. Yukaridaki karisima, ayrica süt tozu karistirirsaniz Fare ve yilanlar icinde müthis bir tuzagin sahibi olursunuz. Not: Hic bir seye eliniz degmesin. Mutlaka eldiven kullanin. Kaplar dahil. Insan kokusunu alan fare ve yilanlar pek istahli olmazlar… |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Dün dostlarla konusurken,yilan konusu dile geldi. Söylesine bir düsünce gelistirdik. Yilanlar yuttuklari icin, Kücük yuvarlak hamurlar düsündük. Bu hamura yilana cazip gelecek ne olabilirse onu katarak,( Neler olabilir henüz bilmiyoruz). Bu yuvarlagin icine, zakkum yapraklarindan mercimek büyüklügünde 3-5 yaprak kesip. cimbizla hamurun icine katsak. Bu hamuruda, aksamdan, veya 1 saat sütde bekletsek. aksam muhtemel duvar diplerine biraksak, Is yaparmiydi acaba? |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2009
|
Sayin yarkin Bahcenizde ne türde ve ne kadar cok yilan var bunu bilmeden yorum yapmak tabi yetersiz . Fakat yilanlari yok etmeyi basardiktan sonra fareler icin mücadele gerekecek , zira en büyük avcilari yilanlar. Fareleride zehirleyerek kolayca yok etmek mümkün fakat bu seferde akrep gibi böcek türleri ile bas basa kalabilirsiniz .Imkaniniz varmi bilmiyorum ama benim tavsiyem onlara kendi düsmanlari ile saldirmak . Örnegin leylek , baykus , tavuk , kirpi, kedi ,sansar . Bunlar aklima gelen yilan ile beslenen türler . Eskiden evlerimizin catilarinda güvercinlik diye bölümler vardi , oralarda baykuslarda yuva yaparlardi . Tavuklar yilan , akrep, kene gibi bircok hayvanin bas avcilaridir . Üstelikte yilanlarin sizin bahcenize gelme sebebini ögrenebilirseniz onlari tekrar gitmeye zorlamak daha kolay olurdu . |
|
|
|
![]() |
|
|