agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)

Beğeni Düzeni747Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-04-2013, 19:31   #751
/

Giriş Tarihi: 07-11-2011
Galeri: 12
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi naturefan Mesajı Göster
Domates sürgünleri kökleniyor, biliyorum; ancak biber ve patlıcanı bilmiyorum. Bu sene deneyeceğim. Sonucunu bir ay sonra burada paylaşırım.
Biber ve patlıcan çeliklerinden köklendirme denemem maalesef başarısız oldu.

naturefan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2013, 21:16   #752
Moderatör

h_dogan's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Galeri: 22
Ben daha önce denemedim biberle patlıcanı ama şöyle bir gözlemim var kendimce. Biber ve patlıcanda boğaz doldurması yapıldığında kökler olduğu yerde kalıyor yani yukarıdan çok ekstrem koşullar yoksa köklenme olmuyor ama domateste boğaz doldurma yapıldığında yeni kökler oluşuyor hatta bazen gövdenin toprağa değen kısımlarında bile köklenme meydana geliyor.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2013, 21:23   #753
Ağaçsever

best86's Avatar

Giriş Tarihi: 11-08-2011
Sayın Naturefan, biber ve patlıcanda da yapılabiliyor ancak biraz daha zor oluyor(köklendirme hormonları kullanılarak). Astarı yüzünden pahalıya gelebilir.

best86 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2013, 12:10   #754
Ağaç Dostu

aras09's Avatar

Giriş Tarihi: 21-06-2012
Dün biber fidesi aldım semt pazarından, köklü olarak. Ama biraz solmuş gibilerdi. Diktim, suladım bakalım ne olacak. Tohumdan ektiklerimde hala ses seda yok...

aras09 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2013, 20:20   #755
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-11-2009
Galeri: 11
torf-perlit-yanmış hayvan gübresi karışımında biber fidesi

Herkese iyi akşamlar. Ben amatör bahçeci olarak biber fidesi elde etmeye başladım. Fakat daha önce bunları sade toprakta yetiştirirken şimdi torf-perlit-hayvan gübresi karışımında yetiştirmeye başladım. Tohumlarım çıkmaya başladı. Fakat bir sorum olacak. Tohumdan biber fidesi bu üçlü karışımda yetiştirileceğini öğrendim. Peki meyve alabilmek için biber fidesini toprağa değil de saksıya yine torf-perlit-gübre karışımına şaşırtıp sağlıklı biber meyveleri elde eder miyim? Yani hiç toprak kullanmasam olur mu biber yetiştirmede

mithat_k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2013, 11:46   #756
Ağaçsever

candem's Avatar

Giriş Tarihi: 27-02-2013
yok arkadaş! bu sene biberler beni sevmedi...

zengardendan aldığım Santa fe grande chili biber tohumlardan malesef ses yok. bütün bildiğim ve %98 sonuç aldığım yöntemleri denedim. 1tane çimlenme oldu ama o da biber mi tam bilemedim. çünkü aldığım torf sürekli sürpriz yapıyor...

zengardene mesaj atmayı düşünüyorum ama kesinlikle şikayet mesajı değil. sadece bilgileri olsun istiyorum.
işlerini çok iyi yapan bir firma sağolsunlar hiç bir problem çıkmadı şimdiye kadar ama bu biber tohumları da malesef cansız çıktı. sadece iyi bir müşterisi olduğum için bu konuyu bilgilendireceğim.
kendi yediğim biberlerin tohumunu ekmiştim 2tane çimlenme oldu. artık onlar vasıtasıyla burada olacağım..
herkese bol hasatlar..

Imay beğendi.
candem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2013, 13:03   #757
Ağaç Dostu

Revnak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Sayın Candem Biber ve patlıcanlarımı 21 Mart'ta ektim biliyorsunuz. Benim de sadece Santa fe Grane Hot'lar çimlenmemişti, ama acı biberlerin daha yüksek ısıya ihtiyaçları olduğunu okumuştum. Sanıyorum biz daha havalar tam ısınmadan tohumları ektiğimiz için ya havanın iyice ısınmasını bekliyorlar ya da bu süreçte nemli kaldıkları için çürüyorlar. Kurcaladığımda 4 tohumdan 2 tanesinin çimlenmeye başladığını diğerlerinin etrafının küf gibi yeşillendiğini gördüm 15 nisan gibi. Eksik olan yerler için 2 tohumu bu sefer 1 gün ıslatıp ektim.
Eski mi yeni mi, o gördüklerim küf müydü değil miydi bilmiyorum ama bugün 3 tane çimlenmiş büyümeye çalışan Santa fe Grande Hot biberim var.
Uzun lafın kısası, tohumunuz varsa bence yanlarına birer tane daha koyup, nemli tutun tohum kapağı bir çimdik kadar olsun ve güneşli bir yerde üstleri streçli dursunlar. Havaların ısınmasıyla bir kaç güne çimlendiklerini göreceğinizi umuyorum

candem beğendi.
Revnak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2013, 13:10   #758
Ağaç Dostu

attar's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2012
Galeri: 7
ben de zengardendan aldığın Bhut Jolokia biber tohumu malesef hiç çimlenmedi, yaklaşık 12 çeşit biber çimlendi sorunsuz

attar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2013, 14:11   #759
Ağaçsever

candem's Avatar

Giriş Tarihi: 27-02-2013
bikaç tane tohum kaldı. bu ayın bitmesini bekleyim iyice ankara ayazı gitsin öyle başlayım ozaman.
teşekkür ederimm

Revnak beğendi.
candem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2013, 13:09   #760
Ağaç Dostu

Revnak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
İşte biberlerim maşallahları var, dolmalık ve tatlı olanlar 5. 6. yapraklarını çıkartıyorlar.
Acılardan ise Santafe Grande Hot yeni yeni asıl yapraklarını çıkartırken, Tampiqueno ve Jalapenolar 4. yapraktalar.
Sağdaki 2 sıra az gelişenler ise Casper, Finger ve Bambino patlıcanlar.
Name:  fotoğraf(42).jpg
Views: 1582
Size:  34.6 KB

Merak ediyorum acaba 5.6. yapraklarını çıkartan biberleri şaşırtmadan direk asıl yerlerine alsam sakıncakıncası olur mu yoksa illa şaşırtma yapmalı mıyım?
Name:  fotoğraf(43).jpg
Views: 1595
Size:  46.5 KB

Revnak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2013, 08:48   #761
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-04-2012
Merhaba, arkadaşlar biber tohumu için önerebileceğiniz site ya da kaynak var mı ?
bir kaç çeşit farklı biber türünü yetiştirmek istiyorum. Aklınıza gelen bir kaç adresi paylaşırsanız bende alıp denemek isterim.

ahanda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2013, 09:46   #762
Ağaç Dostu

zebra's Avatar

Giriş Tarihi: 09-03-2013
Red face

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahanda Mesajı Göster
Merhaba, arkadaşlar biber tohumu için önerebileceğiniz site ya da kaynak var mı ?
bir kaç çeşit farklı biber türünü yetiştirmek istiyorum. Aklınıza gelen bir kaç adresi paylaşırsanız bende alıp denemek isterim.
Ebay hesabiniz varsa, orada cok degisik biber cesitleri bulabilirsiniz. Size bir fikir vermesi acisindan bu saticiyi tavsiye edebilirim. Aldigim tohumlardan memnun kaldim bu yil :

12 graines de POIVRON Carré Noir - Sweet pepper seeds eBay Boutiques | Potager du Daltonien

Kolay gelsin.

zebra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2013, 10:07   #763
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zebra Mesajı Göster
Ebay hesabiniz varsa, orada cok degisik biber cesitleri bulabilirsiniz. Size bir fikir vermesi acisindan bu saticiyi tavsiye edebilirim. Aldigim tohumlardan memnun kaldim bu yil :

12 graines de POIVRON Carré Noir - Sweet pepper seeds eBay Boutiques | Potager du Daltonien

Kolay gelsin.
Teşekkür ederim ilginiz için, ben de mesajımı eksik yazmışım.
Geleneksel arıyorum. Oynanmamış olması önceliğim.

ahanda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2013, 15:12   #764
Yeni Üye

kuzum's Avatar

Giriş Tarihi: 10-05-2010
Tohumlar için tohumlar.net'e bakmanızı tavsiye ederim. 2 kez aldım. Çokta memnunum. Tohumlar F1 değil tamamen doğal. Fiyatları da oldukça ucuz. Üstelik elleride çok bol. 3 çeşit sipariş ediyorsunuz size 7-8 çeşit geliyor. Üstelik çokta çabuk elinize geçiyor.

kuzum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2013, 15:23   #765
Yeni Üye

kuzum's Avatar

Giriş Tarihi: 10-05-2010
Arkadaşlar, bu sene balkonda coştum denilebilir. 20 saksıyı buldum. Yerimde kalmadı. Ama hala biberlerimi yerlerine almadım. Acaba biberler için yüksekliği 13-15 cm arası olan saksılar uygun mudur? Birde 10 kg'luk yoğurt kaplarım var. Onlara da 2 şer adet dikeyim diyorum. Olur mu acaba?

kuzum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2013, 11:12   #766
Ağaç Dostu

justice's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2010
Kapya biber

Selam arkadaşlar.
Tohum takas şenliğinden gelen kapya biber tohumlarım çimlendiler.
Başka başlık bulamadım ve yeni bir biber başlığıda açıp kafalar karışmasın diye buraya eklemeyi uygun gördüm, inşallah yanılmamışımdır.

Çimlenme bilgileri:
Batı karadeniz iklim şartlarında kapalı balkon ortamında 15 nisanda ekim yapıldı.
Yaklaşık 15 günde çimlenip topraktan çıkmaya başladılar. Büyüsünler daha güzel fotolarda eklerim umarım.

Eklenen Resimler

justice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2013, 09:53   #767
Ağaç Dostu

aras09's Avatar

Pazardan aldığım fideler tuttu. Balkona çıkardım. geçen yıl çok sulamaktan galiba gövdenin toprağa yakın kısımları kararmıştı. Şimdi sulamış olmaktan korkuyorum. Galiba yapraklarına ve kök boğazına su gelmemesi gerekiyor. Ankarada olup balkonda biber yetiştiren var mı, sadece sabahları sulasam bu mevsimde çok gelir mi?

Hülyab beğendi.
Eski 10-05-2013, 10:06   #768
Ağaç Dostu

torkulu's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2012
birkaç hafta önce kırmızı habanero ve tabasco tohumlarını ektim. habanero dan 5 tane ekmiştim hepsi çimlendi. tabascolardan haber yok. tohumlara baktım çürüme de yok. bildiğim kadarıyla habanero daha güç çimlenen bir bitki. tabasco biberi çimlendirmede bir püf nokta mı var ? ne yapılması gerek?
teşekkürler

torkulu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2013, 10:20   #769
Ağaç Dostu

Hülyab's Avatar

Giriş Tarihi: 30-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aras09 Mesajı Göster
Pazardan aldığım fideler tuttu. Balkona çıkardım. geçen yıl çok sulamaktan galiba gövdenin toprağa yakın kısımları kararmıştı. Şimdi sulamış olmaktan korkuyorum. Galiba yapraklarına ve kök boğazına su gelmemesi gerekiyor. Ankarada olup balkonda biber yetiştiren var mı, sadece sabahları sulasam bu mevsimde çok gelir mi?
Merhaba sevgili Aras09 bende ankarada balkonumda sebze yetiştiriyorum balkonum uzun saatler güneş görüyor ama ben biberlerimi hergün sulamıyorum toprakları kurudukça iki günde bir suluyorum. Yaptığım doğrumu bilmiyorum ama şuanda tüm bitkilerim gayet sağlıklılar.

aras09 beğendi.
Hülyab Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2013, 13:40   #770
Ağaç Dostu

aras09's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hülyab Mesajı Göster
Merhaba sevgili Aras09 bende ankarada balkonumda sebze yetiştiriyorum balkonum uzun saatler güneş görüyor ama ben biberlerimi hergün sulamıyorum toprakları kurudukça iki günde bir suluyorum. Yaptığım doğrumu bilmiyorum ama şuanda tüm bitkilerim gayet sağlıklılar.
Teşekkürler cevap için. Ben de öyle yapayım bari. Nedense sulamayınca kendimi suçlu gibi hissediyorum.

Eski 11-05-2013, 06:45   #771
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-06-2012
biberlerim büyümüyor yardım edin lütfen

merhaba arkadalar yaklaşık 1 ay önce ektiğim biberlerimin boyu neredeyse hic büyümedi

1 gün çapalıyorum 1 gün bekletiyorum ondan sonra suluyorum takriben 3 günde bir suluyorum çapalamayla sulama arasında 1 gün boşluk bırakıyorum

bu uygulamadanmı kaynaklanıyor yoksa topraktanmı bilemiyorum geçen senede kücücük kalmıştı biberlerim

toprağı hayvan gübresiyle güzelce gübrelemiştimde gene olmadı (keçi + koyun + büyük baş)

Eklenen Resimler

unbreakabl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2013, 13:52   #772
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-05-2013
merhabalar
biberi çok seviyorum evde 3 balkonum var tek tek bütün balkonları denedim.
fakat tam çiçek açıyor meyve verecekken düşürüyor.
bir türlü sorunu çözemedim.
çiçek toprağı kullandım,en çok güneş alan balkona koydum olmadı gölgeye aldım olmuyor bir türlü çok iyi büyüyyorlar fakat meyvesini alamıyorum.
sorun nedir sizce
bir çok yöntem denedim sulamada dahil fakat bir türlü ürün elde edemedim.
şuan 80 kök kadar var elimde fazlasınıda dağıttım.
yardımcı olursanız svinirim

justice ve aras09 beğendi.
esinares Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2013, 10:45   #773
Ağaç Dostu

aras09's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi esinares Mesajı Göster
merhabalar
biberi çok seviyorum evde 3 balkonum var tek tek bütün balkonları denedim.
fakat tam çiçek açıyor meyve verecekken düşürüyor.
bir türlü sorunu çözemedim.
çiçek toprağı kullandım,en çok güneş alan balkona koydum olmadı gölgeye aldım olmuyor bir türlü çok iyi büyüyyorlar fakat meyvesini alamıyorum.
sorun nedir sizce
bir çok yöntem denedim sulamada dahil fakat bir türlü ürün elde edemedim.
şuan 80 kök kadar var elimde fazlasınıda dağıttım.
yardımcı olursanız svinirim
Bu başlıkta daha önce pek çok sorun ele alınmış, bazen aramak problem oluyor ama ben de daha çiçeklenme seviyesine gelmemiş biri olarak okuduklarımı aktarayım: Çiçek dökülmesi genellikle sıcaktan oluyormuş. Ayrıca saksının da aşırı ısınmaması gerekiyormuş. Meyve dönemine kadar az su verilmeliymiş. Ayrıca bit vs gibi zararlılar olabilir, bunun için de bir litre suya bir yemek kaşığı arap sabunu karıştırıp püskürtmek gerekiyormuş...

Ankarada dolu yağdı kısa bir an, hemen bütün sebzeleri içeri aldım, korkumdan hala çıkaramadım, arada balkon kapısını açık bırakıyorum, yağmurlar bitsin, anca o zaman çıkarırım artık...

Eski 14-05-2013, 14:01   #774
Yeni Üye

dedikleriniz doğru bende okudum o yazıları ama malesefki;
ben her yolu denedim her saksıyı her türlü su vermeyi bir türlü balkonu güneş gölge herşey başarılı olamadım.aslında resimlerini koysam daha anlaşılır olur sanırım fakat şuan o imkanım olamadı.
ilk zaman çok çiçek veriyor.meyve vermeye başlıcağı zaman dökmeye başlıyor.
böcek sorununu hallettim.
bir tanıdık ilaç verdi ona karşı ve kurtuldum mavi bir ilaç tavsiye ederim fakat ismini bilmiyorum.
şuan geçen seneki biberimin başında belki 100 tane çiçek var gelgelelim toplamda 20 adet biber yok.(((

Eski 14-05-2013, 14:05   #775
Yeni Üye

yalnız aras09 arkadaşım
okuduğum bir yazı düşündürdü beni
sanırım tozlaşma sorunu diyorum ben.
olabilir hani.
biberimin geniş büyük yaprakları vardı sonra mini mini oldu.
sonrada ürün alamadım.
fakat ilk üründe yaklaşık yarım kilo 1 kilo arası biber aldım tek ağaç ve süs biberi tek seferde biberlerde küçüldü.
sanırım diğer bittkilerden kaynaklandı.
bir yazıda okuduğum kadarıyla tozlaşma sorunu olabilir.
peki ama onu nasıl halledecez onu bilmiyorum ((

aras09 beğendi.
Eski 14-05-2013, 14:44   #776
Yeni Üye

sayın unbreakabl
merhaba arkadalar yaklaşık 1 ay önce ektiğim biberlerimin boyu neredeyse hic büyümedi

1 gün çapalıyorum 1 gün bekletiyorum ondan sonra suluyorum takriben 3 günde bir suluyorum çapalamayla sulama arasında 1 gün boşluk bırakıyorum

bu uygulamadanmı kaynaklanıyor yoksa topraktanmı bilemiyorum geçen senede kücücük kalmıştı biberlerim

toprağı hayvan gübresiyle güzelce gübrelemiştimde gene olmadı (keçi + koyun + büyük baş)

sanırım az sudan kaynaklanıyor sorunun
ilk zamanlar boy atması için bol su istiyor.
yani her gün sulamanız gerekli
resimde gördüğüm kadarıyla çok güneş alan bir yerde biberleriniz.
tecrübelerime dayanarak hergün sulayın az miktarda ve serin havada ya sabah erken **** akşam saatlerini tercih edin .
****** ben hiç ürün alamıyorum ama boyları maşallahı var benimkilerin.
geçen seneki süs biberim 1 metre kadardı boyu budadım bu sene
çok büyüktü.
gölge ve su sorununuzu çözer sanırım.

Eski 14-05-2013, 16:46   #777
Ağaç Dostu

aras09's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi esinares Mesajı Göster
yalnız aras09 arkadaşım
okuduğum bir yazı düşündürdü beni
sanırım tozlaşma sorunu diyorum ben.
olabilir hani.
biberimin geniş büyük yaprakları vardı sonra mini mini oldu.
sonrada ürün alamadım.
fakat ilk üründe yaklaşık yarım kilo 1 kilo arası biber aldım tek ağaç ve süs biberi tek seferde biberlerde küçüldü.
sanırım diğer bittkilerden kaynaklandı.
bir yazıda okuduğum kadarıyla tozlaşma sorunu olabilir.
peki ama onu nasıl halledecez onu bilmiyorum ((
Olabilir ama zaten balkonda, açık havada değil mi, tozlaşsın işte
Dediğim gibi daha o aşamaya gelmedim, Allah bilir ben neyle karşılaşacağım...
Bilen birileri görse de bilgilerini paylaşsa...

Eski 15-05-2013, 06:26   #778
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-06-2012
cok teşekkür ederim bilgileriniz için deniycem ***. boy atarlar

unbreakabl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2013, 05:33   #779
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahanda Mesajı Göster
Teşekkür ederim ilginiz için, ben de mesajımı eksik yazmışım.
Geleneksel arıyorum. Oynanmamış olması önceliğim.

Merhaba biraz gec oldu ama ilgilenirseniz bu sayfada yerli tohumlar mevcut ve tavsiye ederim.. Daha once iki defa agaclar net"ten (amator hobici) siparisim oldu ve cok memnun kaldim...
http://www.agaclar.net/forum/tohum-satis/26011.htm

sebnem&mircan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2013, 12:42   #780
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 24-05-2013
Merhaba;
balkonumda ilk defa yetiştirdiğim biberlerim aşağıdaki resimdeki gibi çiçeklerinin bazılarını döküyor.Forumda araştırdım ;daha önceki benzer problemlere arkadaşlarımız;kalsiyum eksikliği veya aşırı güneş ve sıcak olabilir diye yorum yapmışlar.
bendeki problem aynı mı bilmiyorum,çünkü öyle olsa çiçeklerin hepsinin dökülmesi gerekmez miydi acaba? bizim balkona serçe çok geliyor,kuşlar böyle şeyler yaparmı onu da bilmiyorum.
eğer sorun kasiyum eksikliğiyse nereden bulabilirim,yardımcı olabilirmisiniz?
şimdiden teşekkürler iyi paylaşımlar

aksamsefasi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
biber fidesi, biber gelişimi, biberlere

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025