agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)

Beğeni Düzeni42Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-03-2010, 12:22   #1081
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-03-2010
bir haftadan beridir forumda yazılan konu ve cevaplara bakarak çok şeyler öğrendiğimi söyleyebilirim.Hepinize yardımlarınız için teşekkürler...

devrim zorlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2010, 12:27   #1082
Yeni Üye

Benim sormak istediğim çiçeksever kardeşim gibi tohumdan filiz çıkartmak nasıl ve bu çıkan filizleri nasıl toprağa dikelim şeklinde..Teşekkürler.

Eski 31-03-2010, 13:28   #1083
Ağaç Dostu

k_donmez's Avatar

Giriş Tarihi: 24-01-2010
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakagun Mesajı Göster
Sayın k_donmez, dev mısırlarınızın saplarını daha sonra buradaki veya buradaki gibi bambu gibi kullanabilirsiniz.
Sayın Sakagun,
İnceledim. Yaratıcılık örnekleri. Çok güzeller. Hele ben de mısırları bir büyüteyim. Saplarını da uygun şekilde değerlendiririm. Toplam 14 tane tohumu 7 göze attım. Çimlenmeyi sağlama almak için. Benimki hobi amaçlı. Zaten yetiştireceğim tür silaj (hayvan yemi) için yetiştiriliyormuş. Ben boylu ve gösterişli olduklarını duyduğum için ektim. Buna rağmen eğer yetişirlerse gönderdiğiniz örneklerdeki uygulamalar yapılabilir. İlginize teşekkürler.

k_donmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2010, 13:31   #1084
Ağaç Dostu

k_donmez's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrim zorlu Mesajı Göster
Benim sormak istediğim çiçeksever kardeşim gibi tohumdan filiz çıkartmak nasıl ve bu çıkan filizleri nasıl toprağa dikelim şeklinde..Teşekkürler.
Sayın Devrim Zorlu

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5367 linkinde istediğiniz bilgiler var.

Eski 31-03-2010, 15:11   #1085
Yeni Üye

ilginiz için teşekkürler..

Eski 31-03-2010, 16:18   #1086
Ağaç Dostu

siniroluyorum's Avatar

Giriş Tarihi: 30-11-2009
Galeri: 1
Ben tohumlarımı 9 gün önce ekmiştim.Domates salatalık ve patlıcan ekmiştim ne zaman çimlenirler?

siniroluyorum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2010, 16:37   #1087
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-06-2008
Ben de yaklaşık 10 gün önce ekmiştim, Domatesler 2-3 günde çimlendi, patlıcanlarda hareket yok. Biberler yeni yeni çıkıyor. Salatalık hızlı çimleniyor diye hatırlıyorum, o yüzden ekmedim henüz. Sakız kabağı bilmiyordum, 3 tane de ondan ektim denemek için, dev gibi fışkırdılar. Direk dışarıya ekilse de olur sanıyorum.

Ekim kabı hava alması için deldiğim buzdolabı poşeti içinde kaloriferin olduğu cam kenarında duruyor.

verdoque Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2010, 10:01   #1088
Ağaç Dostu

ezgili dünyam's Avatar

Giriş Tarihi: 22-01-2008
Eylül ayının sonuna doğru ektiğim bezelyelerim, çiçek açmış. Üzerine donmaması için naylon örtmüştüm. Dün, artık donma tehlikesi yok diye üzerlerini açtım. Yerlere yatmış bazılarını sırıklara bağlamam lazım. Bu sene sebzeleri tohumdan yetiştirmeye çalışıyorum. Tohumları ektik ve üzerlerine naylon örttük. Sanırım 10 günden fazla oldu ama, domates tohumlarında fazla bir gelişme yok. Bahçeye toprak getirttik, toprağın taşınması lazım, bayağı yorucu olacak. Benimde hiç zamanım yok. Elimde olan son tohumları ekmem lazım, geç olunca yetişemiyor. Daha bahçe kazılacak, çok iş var.

ezgili dünyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2010, 17:07   #1089
Ağaç Dostu

siniroluyorum's Avatar

Giriş Tarihi: 30-11-2009
Galeri: 1
Acaba çıktılar mı yoksa 10 gündür hiç dışarı çıkan olmadı mı benimkiler de dışarıda viyollerde ekili üzerlerini naylonla örtüyorum geceleri ama 10 gün oldu hiçbir şey çıkmadı.Toprağı da iyi değildi ü göz göre göre kötü toprağa ektim.Bahçede toprak iyi ama inşallah güzel gelişirler üstelik tohumlar da her yerde bulabileceğim cinsler değildi...

siniroluyorum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2010, 00:30   #1090
ADL
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-04-2010
iyi günler arkadaşlar ben siteye yeni üye oldum benimde küçük bir arka bahçem var şu anda evde bazı tohumları çimlendirmeye ugraşıyorum bazıları çok güzel büyüdüler bazıları 3.4cm olduktan sonra kurudular.ben melez olmayan fide bulabilirmiyim özellikle sivri biber ve patlıcan temin edebilecegim bir yer önrirseniz çok sevinirim. yanlış bir konu başlıgına yadıysam affedin ilk yazışım

ADL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2010, 08:36   #1091
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi siniroluyorum Mesajı Göster
Acaba çıktılar mı yoksa 10 gündür hiç dışarı çıkan olmadı mı benimkiler de dışarıda viyollerde ekili üzerlerini naylonla örtüyorum geceleri ama 10 gün oldu hiçbir şey çıkmadı.Toprağı da iyi değildi ü göz göre göre kötü toprağa ektim.Bahçede toprak iyi ama inşallah güzel gelişirler üstelik tohumlar da her yerde bulabileceğim cinsler değildi...
Hava serin gidiyor, 2 gün güneş çıksa hemen çimlenirler üzülmeyin. Benim Salyangozlarla başım dertte. Tohumlar daha yeşerirken yiyorlar. 2 gün önce baktığımda Marul tohumları yemyeşil olmuşlardı bugün baktım bir tane bile yok. Dikkatlice baktım ki en az 10 tane yavru Salyangoz toprağın üzerinde.

Kavun karpuz tohumlarını da ekeli bir hafta oldu ama bugün baktım çekirdekler olduğu gibi duruyorlar.

Tam güneş gören yere yerleştirdiğim saksıdaki Domates fideleri en fazla gelişenler oldu. Hava 3-5 derece ısınıp biraz da güneş çıksa bir haftada fideler çok gelişirler.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2010, 13:17   #1092
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 14-04-2010
Wink

Merhaba arkadaşlar ben de bahçeme biber, domates, patlıcan, bamya, ayçekirdeği,maydonoz, fasülye, salatalık, soğan ve sarımsak ektim.Bu ikinci deneyimim olacak.
Toprağa koyun gübresi attım.Bu arada biberleri ve bamyaları çekirgeler yiyorlar onlara ne yapabilirim?

namik1470 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2010, 19:52   #1093
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 08-04-2009
Merhabalar,

Uzun zamandir forumda okuyucuydum. Ancak is uygulamaya geldiginde bircok hata ile karsilastim ve simdi de soru sorma zamanimin geldigini dusunuyorum.

Yaklasik 3 hafta once 2 ayri cins domates tohumlari ektim. Gayet saglikli ilerliyorlar. Yine 3 hafta once, tohum ekme isleminde yasayacagim olumsuzluklari goz onune alarak, bahce marketinden yaklasik 15cm boyunda hazir fideler satin aldim ve bahceme oldugu gibi yerlestirdim. Ancak gelinen durumda fidelerde bazi sorunlar var sanirim. Resimlerden de goreceginiz gibi yapraklarda koyu yesil renkli buzusmeler ve sararmalar var. Bir tanesinin yapraklarinda beyazlik vardi aldigimda. Simdi bakiyorum diger fidelere de bulasmis durumda. Hastalikmidir yoksa baska biseymidir hicbir bilgim yok. Ilk defa biseyler yetistiriyorum. Lutfen resimlere bakarak durumlarinin nasil oldugunu ve olasi cozum yontemlerini paylasabilirseniz cok sevinirim. Ozellikle su numarali resimde su sorun var gibi paylasabilirseniz cok daha faydali olur benim icin. Simdiden cok tesekkurler.

PS: Yasadigim yer Belcika ve burasi su anda gunduzler 15-20 derece olmasina ragmen geceleri 0-5 derece arasinda dolasiyor. Bu bir sikinti yaratmis olabilir mi?

Resim 1
Resim 2
Resim 3
Resim 4
Resim 5

koliva Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2010, 21:16   #1094
Ağaç Dostu

k_donmez's Avatar

Sayın Koliva
Domateslerin sulama düzeni diğer bitkilere benzemez. Uzun aralıklarla ve bol su verilir. Domates yetiştirme başlığını inceleyin. Bunun yanı sıra domates bitkisi toprak ısısının yüksek olmasından hoşlanır. Verdiğiniz ısı bilgileri domatesin açık alanda yetiştirilmesine uygun değil. Bildiğim kadarıyla toprak ısısının 10 derecenin üzerinde ve düzenli olması gerekiyor. Hastalıktan çok ısıyla ve sulamayla ilgili sorun olduğunu düşünüyorum.

Eski 22-04-2010, 22:08   #1095
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi k_donmez Mesajı Göster
Sayın Koliva
Domateslerin sulama düzeni diğer bitkilere benzemez. Uzun aralıklarla ve bol su verilir. Domates yetiştirme başlığını inceleyin. Bunun yanı sıra domates bitkisi toprak ısısının yüksek olmasından hoşlanır. Verdiğiniz ısı bilgileri domatesin açık alanda yetiştirilmesine uygun değil. Bildiğim kadarıyla toprak ısısının 10 derecenin üzerinde ve düzenli olması gerekiyor. Hastalıktan çok ısıyla ve sulamayla ilgili sorun olduğunu düşünüyorum.
Cevabiniz icin gercekten cok tesekkur ederim. Sulamayi topragin ustu kuru gordugumde yapiyorum ancak yine de domates topicini tekrar okuyacagim.

Aslinda bu fideleri tamamen deneme amacli kurban niyetine almistim. Goruyorum ki yanlis sulama yapiyormusum. Tohumundan cimlendirdigim fidelerim ise su sekilde:

Resim 1
Resim 2

Bu fideleri gunduz disariya cikarip gece iceriye aliyorum cunku hava su anda 2 derece disarida. Bu hafta sonu ilk sasirtmalarini yapmaya calisacagim nasipse. Deneme amacli yine bir bardak yine tohumdan urettigim fideleri disarida birakiyorum diger buyuk fidelerle. Haliyle bayagi yavas gidiyorlar.

Eski 22-04-2010, 22:32   #1096
Ağaç Dostu

k_donmez's Avatar

Sayın Koliva
Çimlenen domatesleriniz gayet iyi ve sağlıklı durumda. Hava ya da çimlenme ortamı sıcaklığı domatesler için çok önemli. Çimlenenlerin ilk yaprakları yere paralel hale gelince şaşırtabilirsiniz. Topraktan çıkardıklarınızı hafifçe çırparak üstündeki çimlenme toprağını dökün. Kökleri görün. Küçük fideleri sıkmadan tutun. Yeni toprağa şaşırtın. Birinci gün hafif bir baygınlık geçirseler de ertesi gün canlanırlar. Kolaylıklar, sıcak hava ve bol mahsul diliyorum.

Eski 23-04-2010, 16:30   #1097
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi koliva Mesajı Göster
Cevabiniz icin gercekten cok tesekkur ederim. Sulamayi topragin ustu kuru gordugumde yapiyorum ancak yine de domates topicini tekrar okuyacagim.

Aslinda bu fideleri tamamen deneme amacli kurban niyetine almistim. Goruyorum ki yanlis sulama yapiyormusum. Tohumundan cimlendirdigim fidelerim ise su sekilde:

Bu fideleri gunduz disariya cikarip gece iceriye aliyorum cunku hava su anda 2 derece disarida. Bu hafta sonu ilk sasirtmalarini yapmaya calisacagim nasipse. Deneme amacli yine bir bardak yine tohumdan urettigim fideleri disarida birakiyorum diger buyuk fidelerle. Haliyle bayagi yavas gidiyorlar.
Sayin koliva;
Probleminiz burada sulamadan kaynaklanmiyor. Domates sicak sever bir bitkidir. Siz fideleri acik alana dikmissiniz. Turkiye icin bile daha acik alana dikmek erken. Belcikada da en azindan mayis ortasina kadar beklemenizi siddetle tavsiye ederim. Keza bardaktakileride simdilik disari cikarmayin, camin onunde dursunlar. Sasirtmalarinida bu hafta sonu yapmayin daha erken. Gelecek haftanin ortasindan once gerekli duruma gelmezler diye dusunuyorum. Sasirtma yaparken ortadan uzayan koku ucundan birazcik kesin ve sasirtmadan sonra en az 2 gun evde los bir ortamda tutun. Disari cikarmayada alistira alistira baslayin. Once bir kac saat daha sonra sureyi arttirirsiniz.

Lilinin bahcesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2010, 20:48   #1098
Ağaçsever

Sevgili Lilinin bahcesi cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Artik o fidelere gitti gozuyle bakiyorum ancak yine de bir umit diye bu sefer geceleri naylon ortuyorum ustlerine. Bakalim ne olacak.

Simdi de sizlerle ektigim tohumlarimi ve ileride olacak ve simdiden hazirlamaya basladigim bahcemi paylasmak istiyorum. Lutfen goruslerinizi onerilerini benden esirgemeyiniz. Ne de olsa bu sene ilk defa bir bahce yapiyorum ve ilk defa biseyler cimlendiriyorum.

Ilk goruntulerim bugun cimlenmek uzere ektiklerim. Biber(baska tohum), salatalik, kabak, fasulye ve bezelye. Butun tohumlari ayni derinlikte diktim. Hemen hemen 1 santim kadar. Uzerlerini strec film ile de kapadim. Simdilik garajda duruyorlar. Orasi hem epeyce karanlik hem de sicak oluyor. Umarim biseyler ortaya cikar.

Viyol 1
Viyol 2

Bu resmim de mini seram. Icerisinde iki viyol domates ve bir viyol biber var. Alttaki saksida da basilicum.

Seram

Burada bir sorum olacak. Domates fidelerim gayat guzel gorunuyorlar ancak biberlerde biraz sorun var. 1 hafta gecti ekeli ve ortaya cikan manzara su:

Manzara:

Gordugunuz gibi o kadar bardaktaki 3 erli ektigim tohumlardan sadece ve sadece 1 tanesi guzelce sivrildi ve cikti. Sizce bu sorun tohumlardan olabilir mi? Herhangi bir cevresel faktorden olsa bu tohum neden ciksin. Diger bardaklarda tek tuk soyle bir goruntu de var.

Goruntu:

Dun yeni biber tohumu aldim ve bugun ektim. Artik haftaya bakacagiz
Bu da seradaki bir bardak ornek domatesim:

Domates:

Simdi farkettim, ustteki domates resminde yaprak uclarinda sararma olmus. Acaba ilk yapraklar vazifelerini tamamliyorlar diyemi? Simdi gidip bakacagim

Bu goruntu de ektigim tohumlarin gelecekteki asil yerleri. Ne cok gunes ne cok seri.

Bahce:

Yukarida da belirttigim gibi, her turlu gorus ve onerilerinize acigim. Sunu soyle yapsaydin keske ya da sunu soyle yap diyebileceginiz her turlu dusunceyi yaziniz lutfen. Sonucta ben de acemiyim ve yardima ihtiyacim var.

Simdiden tesekkur ederim.

Eski 25-04-2010, 21:58   #1099
Ağaç Dostu

Viyollerdeki streçlere havalandırma deliği açarsanız iyi olur diye düşünüyorum.

Biberler geç çimleniyor, merak etmeyin. Denemedim ama bir süre aspirinli suda bekletmek çimlenmeyi hızlandırıyormuş.

Elinize sağlık, umarım hepsinin meyvelerini de görürsünüz.

Eski 25-04-2010, 22:37   #1100
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-09-2007
Bu gün bahçeye domates, biber ve patlıcan fideleri dikildi. Ayrıca köşelere de börülce ekildi.

Düzenleyen hosseda : 14-06-2010 saat 18:30
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2010, 08:53   #1101
Ağaçsever

Merhaba,

Onceki yazimda dile getirdigim gibi, hazir aldigim domates fidelerini bahceye dikmistim. Ilk defa bu isi yaptigimdan ve bilmedigimden dolayi bunu nisanin ortasinda yapmistim ve takdir edersiniz ki soguktan neredeyse olmek uzerelerdi. O zamandan sonra uzerlerini gece naylonla ortmek ve gunduzleri acmak kosuluyla bir sera gibi korumaya aldim. Ancak bu bitkileri gozden cikarmistim. Nasilsa tohumdan ektigim fideler yetisiyordu arkadan

Simdiki durumlarina baktigimda duvar tarafinda olanlar sanki kurtarmis gibiler. Gayet yesil duruyorlar. Hic sulama yapmiyorum. Zira yagmur yagiyor arada, o yetiyor sanirim.

Resimlere bakarsaniz uzerlerinde kucuk kucuk cicekler olusmaya basladi. Ancak fidelerin boyu 40 cm var yok. Sizce bu cicekleri simdiden koparmam gerekir mi? Hani cicege vermesin hemen biraz daha gelissin diye. Resimlere bakarak bir oneride bulunabilir misiniz? Cicekleri kirmizi daireye aldim. Cok tesekkurler.

Resim 1
Resim 2
Resim 3

Eski 05-05-2010, 09:52   #1102
Yeni Üye

feriha59's Avatar

Giriş Tarihi: 06-04-2010
Domatesin çiçekleri kopartılmaz. Bence sizin asıl yapmanız gereken "koltuklama" denilen işlem. Bu da nedir? Bi kere resimlerinizde daha sarımsı görünen alttaki 2-3 dalı tamamen kopartıp atmak. Ayrıca şimdi başlayıp devamlı olarak yapmanız gereken: ana gövde-çıkan dal arasından tekrar filizlenip çıkan küçük dalcıklar. Domatesin asıl kuvvetini alanlar bunlardır. Ana gövdeyle düz veya dar açı oluşturacak şekilde çıkan dallar var, bunların arasından gövdeyle dalın bitiştiği yerden çıkan yeni küçük dallar, bunlara sakın acımayın, kopartıp atın. Ana gövde-çiçekler-meyveler asıl o zaman güçlenir. Kolay gelsin

feriha59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2010, 10:01   #1103
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feriha59 Mesajı Göster
Domatesin çiçekleri kopartılmaz. Bence sizin asıl yapmanız gereken "koltuklama" denilen işlem. Bu da nedir? Bi kere resimlerinizde daha sarımsı görünen alttaki 2-3 dalı tamamen kopartıp atmak. Ayrıca şimdi başlayıp devamlı olarak yapmanız gereken: ana gövde-çıkan dal arasından tekrar filizlenip çıkan küçük dalcıklar. Domatesin asıl kuvvetini alanlar bunlardır. Ana gövdeyle düz veya dar açı oluşturacak şekilde çıkan dallar var, bunların arasından gövdeyle dalın bitiştiği yerden çıkan yeni küçük dallar, bunlara sakın acımayın, kopartıp atın. Ana gövde-çiçekler-meyveler asıl o zaman güçlenir. Kolay gelsin
Hizli cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Dediklerinizi onaylamak babinda asagidaki resimde mavi ile isarediklerim kopartilacak olanlardir degil mi?

Resim

Eski 05-05-2010, 10:40   #1104
Yeni Üye

feriha59's Avatar

Aynen öyle, bütün maviler çöpe Ayrıca üst dalların arasından çıkan dalcıklar da "koltuklanacak".

Eski 05-05-2010, 22:08   #1105
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feriha59 Mesajı Göster
Aynen öyle, bütün maviler çöpe Ayrıca üst dalların arasından çıkan dalcıklar da "koltuklanacak".
Peki bu alt dallari kestikten sonra fidanin dibine 5-10 cm toprak eklesem oralardan kok cikar mi? Bunu yapsam faydasi olur mu?

Eski 06-05-2010, 06:57   #1106
Ağaç Dostu

Buna boğaz doldurma deniyor, domateste yapılır

Eski 06-05-2010, 09:15   #1107
Yeni Üye

feriha59's Avatar

Evet, Sn.verdoque'nun dediği gibi buna boğaz doldurma deniyor ve kesinlikle yapmanız lazım. Damla sulama yapıyorsanız zaten bildiğiniz gibi sulanacak da eğer yapmıyorsanız iki domates sırası arasına (kökleri toprakla iyice doldurulmuş, kubbeler şekilde her taraftan ana gövdenin alt kısmı o kırdığınız sarımsı yaprakların yerlerine kadar toprağa gömülü olmalı) çapayla kazacağınız su yolundan sulamalısınız. Yani kökleri (boğazları) toprakla doldurulmuş domatesin köküne bir daha su verilmez, takriben domates köküne 15-20 cm uzaklıkta kalan ve kanal şekilde akan bol suyla (bu kanal dolup beyaz köpükler oluşacak şekilde bol suyla) sulanır. Yani siz dometesleri sularken, kanalları doldurma işlemi yapacaksınız resmen, domateslerin kökleri sularını ordan alacaklar, boğazlar sudan hiç bir zarar görmeyecek ve "kubbeler bozulmayacak"

Eski 06-05-2010, 09:36   #1108
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Koltuk budamasıyla ilgili ayrıntılı ve en doğru bilgi e-dergimizde var. Çok işinize yarayacağını düşünüyorum. Bilinen yanlışlardan biri koltuk budamasının o sizin maviyle işaretlediğiniz büyük yaprakların budanması sanılması. Oysa budanması gereken yer o yaprağın ana gövde ile birleştiği yerden çıkan kısımdır. Fotoğraflar ve Selahattin Bey çok güzel anlatıyor.
http://www.agaclar.net/dergi/haziran07.html

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2010, 20:57   #1109
aer
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-02-2007
Sebze adasına dikmiş olduğum subarctic cinsi domateslerim tomurcuklandı, 1-2 gün içinde çiçeklerini açar gibi. Acaba tozlanması için nem ve ısı yeterli midir?

aer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2010, 07:46   #1110
Ağaçsever

Merhaba,

Cok onceden ektigim ve bir kenara koyup unuttugum(gec ciktiklari icin) biber fidelerimin arasindan bence biber fidesine benzemeyen ancak emin de olamadigim baska fideler cikmis. Lutfen bana bunlarin biber olup olmadiklarini soyleyebilir misiniz?

Eklenen Resimler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025