View Single Post
Eski 25-04-2010, 20:48   #1098
koliva
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 08-04-2009
Sevgili Lilinin bahcesi cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Artik o fidelere gitti gozuyle bakiyorum ancak yine de bir umit diye bu sefer geceleri naylon ortuyorum ustlerine. Bakalim ne olacak.

Simdi de sizlerle ektigim tohumlarimi ve ileride olacak ve simdiden hazirlamaya basladigim bahcemi paylasmak istiyorum. Lutfen goruslerinizi onerilerini benden esirgemeyiniz. Ne de olsa bu sene ilk defa bir bahce yapiyorum ve ilk defa biseyler cimlendiriyorum.

Ilk goruntulerim bugun cimlenmek uzere ektiklerim. Biber(baska tohum), salatalik, kabak, fasulye ve bezelye. Butun tohumlari ayni derinlikte diktim. Hemen hemen 1 santim kadar. Uzerlerini strec film ile de kapadim. Simdilik garajda duruyorlar. Orasi hem epeyce karanlik hem de sicak oluyor. Umarim biseyler ortaya cikar.

Viyol 1
Viyol 2

Bu resmim de mini seram. Icerisinde iki viyol domates ve bir viyol biber var. Alttaki saksida da basilicum.

Seram

Burada bir sorum olacak. Domates fidelerim gayat guzel gorunuyorlar ancak biberlerde biraz sorun var. 1 hafta gecti ekeli ve ortaya cikan manzara su:

Manzara:

Gordugunuz gibi o kadar bardaktaki 3 erli ektigim tohumlardan sadece ve sadece 1 tanesi guzelce sivrildi ve cikti. Sizce bu sorun tohumlardan olabilir mi? Herhangi bir cevresel faktorden olsa bu tohum neden ciksin. Diger bardaklarda tek tuk soyle bir goruntu de var.

Goruntu:

Dun yeni biber tohumu aldim ve bugun ektim. Artik haftaya bakacagiz
Bu da seradaki bir bardak ornek domatesim:

Domates:

Simdi farkettim, ustteki domates resminde yaprak uclarinda sararma olmus. Acaba ilk yapraklar vazifelerini tamamliyorlar diyemi? Simdi gidip bakacagim

Bu goruntu de ektigim tohumlarin gelecekteki asil yerleri. Ne cok gunes ne cok seri.

Bahce:

Yukarida da belirttigim gibi, her turlu gorus ve onerilerinize acigim. Sunu soyle yapsaydin keske ya da sunu soyle yap diyebileceginiz her turlu dusunceyi yaziniz lutfen. Sonucta ben de acemiyim ve yardima ihtiyacim var.

Simdiden tesekkur ederim.

koliva Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön