View Single Post
Eski 22-04-2010, 22:08   #1095
koliva
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 08-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi k_donmez Mesajı Göster
Sayın Koliva
Domateslerin sulama düzeni diğer bitkilere benzemez. Uzun aralıklarla ve bol su verilir. Domates yetiştirme başlığını inceleyin. Bunun yanı sıra domates bitkisi toprak ısısının yüksek olmasından hoşlanır. Verdiğiniz ısı bilgileri domatesin açık alanda yetiştirilmesine uygun değil. Bildiğim kadarıyla toprak ısısının 10 derecenin üzerinde ve düzenli olması gerekiyor. Hastalıktan çok ısıyla ve sulamayla ilgili sorun olduğunu düşünüyorum.
Cevabiniz icin gercekten cok tesekkur ederim. Sulamayi topragin ustu kuru gordugumde yapiyorum ancak yine de domates topicini tekrar okuyacagim.

Aslinda bu fideleri tamamen deneme amacli kurban niyetine almistim. Goruyorum ki yanlis sulama yapiyormusum. Tohumundan cimlendirdigim fidelerim ise su sekilde:

Resim 1
Resim 2

Bu fideleri gunduz disariya cikarip gece iceriye aliyorum cunku hava su anda 2 derece disarida. Bu hafta sonu ilk sasirtmalarini yapmaya calisacagim nasipse. Deneme amacli yine bir bardak yine tohumdan urettigim fideleri disarida birakiyorum diger buyuk fidelerle. Haliyle bayagi yavas gidiyorlar.

koliva Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön