View Single Post
Eski 23-04-2010, 16:30   #1097
Lilinin bahcesi
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi koliva Mesajı Göster
Cevabiniz icin gercekten cok tesekkur ederim. Sulamayi topragin ustu kuru gordugumde yapiyorum ancak yine de domates topicini tekrar okuyacagim.

Aslinda bu fideleri tamamen deneme amacli kurban niyetine almistim. Goruyorum ki yanlis sulama yapiyormusum. Tohumundan cimlendirdigim fidelerim ise su sekilde:

Bu fideleri gunduz disariya cikarip gece iceriye aliyorum cunku hava su anda 2 derece disarida. Bu hafta sonu ilk sasirtmalarini yapmaya calisacagim nasipse. Deneme amacli yine bir bardak yine tohumdan urettigim fideleri disarida birakiyorum diger buyuk fidelerle. Haliyle bayagi yavas gidiyorlar.
Sayin koliva;
Probleminiz burada sulamadan kaynaklanmiyor. Domates sicak sever bir bitkidir. Siz fideleri acik alana dikmissiniz. Turkiye icin bile daha acik alana dikmek erken. Belcikada da en azindan mayis ortasina kadar beklemenizi siddetle tavsiye ederim. Keza bardaktakileride simdilik disari cikarmayin, camin onunde dursunlar. Sasirtmalarinida bu hafta sonu yapmayin daha erken. Gelecek haftanin ortasindan once gerekli duruma gelmezler diye dusunuyorum. Sasirtma yaparken ortadan uzayan koku ucundan birazcik kesin ve sasirtmadan sonra en az 2 gun evde los bir ortamda tutun. Disari cikarmayada alistira alistira baslayin. Once bir kac saat daha sonra sureyi arttirirsiniz.

Lilinin bahcesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön