agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)

Beğeni Düzeni42Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-06-2008, 21:09   #511
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Geçen yıl beniim domatesler de çiçeklerini döküyordu. Ben de uzman değilim ama düşüncem şu ; domates ekilen toprağa sonraki sene domates ekilmezmiş. E bizde de dönüm dönüm bahçeler olmadığından mecburiyetten aynı yere dikmek durumunda kalıyoruz. Civardaki bahçelere bakınca gördüm ki, bahçelerini tam ikiye bölüyorlar yarısına domates yarısına kabak vs.. dikiyorlar. Sonraki sene kabak vs. diktikleri yere domates, domates diktikleri yere başka sebzeler dikiyorlar. Bu sene ben de minnacık bahçemi ikiye ayırdım. Yarısına domates, diğer yarısına biber diktim. Seneye tam tersini yapmayı planlıyorum.

sahmehmet, sizin sebzeleriniz de harika görünüyorlar. Patlıcan bile dikmişsiniz bravo. Ben patlıcanı yetiştirmek için iki sene uğraştıktan sonra pes ettim. Sebzeler hem çok ufak hem çok çekirdekli hem de acı oluyorlardı. Bu toprağı sevmediklerini düşündüm.

Penelophe, kabak verecek olan çiçeklerin dipğ kısmında meyvesi oluyor. Sapın ucunda açan çiçekler meyve vermiyorlar. Meyveli olan belli oluyor zaten. Bir süre erkek çiçek açıp sonra meyve-sebze bağlamaya başlıyor.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2008, 00:44   #512
Ağaç Dostu

üzüm's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2007
Galeri: 1
Bendeki kabaklarda uzayıp gidiyordu; her gün meyvesi varmı diye kontrol ediyordum. Bu sabah yaprakların altına öyle güzel saklanmış 12-13 cm. çapında bir bal kabağı buldum. Sn. Penelophe, sizinki de yakında sürpriz yapabilir.

Yemeklik kabaklarımda ise problem var; meyvesi sararıp kuruyor. Bugün şerbet hazırladım, yarın akşam bitkilere vereceğim, sulamasını biraz artırmam gerekiyor galiba. Umarım sorunu bunlarla çözerim.

Bugün dolmalık biberleri zeytinyağlı yapmak için topladım. Kuru soğan, nane bahçeden olmak üzere pişirdim; herhalde bir sonraki pişirmemde domateste bahçeden olur. İleride zeytinyağı, limon ve çam fıstığıda bahçeden olacak ama henüz pirince çözüm bulamadım

Pırasa fideleri olmuş, herhalde yarın yerlerine dikerim.

Sayın limon, ilaçsız yetiştirmeye çalıştığınız için domates ekilen yere seneye biber ekmek veya tersi iyi bir uygulama değil. Domates ve biber aynı aileden (Solanaceae). Aynı aileden bitkileri peşpeşe ekerseniz hastalık sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2008, 02:51   #513
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2007
Galeri: 373
Sahmehmet, teşekkür ederim, toprak kurudukça suluyorum ben. Rüzgar alan bir yerdeler zaten bu yüzden de sallamaya gerenk yok.

Limon, haklı olabilirsin geçen yıl bu domateslerin yerinde cherryler vardı. Hergeçen gün yeni birşeyler öğreniyorum sayenizde.

Uzum, kabakları bekleyip göreceğiz anlaşılan.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2008, 03:08   #514
Ağaç Dostu

kuzen38's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi şükran ünal Mesajı Göster
Kuzen 38 tarla çok güzel görünüyor ellerinize sağlık, ürünleri de yakında alacak duruma gelirsiniz. Sebze olarak neler ektiniz?

Acikcasi aklınıza gelen herseyden ektik, aslinda cok azı benim ektiklerim. O gördügünüz tarlanın ufak bir kısmı, daha cok domates,dolmalık biber,carliston biber, patlıcan agırlıklı ektiriyoruz .Tarlaya bakanlara izin verdik ekmeleri icin, genel olarak pazarda satıyorlar, gübre olarak ise sadece bizim 4 büyükbaş ve 4 kücükbaş hayvanın gübresini kullanıyorlar.

kuzen38 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2008, 09:52   #515
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Uzum, haklısınız ama başka yerim yok. Biberle domatesin aynı aileden olduklarını bilmiyordum. Burda gördüğüm bahçede kabakla değişim yapıyorlardı. Bu kış sonu gibi yine bol gübrelerim olmazsa...

Eski 01-07-2008, 10:27   #516
Ağaç Dostu

şükran ünal's Avatar

Giriş Tarihi: 25-07-2007
Galeri: 8
Sevgili penelope, biberler çok sağlıklı görüğnüyorlar. Domateslerinin çiçek bağlamaması limonun dediği gibi olabilir belki. Eğer çiçeklenip te meyveya dönüşmüyorsa o aralarda daha bir az sulaman gerekir benim bildiğim. Doğal olarak döllenmesi lazım. Çiçeklerini açtıktan sonra dökmesi, çok sulamadan kaynaklanıyordur muhtemelen Kabak ta almış başını gitmiş maşallah. Bana göre süs kabağı şeklinde sebzesini verecektir ona da aynı şekilde sulama uygulamalısın. Bende dün akşam kabakların diplarine biraz daha toprak koydum çünkü saksıdalar ve sanki kökleri açığa çıkacakmış gibi duruyorlardı. Bu arada hala 10 cm kadar büyüyebilen zebra domates fidelerini ve kavuniçi renkli minyatür dolmalık biber fidelerini daha büyük saksılara aktardım. Büyümeleri çok yavaş ama olsun bekleyip göreceğiz.
Sevgili Sahmehmet domatesler ve patlıcanlar gayet sağlıklı görünüyorlar. Eğer saksı derinliği bitkinin üst aksamı kadar alttada derinlik sağlıyorsa yeterli olabilir ama eğer yetersizse pek sebze alınamıyor. Sizinkiler zaten sebzelerini sunmuş durumdalar. Ellerinize sağlık.

şükran ünal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2008, 13:52   #517
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2007
Galeri: 373
Hımm, hava çok sıcak İzmir'de, iki güne bir toprak doyuncaya kadar suluyorum. Evet, dediğiniz mantıklı çok sulamamdan kaynaklanıyor olabilir, bu sefer yapraklar aşağıya eğilene kadar bekleyeyim bakalım ne olacak, değişiklikleri haber veririm, teşekkür ederim Şükran Hanım.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2008, 22:18   #518
Ağaç Dostu

ardabora's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2008
Galeri: 169
Merhaba,
Çiçeklerden bir türlü fırsat kalmadı sebzelerimle ilgilenmeye...Biz de bu yıl bir birkaç sebze ektik,ürünleri almaya başladık.

Bahçemde şu an;

-domates
-salatalık
-fasulye
-biber
-patlıcan
-soğan
-sarımsak
-nane
-turp
-maydonoz
-ayçekirdeği

ekili durumda. Bir haftadır salatalık yiyiyoruz bahçeden.Yaklaşk 1 kg. kadar fasulye topladık dün akşam...Sarımsakların çoğunu çıkarıp turşu yaptık. Marullarım da vardı ama hepsini yedik.Soğanların da bir kısmını kafa tapması için bıraktık..

Domates,biber ve patlıcanlarda da çiçeklenme mevcut...Semizotu ve bezelye ekmediğime pişman oldum...

Eklenen Resimler

ardabora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2008, 07:40   #519
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Herkese merhaba sizler kadar deneyimli olmasam da ben de acemice hazirladigim bahcemden hergün birkac ürün yiyebiliyorum. En verimli sebzem roka oldu her gün bir kase dolusu roka topladim. Diger verimli ürünler de maydanoz ve nane. Her gün kopariyorum ertesi sabah bir bakiyorum yine büyümüsler. Türkiyede var mi bilmiyorum ama schnittlauh (sanirim frenk sogani da deniyor) corbalarda ve kreviz patates gibi yemeklere cok güzel bir tat veriyor. Ilk ektigim sebze olan ispanaklarimin hepsi heba oldu simdi yeniden diktim. Pazi ve semizotu cok yavas büyüyor. Bir kac yaprak paziyi salata icin toplayabildim ama semizotlari üc aydir hala büyümedi. Dereotlarim da oldukca yavas. Feslegenler büyümeye basladi, marketten aldigimiz üc renkli biberlerin cekirdeklerini topraga ekmistim cogu filizlenmis ancak meyve verir mi bilmem. Tek kalan salataligim sürekli cicek acip duruyor ama henüz meyvesi yok. Domateslerde de öyle. Cicek bol meyve yok. Yesil salatalarim da bu yil neredeyse her gün yagan yagmurlara heba oldu, gelecek yil kapakli bir sera yapmayi düsünüyorum cünkü burda yagmur hic eksik olmuyor. Ayrica burada okuduklarimdan heveslenip bir kovaya patates kabuklari koymustum, filizlendikce toprak ekledim simdi kova doldu merakla sonucu bekliyorum. Gercekten kendi yetistirdiginiz bir kac sebzeyi yemek kilolarca satin alinmis sebzeden daha lezzetli...

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2008, 07:42   #520
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Bu arada fasülye ve bezelyeleri unuttum. Fasülyeler ciceklendiler bezelyelerin üstü de mayve dolu ama ne zaman toplamaliyim bilemiyorum sanirim ekeli iki ay olmak üzere ancak olmus görünüyorlar cünkü taneler dolu dolu.

Eski 04-07-2008, 11:01   #521
Ağaç Dostu

şükran ünal's Avatar

Sevgili çiçeksever acemilikte böyleysen ustalıkta kimbilir neler yetiştirirsin, ellerine sağlık. pazıyı ve semizotunun ekim zamanlarını forumda ilgili yerden okursan ona göre eker ve sonuç alırsın diye düşünüyorum. Sanki bu sıcaklarda pek olmaz gibi geliyor.

Eski 04-07-2008, 17:39   #522
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Çiçeksever, dolu doluysa birini açıp bakın, güzelse toplama zamanı gelmiş demektir. Ben kargalar yemeye başlamışsa sebzelerin veya meyvelerin olduğuna karar veriyorum

Semizotu çok arsızdır, bir kere ektiniz mi her yıl bahçenizde 2-3 kat artacaktır. Neden geç geliştiğini bilemiyorum ama burda yaz başı havaların ani ısınmasıyla inanılmaz hızla büyüyorlar. Belki orda havanın daha serince olması etkilidir. Ama üzülmeyin dediğim gibi seneye hiç tohumunu ekmenize gerek kalmayacaktır. Bu arada, semizotları olunca pazarlarda satılanlar gibi kökünden çekip almazsanız, kökü toprakta kalacak şekilde toplarsanız yaz sonuna kadar bol semizotu yersiniz. Burada hepimiz amatörüz. İşin güzelliği de bu zaten. Sebzelerimizden ürünü az alsak ta strese girmiyoruz, sağlık olsun deyip geçebiliyoruz.
Sevgiler...

Eski 06-07-2008, 21:51   #523
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Bugün buraya yazdigim sorunun cevabini bekleyemeden dayanamayip dolu görünen bir tane bezelyeyi actim ve icinde iri iri cok güzel bes alti bezelye tanesini görünce inanin altin bulmus gibi oldum. Bu boya gelmis olanlari toplayip derin dondurucuya koydum. Simdilik yarim buzdolabi poseti kadar cikti bir yemeklik olunca insallah pisirecegim. Diktiginiz bir seyden ürün almak o kadar keyifli ki herkese bol ürünler dilerim.

Eski 07-07-2008, 23:40   #524
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
benimde küçük bir bahçem var

Merhaba,
Yedi yıldanberi yazları yaylaya çıkıyorum.
En büyük zevkim ise sebze yetiştirmek, neyazıkki busene
sebzelerim çok cansız.
Sanırım fideleri aldığım yerden kaynaklanıyor,her yıl otuz kök domates fidesinden yüz kilo civarında ürün alırdım.
Bu yıl zavallı domateslerim biberlerim vede patlıcanlarım sağlıksız görünüyor.
B5A gübre kullanıp neticeye bakacağım.
Sonucu buradan sizlerle paylaşmak istiyorum.
Herkese selam ve sevgiler...

Eklenen Resimler

Düzenleyen Adalet Yağcı : 07-07-2008 saat 23:44 Neden: fotograf ilavesi
Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2008, 17:10   #525
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Bence çok güzel görünüyorlar. Tabii siz verimli toprakta bol ürün almaya alışınca bu kadarı az geliyor

Eski 10-07-2008, 17:28   #526
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Bence çok güzel görünüyorlar. Tabii siz verimli toprakta bol ürün almaya alışınca bu kadarı az geliyor
Sevgili Limon, güzel sözleriniz için çok teşekkürler.
Gerçektende söylediğiniz gibi, bu topraklar öyle bereketliki, yılda iki defa ürün almak mümkün.
Mesela ben, yaz sonunda şehire dönmeden bahçemden söktüğüm bazı sebzelerin yerine sarmısak, bakla, lahana ve hatta havuç ekmeyi düşünüyorum.
Geçen yılda öyle yapmıştım bir sene sarmısak almadım dışardan, hemde süper kaliteli Kastamonu sarmısağı
Bugün organik sıvı gübre (b5a) geliyor,yarın uygulamaya başlıyacağım, umarım geç kalmamışımdır.
Sonuçları buradan sizlerle paylaşırım.
Bol yeşilli günler diliyorum, saygıyla...

Eski 10-07-2008, 20:42   #527
Ağaçsever

sahmehmet's Avatar

Giriş Tarihi: 27-06-2008
herkesin bahçesi muazzam görünüyor.bizim sebzelerde bir tembellik bir atalet,bir vurdumduymazlık anlatamam.kimisi meyvesini verir büyütmez.kimisi çiçeklerini döker.kimi meyve tutmaz.ya psikyatr mı tutsam benim sebzelere bilmiyorum. ben işi doğru yaptığıma göre sebzelerde bir acemilik var zaten tohumdan çıkıp işi öğrenecekleri zaman mevsim geçip ölüyorlar,bunedenlede asla profosyonel sebze olamayacaklar.
ama durun siz böyle şımarık tavırlarını sürdürüp aymaz aymaz durmaya devam ederlerse ben bilirim onlara yapacağımı.serseri hepsi canım.işte aklı başında bi sırık domatesim var gerisi haylaz.burama kadar geldi bu akşam bidaha konuşacam,çekidüzen versinler kendilerine artık dimi ama

sahmehmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2008, 22:46   #528
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Lütfen üzülmeyin Sahmehmet

[QUOTE=sahmehmet;257587]herkesin bahçesi muazzam görünüyor.bizim sebzelerde bir tembellik bir atalet,bir vurdumduymazlık anlatamam.

Merhaba Sevgili Sahmehmet, sitem dolu mesajınızdan bende nasibimi aldım anlaşılan.
Öyle güzel bir şekilde anlatmışsınızki, eminim buşekilde konuşmanız bitkilerinizide etkileyecektir.
Ben yedi senedir birşeyler öğreniyorum, eğer iyi bir tohum kullanılmamışsa, dikim vaktinden önce **** çok sonra yapılmışsa, yeterince güneş alamıyorsa, gübresi suyu zamanında verilmiyorsa, zamanında çapa ile dip kısımlar gevşetilmiyorsa zavallıcıklar nasıl coşsunlar, işte ancak hayata tutunabilirler.
Ama hiç üzülmeyin buradan istediğiniz tüm bilgilere ulaşabilirsiniz, yardım etmek isteyen öyle çok arkadaş varki.
Aklımın erdiği birşey olursa naçizane bende yardımcı olurum.
Siz hayata bu güzel bakışınızı kaybetmeyin.
Bol sebzeli günler...

Eski 16-07-2008, 17:31   #529
Ağaçsever

sahmehmet's Avatar

Giriş Tarihi: 27-06-2008
adalet yağcı-eminim buşekilde konuşmanız bitkilerinizide etkileyecektir.-hiç etkilenmedi benim sebzeler,
biraz arsızmı oldular ne

sahmehmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2008, 17:46   #530
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sahmehmet Mesajı Göster
adalet yağcı-eminim buşekilde konuşmanız bitkilerinizide etkileyecektir.-hiç etkilenmedi benim sebzeler,
biraz arsızmı oldular ne

Sayın Sahmehmet;
Anlaşılan onları fazla şımartmışsınız

Eski 17-07-2008, 17:28   #531
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Galeri: 73
Yağmur sonrası bahçeye girmek çok güzeldi. Yabani otları da yumuşamış topraktan kolayca çıkarabildim, çapa yaptım.

Bu güne kadar sebzeleri tek tek alıyordum ama bugün hasılat iyi. Yerim küçük olduğu için günlük salata ihtiyacımızı karşılayabileceğiz.
Minik domatesleri toplama görevi kızıma ait.

Name:  bahce.jpg
Views: 2233
Size:  31.9 KB

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2008, 19:10   #532
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Çok güzeller Nurbahar Hanım. Afiyet şeker olsun.

Eski 18-07-2008, 07:58   #533
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Teşekkürler Limon, seninkiler kadar olamaz ama bununla da mutlu oluyoruz

Eski 18-07-2008, 14:47   #534
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Benimkilerden de büyükler henüz kızarmadı. Sadece kahvaltılarda yetecek kadar çeri kızarıyor. Ürün bol ama henüz kızarmadılar. Günde 2-3 Salatalık, yine kahvaltıya yetecek kadar biber topluyorum. İşlerim yoğun olduğundan bu yıl pek ilgilenemiyorum aslında. Toprak kuruyunca suluyorum o kadar. Bir de geçen gün artık tohuma kaçan semizotlarını ve yabani otları temizledim. Bu yaz geçen yaz kadar sıcak ve kurak geçmiyor. Arada güzel yağmur yağınca 4 gün idare ediyor. Bu yıl en ilgilenmediğim sene olmasına rağmen, Tekin Bey'in fidelerinin kalitesinden dolayı ürün daha bol.

Eski 18-07-2008, 16:15   #535
Ağaç Dostu

şükran ünal's Avatar

Arkadaşlar merhabalar, bu hafta şu saate kadarhiç mesaj yazamadım İşlerimiz felaket yoğun. Bakabildiğim ve okuyabildiğim kadar okumaya gayret ediyorum. Bizim de bahçede her sabah bir kaç adet tadımlık ta olsa domates ve biber alıyoruz. Bir defa küçük bir tava lık kabak çiçeği doldurabildim. Şimdi kabaklar tek tük sebzeye durmaya başladı fakat kabak 3-5 cm olmadan sararıyor gün aşırı suluyoruz (çünkü acayip kuruyorlar) Sebebini bir türlü anlayamadım sanki bir yerlerde bununla ilgili bir yazı gözüme ilişmişti ama onuda bulamadım. Bu konuda neler yapabilirim bilemedim . Bana yol gösterir misiniz? Hepinize sevgiler.

Eski 18-07-2008, 16:58   #536
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Şükran Hanım, benim de kabaklarım ilk sebzelerini sarartıp döküyorlar, sonra gayet güzel sebze vermeye başlıyorlar. Bitki tam gelişmeden erken meyve verip besleyecek gücü bulamıyor mudur acaba? diye düşünüyorum. Suçu bitkiye atınca kolay yoldan kurtuluyorum galiba

Eski 18-07-2008, 17:00   #537
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Sevgili Limon ben de pek fazla vakit ayıramıyorum, haftada 1-2 kere sulamaya çalışıyorum.
İlk olgunlaşan biberler olduğu halde verimi çok düşük. Bunun nedeni de sıkışık olması sanırım. Yanına diktiğim çeri domatesleri ne kadar bağladıysam da dalları biberlere doğru gidiyor, boyları 2 m'ye ulaştı.

Bu seneki hatalarımı seneye tekrarlamamaya çalışacağım:
1- Geç kaldığım için domates ve biberleri tohumdan değil, fideden yetiştirdim. Özellikle biberlerde istediğim cins çıkmadı, neyse ki tatlı.
2- Çeri domateslerde, bulamadığım için bodur yerine uzun cins aldım, ayrıca tohum da F1'di. Seneye bodur cins yetiştirmek istiyorum.
3- F1 tohum yerine, iyi kalite yerli tohum edinmeye çalışacağım (pembe domates gibi).
4- Salatalık yetiştirmek biber ve domatese göre biraz daha zor ama iyi kalite tohum bulursam (seninkiler gibi), bir kaç tane ekmek istiyorum.

Şükran Hanım, yaklaşık 10 yıl önce kabak yetiştirmiştim. İklim farkını da gözönüne almak gerekir ama haftada bir kere sulama imkanım vardı ve kabaklar oldukça hızlı büyüyorlardı. Verdiğiniz su fazla geliyor olabilir mi?

Eski 21-07-2008, 12:22   #538
Ağaç Dostu

şükran ünal's Avatar

Sağolun arkadaşlar, birde daha az su vermeyi deneyeceğim. 10 gün kadar istanbul a gideceğim ama bahçeyi kime emanet edeceğimi bilmiyorum , herkes yazlığına gitti ve kimsecikler yok şimdiden onu düşünüyorum..

Eski 21-07-2008, 15:48   #539
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Sebze bahçemin bir kaç fotoğrafını sizlerle paylaşmak istedim. Bu sene domatesler bol ürün verdi. Yavaş yavaş kızarmaya başladılar. Çeriler çok lezzetliler. Salatalıklarla biberler de öyle.
Name:  IMG_2381.jpg
Views: 907
Size:  49.1 KB

Name:  IMG_2366.jpg
Views: 850
Size:  46.3 KB

Name:  IMG_2383.jpg
Views: 858
Size:  43.7 KB

Name:  IMG_2397.jpg
Views: 862
Size:  44.0 KB

Name:  IMG_2386.jpg
Views: 843
Size:  58.9 KB

Eski 21-07-2008, 15:49   #540
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Pembe domatesin büyüklüğünü gördünüz mü? Kızarana kadar daha da irileşir mi acaba?

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025