View Single Post
Eski 18-07-2008, 17:00   #537
Kiraz
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Sevgili Limon ben de pek fazla vakit ayıramıyorum, haftada 1-2 kere sulamaya çalışıyorum.
İlk olgunlaşan biberler olduğu halde verimi çok düşük. Bunun nedeni de sıkışık olması sanırım. Yanına diktiğim çeri domatesleri ne kadar bağladıysam da dalları biberlere doğru gidiyor, boyları 2 m'ye ulaştı.

Bu seneki hatalarımı seneye tekrarlamamaya çalışacağım:
1- Geç kaldığım için domates ve biberleri tohumdan değil, fideden yetiştirdim. Özellikle biberlerde istediğim cins çıkmadı, neyse ki tatlı.
2- Çeri domateslerde, bulamadığım için bodur yerine uzun cins aldım, ayrıca tohum da F1'di. Seneye bodur cins yetiştirmek istiyorum.
3- F1 tohum yerine, iyi kalite yerli tohum edinmeye çalışacağım (pembe domates gibi).
4- Salatalık yetiştirmek biber ve domatese göre biraz daha zor ama iyi kalite tohum bulursam (seninkiler gibi), bir kaç tane ekmek istiyorum.

Şükran Hanım, yaklaşık 10 yıl önce kabak yetiştirmiştim. İklim farkını da gözönüne almak gerekir ama haftada bir kere sulama imkanım vardı ve kabaklar oldukça hızlı büyüyorlardı. Verdiğiniz su fazla geliyor olabilir mi?

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön