View Single Post
Eski 01-07-2008, 10:27   #516
şükran ünal
Ağaç Dostu

şükran ünal's Avatar

Giriş Tarihi: 25-07-2007
Sevgili penelope, biberler çok sağlıklı görüğnüyorlar. Domateslerinin çiçek bağlamaması limonun dediği gibi olabilir belki. Eğer çiçeklenip te meyveya dönüşmüyorsa o aralarda daha bir az sulaman gerekir benim bildiğim. Doğal olarak döllenmesi lazım. Çiçeklerini açtıktan sonra dökmesi, çok sulamadan kaynaklanıyordur muhtemelen Kabak ta almış başını gitmiş maşallah. Bana göre süs kabağı şeklinde sebzesini verecektir ona da aynı şekilde sulama uygulamalısın. Bende dün akşam kabakların diplarine biraz daha toprak koydum çünkü saksıdalar ve sanki kökleri açığa çıkacakmış gibi duruyorlardı. Bu arada hala 10 cm kadar büyüyebilen zebra domates fidelerini ve kavuniçi renkli minyatür dolmalık biber fidelerini daha büyük saksılara aktardım. Büyümeleri çok yavaş ama olsun bekleyip göreceğiz.
Sevgili Sahmehmet domatesler ve patlıcanlar gayet sağlıklı görünüyorlar. Eğer saksı derinliği bitkinin üst aksamı kadar alttada derinlik sağlıyorsa yeterli olabilir ama eğer yetersizse pek sebze alınamıyor. Sizinkiler zaten sebzelerini sunmuş durumdalar. Ellerinize sağlık.

şükran ünal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön