Geçen yıl beniim domatesler de çiçeklerini döküyordu. Ben de uzman değilim ama düşüncem şu ; domates ekilen toprağa sonraki sene domates ekilmezmiş. E bizde de dönüm dönüm bahçeler olmadığından mecburiyetten aynı yere dikmek durumunda kalıyoruz. Civardaki bahçelere bakınca gördüm ki, bahçelerini tam ikiye bölüyorlar yarısına domates yarısına kabak vs.. dikiyorlar. Sonraki sene kabak vs. diktikleri yere domates, domates diktikleri yere başka sebzeler dikiyorlar. Bu sene ben de minnacık bahçemi ikiye ayırdım. Yarısına domates, diğer yarısına biber diktim. Seneye tam tersini yapmayı planlıyorum.
sahmehmet, sizin sebzeleriniz de harika görünüyorlar. Patlıcan bile dikmişsiniz bravo. Ben patlıcanı yetiştirmek için iki sene uğraştıktan sonra pes ettim. Sebzeler hem çok ufak hem çok çekirdekli hem de acı oluyorlardı. Bu toprağı sevmediklerini düşündüm.
Penelophe, kabak verecek olan çiçeklerin dipğ kısmında meyvesi oluyor. Sapın ucunda açan çiçekler meyve vermiyorlar. Meyveli olan belli oluyor zaten. Bir süre erkek çiçek açıp sonra meyve-sebze bağlamaya başlıyor.
|