View Single Post
Eski 04-07-2008, 07:40   #519
ciceksever70
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Herkese merhaba sizler kadar deneyimli olmasam da ben de acemice hazirladigim bahcemden hergün birkac ürün yiyebiliyorum. En verimli sebzem roka oldu her gün bir kase dolusu roka topladim. Diger verimli ürünler de maydanoz ve nane. Her gün kopariyorum ertesi sabah bir bakiyorum yine büyümüsler. Türkiyede var mi bilmiyorum ama schnittlauh (sanirim frenk sogani da deniyor) corbalarda ve kreviz patates gibi yemeklere cok güzel bir tat veriyor. Ilk ektigim sebze olan ispanaklarimin hepsi heba oldu simdi yeniden diktim. Pazi ve semizotu cok yavas büyüyor. Bir kac yaprak paziyi salata icin toplayabildim ama semizotlari üc aydir hala büyümedi. Dereotlarim da oldukca yavas. Feslegenler büyümeye basladi, marketten aldigimiz üc renkli biberlerin cekirdeklerini topraga ekmistim cogu filizlenmis ancak meyve verir mi bilmem. Tek kalan salataligim sürekli cicek acip duruyor ama henüz meyvesi yok. Domateslerde de öyle. Cicek bol meyve yok. Yesil salatalarim da bu yil neredeyse her gün yagan yagmurlara heba oldu, gelecek yil kapakli bir sera yapmayi düsünüyorum cünkü burda yagmur hic eksik olmuyor. Ayrica burada okuduklarimdan heveslenip bir kovaya patates kabuklari koymustum, filizlendikce toprak ekledim simdi kova doldu merakla sonucu bekliyorum. Gercekten kendi yetistirdiginiz bir kac sebzeyi yemek kilolarca satin alinmis sebzeden daha lezzetli...

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön