![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-01-2007
Şehir: yozgat boğazlıyan
Mesajlar: 43
|
Evet arkadaşlar bende bahçemdeki özel olarak ilgilendiğim çarliston biberlerimle ilgileniyorum, biberler hakkında geniş bilgi ve birikimi olan arkadaşlara bazı sorunlarımı yazmak istiyorum cevabınızı bekliyorum yazmak için herkese simdiden selamlar |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-01-2007
Şehir: yozgat boğazlıyan
Mesajlar: 43
|
biberlerimden bir görüntü |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoşgeldiniz, sayfanın en üstünde şu yazıları göreceksiniz; Üyelik Sayfam Galeri Forum Yardım Üye Listesi Etkinlik Takvimi Aktif Konular Arama Hızlı Ulaşım Çıkış Buradaki "arama" motorunu kullanarak onlarca çeşit bibere ulaşabilirsiniz. Eliniz değmişken "forum kullanma kılavuzu"na da göz atarsanız siteyi daha rahat kullanırsınız. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
Şehir: Graz(Avusturya)
Mesajlar: 2,666
|
Ortancalarimin altina saklandigi icin farketmemisim kabak da büyüdükce büyümüs. Ama tadi cok aciydi. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
Şehir: Graz(Avusturya)
Mesajlar: 2,666
|
Kompost cukurunda büyüyen kabaklar... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Berduray, çok sağol, bakla her sene ekiyorum ama bu sene bahçenin tümüne ekip, çiçekteyken söküp toprakla karıştırayım. (bahçenin tümü diyorum ya sanırsın 10 dönüm )Bu sene Domateslerimin bile eski keyifleri yok. Çiçeksever, kompost çukuru dedin ya aklımda ne şimşekler çaktırdın ![]() 2 sene önce kabak çiçeklerinden dolma yaptığımda bir kaç çiçek çok acı çıkmıştı. (biber acısı gibi değil yanlış anlaşılmasın, salatalık acısı, buruk acı) Selahattin Bey' e soruğumda daha önce hiç duymadığını ama Salatalıkta bitki strese girince veya yaprakları ezilince acılaşabileceğini söylemişti. Bu turuncu kabaklar tatlı kabağı mı? Sadocan, sanırım siz daha kapsamlı bilgi almak istiyorsunuz. Şuradakiler işinize yarayabilir. http://www.agaclar.net/forum/search....archid=1297671 |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
Şehir: Graz(Avusturya)
Mesajlar: 2,666
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-01-2007
Şehir: yozgat boğazlıyan
Mesajlar: 43
|
Sayın Limon bilgi ve alakanız için teşekür, bu sitede yeniyim kusura bakmayın neyi nerde nasıl arayıp bulacağımı bilemediğim için yardım istemiştim sağolun, ben bu sitenin akşamcısıyım gündüzleri işim dolayısı ile ilgilenemiyorum ancak akşamları mesai sonu açıp bakıyorum ayrıca bilgi beyinde değil paylaşıldıkça güzeldir, tüm site üyelerine selamlar. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu.
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
k0900, elinize sağlık, afiyet şeker olsun ![]() Ben de dün ilk Patlıcanı (üzerinde çok ama sadece 1 tanesi büyümüştü) koparıp, tek patlıcanla, acı biberli, zeytinyağlı yemeğini yaptım. Önceki yıl yetiştirdiklerim, küçük, acı ve çok çekirdekli olunca bana patlıcan yetiştirmenin zor olduğunu, sulamasının çok önemli olduğunu o yüzden güzel olmadığını söylemişlerdi. Bunu buradaki çiftçi arkadaşla paylaşınca, aksine yetiştirmenin çok kolay olduğunu, sadece diktiğim fidenin cinsinden kaynaklanmış olduğunu söyleyip, kendi fidelerinden 5 adet ısrarla vermişti. 5 adet fidenin bana haftada 1 kg dan fazla ürün vereceğini, hiç acı ve çekirdekli olmayacağını söyledi. Henüz haftada 1 kg alamadım ama yeni olmaya başlıyorlar. Dediği gibi hiç çekirdeği yok ve acı değil, çok güzelmiş cinsi. Haftada 2 kere sulama yapıyorum sebze bahçemde. Her sene dikeceğim sebzelerden oldu. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler, Sn. Limon, Sn.mtuncer54, tohum ve fidenin önemini bende geçen senelerde hiç patlıcan almadığımız yıllardan sonra öğrendim. Patlıcan fidelerini Antalya Fidesten temin ettim, 10 fideden haftada 3 kilo civarında çekirdeksiz patlıcan alıyoruz Önümüzdeki yıl bostan patlicanda deniyecem. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
http://www.antalyafide.com/tr/anasayfa.php |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu.
|
Organik karpuzlarım
Geçen aylarda bahçemin hemen yanında bulunan bir dairenin balkonunda karpuz yerlerken bir şekilde karpuz çekirdekleri bahçeye düşmüş ve kendiliğinden çimlenerek fide halini almışlardı ve o günden sonra su ve bakımını yapmak kaydıyla karpuzlar belirli bir seviyeye geldi, siz değerli forum üyeleri ile paylaşmak istedim. Tamamen Organik. ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Kestiniz mi Karpuzlardan? Karpuzun sapının hemen tepesindeki küçücük 2 yaprakçık solduğunda karpuz oldu demekmiş. Fazla tutulursa içi geçermiş. 3-4 tane karpuzum olunca, olup olmadığını nasıl anlayacağım telaşına kapılmıştım. Ya olmadan koparırsam, çok üzülürdüm. Sebzeler hakkında bana çok şey öğreten çiftçi arkadaş tarif etti sağolsun. Gerçi o yıldan beri bir daha Karpuz yetiştiremedim. Bu sene bir paket tohumunu ektim ama pek ilgilenedim sonrasında, bir tanesi bile çimlenmedi. Seneye inşallah... ![]() |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,024
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Domateslerim bu sene geç kızarıyor. Bir haftadır çerileri yemeye başladık. Bu çerinin cinsi çok güzel. İnce kabuklu, şeker oranı yüksek. Geçen yıl fidesini Tekin Bey vermişti, bu sene ben tohumdan yetiştirdim. Pembe Domateslerde kızarma yok ama 2-3 tane oldukça büyük ve halen büyümekte olan var. Diğerleri normal boyutlarda. Daha önce bahsetmiştim, ilk defa çok güzel olan Patlıcanları da toplamaya başladım. Buradakini büyüsün diye bırakmış, unutmuşum, bugün baktığımda oldukça büyümüş buldum. 2 adet daha var ama 2 gün daha bekleyeceğim onları toplamak için. Bunu da dolapta saklayacağım.(Bir hafta biriktirip yemeğini yapacağım ) Biber çok var ama bir hafta daha büyümeleri gerek. Küçük te olsa iftar için 3-5 tane topladım. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
Şehir: HATAY
Mesajlar: 714
|
Sevgili Limon bahçeniz çok verimli görünüyor; bizim buralarda da kış sezonu açıldı geçen hafta ıspanak ,tere serptik çıkmaya başladılar bile.Ayrıca güz fasülyesi de ektik umarım bereketli olurlar .elelriniz emeklerinize sağlık.. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçeden eve artık rutin olan domates, biber, patlıcan vd. getirdim. Farklı olarak karpuz ve kavundanda birer tane koparıp getirdim. Çoğunluğu Sn. Karınca70'dan temin edilen 20 den fazla kavunlardan birini kokladım, sertliğini kontrol ettim, olmuş bu diyip kopardım. Yarın akşam yemeğinde tadılacak ![]() Karpuzu bu güne seçtik, meyvenin sapının yanındaki asmalardaki sülüke benzeyen kısım siyahlaşmıştı. Birde ses kontrolu yapılıp koparıldı. Besmeleyle kesildi, merakla kıpkırmızı renk beklenirken fotoğraftaki renkle karşılaştık. Eh artık eve gelmiş, bir sürüde emek verilmiş, tadıldı; Bir tad ve aroma, sulumu sulu bir karpuz. ya da bize öyle geldi ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|