View Single Post
Eski 28-07-2009, 10:15   #953
ciceksever70
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Bu yilin özetini yapacak olursam... Bahceme önce gecen seneki gibi roka ve ispanak tohumlarini ektim ve ilk partiyi nisandan haziran basina kadar tükettik, ardindan pazi ve maydanozla dereotu geldi. Pazi ve maydanozu hala her gün topluyorum. Ektigim tüm domates tohumlari cimlendi diyebilirim ama ne yazik ki bahcenin bazi yerlerinde üstünü örtmeme ragmen alttan cok su aldigi icin (bu yil yagmursuz günümüz olmadi) büyümeden cürümeye basladi ben de onlari toplayip tursu yaptim (tarifi sevgili Sebahattin Sargindan). Henüz iyi durumda olan domateslerim kizarmadi ama genelde Türkiyeden bir ay kadar sonra sonuc aldigim icin beklemedeyim. Yalniz önümüzdeki yil sirik domates ekmeme karari aldim cünkü dev gibi oldular baglamakta güclük cekiyorum. Red robin fidelerinden memnunum ama ürününü deneyip seneye red robin ve oturak cinsi domateslerden ekecegim. Bezelyeden de gecen seneye göre daha fazla ürün aldim. Ikinci parti ekimden ürün alma sirasi semizotu, fasülye ve ikinci parti rokalara geldi. Tek salatam semizotlarinin arasinda yasama savasi veriyor. Nedense su salata isini beceremedim. Iki yillik ugrastan sonra ilk salatalik meyvemi de gördüm. Misirlarim da hizla büyüyor. Bu yil bahcemden cok memnunum. Kilolarca olmasa bile her gün bir seyler toplamak cok keyifli. Bu arada tohumlarini Türkiyeden siparis ettigim naneleri de unutmamak lazim. Nane, pazi ve semizotu tohumlarini Türkiye`den ailelerimiz gönderiyor. Burda da var ama bizimkiler daha lezzetli geliyor. Kisacasi her yil deneye yanila kendi tecrübelerimizle daha basarili olyoruz. Tabii agaclar netten aldigim degerli bilgiler benim icin okul gibi. Tecrübelerini paylasan herkese cok tesekkür ediyorum. Sevgiyle kalin...

Eklenen Resimler

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön