agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)

Beğeni Düzeni379Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-04-2012, 00:10   #661
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 01-10-2011
İyi akşamlar dilerim.

Şu an fidelerim 6,5x6,5x8 cm'lik saksılarda + pencerenın önünde + bazıları yapay ışıklandırma altında, ve bazıların gövdesi 8-10 cm oldu. Yeni yeni gerçek yapraklar oluşuyor. Bahçeye dikmeyi Mayıs'ın 1.-3. haftasında düşündüm.

1. Fideler ekim zaman'ına kadar bu saksılar'da dayanabilirler'mi?
2. Elbet biraz daha büyük saksılara (11x11x12 cm) değiştirmeyi'de düşündüm. Böylece gövdelerini daha derine gömersem (yani çimyaprakları 1-2 cm toprağın üzerinde kalacak şeklinde) zararlı olurmu?
Şimdiden çok teşekkür ederim. Selam ve saygılar

Toprakhasreti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2012, 09:49   #662
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Galeri: 98
Fidelerin gövdesi çok uzamış Toprakhasreti. 8-10 cm gövde ve yeni yeni çıkan gerçek yapraklar. Olabildiğince güneşe çıkarın diyorum. Gövdeleri daha fazla uzamasın. Eğer gövdelerini daha fazla uzatmadan Mayısın 2. haftasına kadar filan durabileceklerini düşünüyorsanız öyle yapın ama gövdeler daha da uzarsa iyi değil benden söylemesi. Fideleri dikerken gövdelerinin bir kısmını da toprağa gömebilirsiniz, oralardan da kök salıyorlar, ben bizzat denedim. Ama kotiledonu toprağa değmeyecek şekilde olsun. Aman sulamaya çok dikkat edin. Suyu verdikçe boya giderler haberiniz olsun. Suyu çok az verin, sadece susuzluktan bayıldıklarında azar azar.

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2012, 14:15   #663
Ağaç Dostu

justice's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2010
benim tohumlarda çimlendi

Eklenen Resimler

Gazi Barış beğendi.
justice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2012, 14:44   #664
Ağaç Dostu

Gazi Barış's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2012
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi justice Mesajı Göster
benim tohumlarda çimlendi
Tohumları ayrı ayrı ekseydi daimi yerlerine ekmek daha kolay daha sağlıklı olmazmıydı! Çimlenme güzel fakat sonrası sıkıntı yaratabilir, yerlerini değiştirirken köklerinin havalanması bitki tutsa bile duraklamaya neden olur kanaatindeyim...

Gazi Barış Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2012, 11:36   #665
Ağaç Dostu

justice's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2010
Haklısınız Sn. Gazi Barış fakat geçen senede aynı teknikte ekim yaptım,malum yer sıkıntısı olunca küçük alanlarda sık ekimler yapmak zorunda kalıyor insan,fakat öyle fazla fire vermeden gayet güzel ve verimli salatalıklar hasat etmiştim.Ama dediğinize kesinlikle katılıyorum ve bunu bilerek bu şekilde ektim,amacım tekrar fide yatiştirmeden fazlasını eleyip o şekilde toprakla buluşturmaktı...

justice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2012, 22:24   #666
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-05-2010
Merhabalar.
Uzun zaman önce üye olmuştum tek mesaj yazabildim şu ana kadar bu ikincisi olacak başarabilirsem İnşallah. Emeği geçenlere yazanlara, okuyanlara, forum ilgililerine çok teşekkür ediyorum. Bu sene fideleri pazardan alma yerine tohumdan elde etmeyi düşündüm ve bu hale geldiler şükürler olsun bazılarında sararmalar oldu ama deneme yanılma yöntemi uyguluyorum. Bu arada dikimler 4 katlı apartmanın çatısında ben 4. kattayım o yüzden sorun olmadı seraya çevirdim hemen her tür sebze yetiştirmeye çalışıyorum elma, üzüm, ve nar dahil.Bunlar salatalıklar diğer sebzelerin yazı ve resimlerini ilgili bölümlere koyacağım İnşallah. Saygılarımla

Eklenen Resimler

Net D. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2012, 11:41   #667
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-06-2011
Arkadaşlar salatalık tohumları çimlendirirken hafif küflenmiş ama canlılar bir sorun çıkarmı olmaz derseniz tekrar dikecem.

nılgun_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2012, 16:11   #668
Ağaç Dostu

Cemil B.'s Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2012
benim tohumdan ektigim çengelköy salatalıgı son durum

aydın ve nılgun_dogan beğendi.
Cemil B. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2012, 19:06   #669
Ağaç Dostu

xenkebikec's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2010
Bu sene salatalıkları sularken yapraklarına su gelmemesine dikkat edeceğim. Geçen sene mantar hastalığı ile çok uğraştım.

sarin beğendi.
xenkebikec Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2012, 20:42   #670
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-10-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi xenkebikec Mesajı Göster
Bu sene salatalıkları sularken yapraklarına su gelmemesine dikkat edeceğim. Geçen sene mantar hastalığı ile çok uğraştım.
Yaz sebzelerinin hiçbirine yapraktan sulama yapılmamalı, dediğiniz gibi mantara davetiye çıkar.

sarin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2012, 06:53   #671
Ağaç Dostu

Cemil B.'s Avatar

ozaman bende bundan sonra fısfıs ile degil diblerini sulayayım ,

Eski 05-05-2012, 22:56   #672
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 01-10-2011
Sayın Cemil B., bu Çengelköy salaltalığı üzerine bilginiz varmı, önceleri yetiştirdinizmi? Nasıl bir salatalık cinsi? Ben şu an 5 cins salatalık yetiştiriyorum ve Çengelköy salatalığı'da dahil. Hic bir özelligini bilmeden, sade Türkiye salatalığı olduğu için sipariş vermiştim.

Toprakhasreti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2012, 06:22   #673
Ağaç Dostu

Cemil B.'s Avatar

Dana önce yetiştirmedim ilk kez yetiştiriyorum,
Ama en cok tercih edilen salatalık oldugunu biliyorum istanbul'da.
Çok büyük olmayan , sert , lezzetli bir salatalıktır, zamanında istanbuldaki en verimli toprakları olan Çengelköy(istanbulda bir semt)'den bütün istanbula dagılırmış sebzeler meyveler ,

Toprakhasreti beğendi.
Eski 18-05-2012, 23:34   #674
Ağaç Dostu

gultar's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2009
Bu yıl ilk salatalığım geliyor. Toprağını hazırlarken bolca yanmış keçi gübresi ve perlit karıştırdım. Kış boyu yağmurlarla beslendi. Tohumlar kısa zamanda çimlendi hemen uzadı ve meyveler göründü. Geçen yıl gübresi az geldi sanırım salatalıklar bir zaman sonra küçüldüler. İlk meyveler kadar iri ve sulu olmadılar. Bu yıl daha iyi ürün alacağımı düşünüyorum.

Eklenen Resimler

gultar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2012, 11:11   #675
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Balkonda salatalık yetiştirmeyi, bu sene de deniyorum.

Umarım, geçen sene ki kadar problemlerle karşılaşmam.

Mantar hastalıkları gene görülmeye başladı ama bu sene ilaçlamayı hiç elden bırakmıyorum.

Name:  Balkon (3).jpg
Views: 2720
Size:  40.4 KB

Name:  Balkon (5).jpg
Views: 2826
Size:  44.1 KB

Name:  Balkon (9).jpg
Views: 2564
Size:  31.1 KB

Meyvelerimiz;

Name:  Balkon (4).jpg
Views: 2485
Size:  68.5 KB

Eski 20-05-2012, 12:22   #676
Ağaçsever

toruga's Avatar

Giriş Tarihi: 15-08-2010
salatalık fidelerini yeni ektim iki az uzun sopa ekledim.Destek olarak yapımarketten o yeşil uzun çubuklardan almayı düşünüyorum.Sizce ne kadar uzunluk yeterli olur?

toruga Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2012, 12:40   #677
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Size şöyle söyleyeyim;

Benim salatalık fidelerim tavana kadar boylanıyorlar

Yapı marketten bambu kamışlarından aldım. Kamışı saksıya dikiyorum. Ucuna da yün iplik bağlayıp, ipi tavana kadar uzatıp, balkonun demirine bağlıyorum.

Eski 20-05-2012, 23:42   #678
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-11-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emre İlhan Mesajı Göster
Size şöyle söyleyeyim;

Benim salatalık fidelerim tavana kadar boylanıyorlar

Yapı marketten bambu kamışlarından aldım. Kamışı saksıya dikiyorum. Ucuna da yün iplik bağlayıp, ipi tavana kadar uzatıp, balkonun demirine bağlıyorum.
Saksıda salatalık yetiştirmek oldukça zahmetli.Sizin sakatalıklar tam multi çeşit galiba.
Daha önce saksıda salatalık yetiştirmiş çok güzel sonuç almıştım.Bitki boyu 8 metreyi bulmuştu.
Saksıda alan dar olduğu için gıda akışının sürekli olması gerekir.Mesela 1 lt besin içerikli suyu sabahtan akşama kadar bitkiye verebilecek bir düzenek kurabilirseniz(ben serumun kelebek setini uyarlamıştım) ve koruyucu önlemleri alırsanız sonuç alabilirsiniz.

Beslemede bir kaç tiyo.
Bitki başına 2 cc sıvı bakır 2 uygulama (tercihen dr tarsanın coptrel'i).
'' '' 1 gr demir 2 uygulama ( '' seguestrene)
'' '' 1 cc izelement katkılı sıvı gübre.bitkinin durumuna göre uygulama sayısı arttırılabilir.(tercihen dr tarsanın sepeed fool vegatativ'i).
Bitki başına 2 cc %85 lik fosforik asit.2 uygulama.
...
Bu ürünleri 1 er 2 şer gr/cc temin etmeniz zor.Benimle irtibata geçerseniz.Size hediye edebilirim.
Kolay gelsin.

Ekrem Uslu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2012, 12:39   #679
Yeni Üye

sehmus072's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2011
iyi günler ben balkona ektiğim 3 kok salatalıktan şimdiye kadar 7-8 tane salatalık topladım. eğer gübreli su verirsek saksıdada yetişiyor.

sehmus072 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2012, 19:51   #680
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
1. Hıyar, günlük ihtiyacınız olan birçok vitamini içerir. Tek bir hıyarda Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3, Vitamin B5, Vitamin B6, Folik Asit, Vitamin C, Kalsiyum, Demir, Mağnezyum, Fosfor, Potasyum ve Çinko ihtiva eder.

2. Öğleden sonra yurgunluk mu hissettiniz? Kahveyi, çayı, soğuk içecekleri bir taraf bırakın ve bir hıyar yiyin. Hıyar iyi bir B vitaminler ve Karbohidratlar kaynağıdır ve yediğinizde saatler sürecek yorgunluğunuzu kısa bir sürede ortadan kaldırır.

3. Banyo veya duştan sonra aynanızın buğulanmasından şikayetçi misiniz? Bir hıyar dilimini alıp aynayı ovun. Hem buğulanma yok olacak hem de pırıldayan bir aynaya ve nefis bir kokuya sahip olacaksınız.

4. Haşereler bahçenizi veya saksı bitkilerinizi mahvediyor mu? Bahçeniz için bir aluminyum tabağa (ya da aluminyum folyoya) hıyar dilimlerini koyup, ortada bir yere yerleştirin. Saksılarınıza ise birkaç dilimi toprağın üzerine yine aluminyum tabak veya folyo ile yerleştirin. Bütün mevsim haşerelerden kurtulacaksınız. Hıyardaki kimyasallar aluminyum ile etkileşerek insanların algılayamadığı ama haşereleri deli eden bir koku yayar ve onların ortadan kaybolmalarına neden olur.

5. Bayanlar, sokağa çıkmadan önce veya denize-havuza girmeden önce bir süreliğine selülitlerinizden kurtulmak ister misiniz? Sorunlu bölgelerinizi birkaç dakika süreyle hıyar dilimleriyle ovun. Hıyardaki fitokimyasallar derinizdeki kollajenlerin gerilmesini sağlar, dış tabakayı sıkılaştırarak selülitlerin görüntüsünü azaltır. Aynı şekilde kırışıklıklara da iyi gelir (özellikle de göz civarındaki).

6. "Akşamdan kalma" sorununuzdan veya kötü bir baş ağrısından kurtulmak ister misiniz? Yatağa girmeden önce birkaç dilim hıyar yiyin ve ertesi sabah dipdiri, baş ağrısız kalkın. Hıyar, vücudun kaybetmiş olduğu gerekli besinleri takviye edici yeterli miktarda şeker, B vitaminleri ve elektrolitleri ihtiva ettiği için yediğiniz birkaç dilim sorunlarınızı hemen yok eder.

7. Özellikle diyet yapanlar, açlık dürtünüzü ortadan kaldırmak mı istiyorsunuz? Hıyar yiyin.

8. Evinizde ayakkabı boyanız mı kalmadı? Taze kesilmiş bir hıyar ile ayakkabınızı ovalayın. İçerdiği kimyasallar ayakkabınıza hem harika görünen bir parlaklık verir hem de deriyi su geçirmez hale getirir.

9. Evinizde bir kapı, pencere ya da benzer bir şey gıcırtı mı yapıyor? Bir dilim hıyarı alıp gıcırtı yapan yerlere sürtün (tabii sürtünme yapan yerlere, menteşenin dışına değil!!) gıcırtı gidecektir.

10. Kendinizi gergin, bitkin mi hissediyorsunuz (özellikle ders çalışan öğrenciler, yeni bebek sahibi olmuş anneler ve diğer herkes) ? Bir tas kaynar suyun içine bir bütün hıyarı ince dilimler halinde keserek koyun. Tası da bulunduğunuz odada uygun bir yere koyun. Hıyardaki kimyasallar ve diğer besinler kaynar suyun içine girince tepki gösterirler ve suyun buharı ile birlikte bulunduğunuz odaya yayılarak nefis bir aroma yayarlar. Bu aroma sizlerin tüm gerginliğini alarak sakin kişiliğinize dönmenizi sağlayacaktır. Özellikle öğrenciler bunu denemelidir.

11. Yemek yediniz (örneğin kebap) ve ağzınızdan kötü koku yayıyorsunuz. Bir hıyar dilimini alıp dilinizle damağınıza yerleştirin ve en az 30 saniye öyle tutun. Ağzınızda kötü kokulara neden olan bakterilerin fitokimyasallar sayesinde ölmesi nedeniyle bu sorundan kurtulmuş olacaksınız. (Soğan-sarmısak kokusu konusunda bir bilgi yok. Bunu da siz deneyin ve sonucu görün.)

12. Evyelerinizi, lavabolarınızı çevreye zarar vermeyecek bir şekilde temizlemek ister misiniz? Bir dilim hıyarı alıp temizlemek istediğiniz yeri ovun. Sadece yılların birikimi lekeleri kirleri temizlemekle kalmaz, ayrıca güzel bir parlaklık verir temizlediğiniz yere. Bunun yanında elleriniz de o temizlik malzemelerin verdiği zararlardan kurtulmuş olur.

13. Kalemle yazarken bir hata yaptınız ve hatayı silmek istiyorsunuz. Hıyar kabuğunu alıp yavaş ve nazikçe silmek istediğiniz yazıya sürtün. Boya kalemlerinde ve keçe kalem yazılarında da oldukça yararlı. (Bilirsiniz bazen çocuklarımız duvarlara yazılar yazar, resimler yaparlar. Onlarda da deneyebilirsiniz.)

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2012, 00:22   #681
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Sevgili adanatarımhane;

Salatalıkları tohumdan yetiştirdim. Anadolu tohumculuğun "Murat F1" tohumundan ektim.

Dediğiniz gibi multi, hibrit çeşit. Hep dişi çiçek veriyor. Ama bu sene bir tanesi 2-3 tane erkek çiçek vermiş. Geçen sene hiç vermemişti

Zaten kısa sürede çimleniyorlar biliyorsunuz. Ama büyük saksıdakilerin(2 kök olan) pek tadı yok gibi.

Memleketimiz baya nemli olduğu için, salatalıklar hemen mantari hastalıklara yakalanıyorlar. Biliyorsunuz, salatalık hastalandığı zaman kurtarmak çok güç oluyor.

Geçtiğimiz yıllarda küllenme ve mildiyöden çok çektim.

Bu sene ise, sadece mildiyö başlangıcına tanık oldum. Mantar ve zararlılar için rutin olarak ilaçlama yapıyorum.

Yaptıklarımı şöyle özetleyeyim;

İlaçlama;

2 güne bir bakırlı preparat + sulandırılabilir(WG) kükürt karışımı ile mantar mücadelesi.

Haftada bir acetamiprit(insektisit) ile zararlı mücadelesi.

Acetamiprit, belki biliyorsunuzdur, buralarda pek kullanılıyor. Sistemik bir pestisit. Bitkinin özsuyuna geçtiği için, her noktada ki bitleri öldürüyor ve 1 hafta rahat ediyorum.

Zaten kükürt kırmızı örümceğe de etkili biliyorsunuz.

Böylelikle hastalık, zararlı mücadelesini yapmış oluyorum.

Ama ben bir yanılgıya düştüm. Sulandırılabilir kükürtle bakırlı preparatın üzerinde 15 güne bir ilaçlamanın sebzeler için yeterli olacağı yazıyordu.

Bende buna itimat ederek rahat davrandım fakat ilaçlama kâfi gelmedi. Daha sonra ilaçlamayı 2 güne bir çıkarttım. Ama bu rahat davranışımdan dolayı biraz mildiyö başladı bile.

Şu anda resmen mücadele ediyorum.

Gübreleme;

İlkbaharda saksı harçlarını döküp, yeniden hazırlarken; güvercin gübresi ile gübreleme yapmıştım. Ama tabii ki bu yetmez, salatalık o besini 1 haftada harcar zaten

Fideler biraz büyüyünce 18-8-25 NPK gübresi ile gübreledim.

Bu gübrelemeden 2 sulama sonra toprağın Ph'ını düşürmek için limontuzu(sitrik asit) ile suladım. Zaten ondan sonra hızlıca gelişmeye başladılar. Kimyasal gübreden de daha iyi yararlandılar bu sayede tabii.

Malesef sularımız çok kireçli. Onun için saksı harcı hemen alkalileşip, üzeri beyaz beyaz kireç tabakası oluyor. Bende böyle limon tuzuyla toprak Ph'ını dengeliyorum sürekli.

Daha sonra "Bionur" adında bir organik, mikrobiyal gübreden verdim. Çünkü; malum biliyorsunuz, sürekli kimyasala dayalı gübrelemede toprak kısa sürede çoraklaşıyor. Özellikle saksıda bu olay daha çabuk gerçekleşiyor.

Şu anda ise normal sulamalarını yaptım ve bir sonraki sulamada 4-6-8 NPK+ME gübresiyle gübreleme yapacağım. Bu gübre çiçek açan bitkiler için yapı markette satılan gübrelerden.

Bu gübreyi sebzelerimde kullanmayı seviyorum. Çünkü; içerisinde fülvik asitle şelatlı iz elementlerini de barındırıyor. Böylelikle sebzeler daha hızlı ve sağlam yetişiyorlar. Kısa sürede fark bariz şekilde ortaya çıkıyor

Birde salatalıkların sulaması çok önemli. Toprağını tam ıslatmadan sürekli nemli tuttuğumuz takdirde, çok daha iyi gelişiyorlar

İşte yaptıklarım bunlar. Salatalık yetiştirmek zor ama bir o kadar da zevkli

Eski 26-05-2012, 07:19   #682
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-11-2011
Yaptıklakarınız ortalama olarak doğru şeyler fakat saksı kültürü için zamanında, tabiri caizse saatinde yapılması gereken uygulamalar var.Hani derlerya anlatılmaz yaşanır.Kısacası saksıda bitki olup o şekilde hissetmek gerekir.
Nasip olur tanışırsak uygulamalı olarak konuşuruz.Şahsen ben bilginin şahıslar nezdinde hobi düzeyinde kalmasından ziyade çiftçiye indirgenmesinden yanayım ve bunun için uğraşıyorum.Doğru çeşit,doğru zaman,doğru yetiştiricilik.Parola uydu galiba

Ekrem Uslu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2012, 09:19   #683
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Parola uydu da; biraz ters oldu bence

Asıl çiftçinin bilgisi şahısa indirgenmeli. Ya da karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmalılar. Çiftçinin tecrübesi de saymakla bitmez

Bu gidişle, saksılara salatalık yerine kendimi dikeceğim.

Eski 26-05-2012, 09:41   #684
Ağaçsever

Ali Sapmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 02-04-2012
bu sene yağmurlardan dolayı salatalıklar bayağı geç kaldı. geçen sene bu zamanlar salatalıklar tam verimdeydi. şimdi ise daha yeni yeni olmaya başladılar

Eklenen Resimler

aydın ve Emre İlhan beğendi.
Ali Sapmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2012, 10:28   #685
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Moralinizi bozmak istemem ama salatalıklarınızın üzerindeki sarı lekeler mildiyö. Mantari bir hastalık.

Araştırma yaparsanız, konu hakkında baya yazılmış yazı var.

Umarım, emekleriniz boşa gitmez.

Ali Sapmaz beğendi.
Eski 26-05-2012, 11:08   #686
Ağaçsever

Ali Sapmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 02-04-2012
evet farkındayım ama yapacak bişey yok.

Ali Sapmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2012, 16:48   #687
Ağaç Dostu

Cemil B.'s Avatar

saksıdaki çengelköy hıyarı icin nasıl bir aparat veya destek yapmalı ? önerilerinizi bekliyorum

Eski 09-06-2012, 21:10   #688
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-04-2009
Cengelkoy hiyari icin cicek budama islemi nasildir.

v0lkhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2012, 13:44   #689
Ağaç Dostu

Cemil B.'s Avatar

salatalıgın yapraklarında hafif sararmalar olusuyor,

Eski 18-06-2012, 10:44   #690
Ağaç Dostu

Cemil B.'s Avatar

çengelköy salatalıgında birkac yapraktaki sıkıntılı durum
ne yapmam gerekir?

Eklenen Resimler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025