agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)

Beğeni Düzeni379Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-07-2014, 19:12   #961
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rakoçi Mesajı Göster
salatalıklar çok güneşte kalıyor açık bir arazi de olduğundan yapraklarını salıyor tekrar gölge olunca yaprakları dikeliyor. acaba bu verimi düşürür mü gölge bir alanda kalması daha mı iyi olur.
Hıyarların su isteyip istemediğini ancak sabah erken saatlerde anlayabilirsiniz. Öğlende veya akşam yapılacak gözlem hatalı olacaktır. Sabah hariç diğer zamanlardaki bu durum gayet doğaldır.

MeyveliTepe beğendi.
İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2014, 19:03   #962
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2009
Galeri: 11
İlk defa sırık bir çeşit yetiştiriyorum. Şimdilik güzel gidiyor...

Name:  salatalik.jpg
Views: 1316
Size:  42.9 KB

Milla beğendi.
limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2014, 19:19   #963
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

2 hafta gecikmeli olarak güz dönemi hasadına başlıyoruz

Name:  IMG_4373.jpg
Views: 1008
Size:  59.0 KB

Name:  IMG_4375.jpg
Views: 1029
Size:  46.8 KB

Name:  IMG_4377.jpg
Views: 1067
Size:  52.9 KB

Name:  IMG_4378.jpg
Views: 1021
Size:  53.8 KB

Name:  IMG_4379.jpg
Views: 995
Size:  61.3 KB

hira, ekinnaz, Milla ve 1 kişi beğendi.
Eski 31-03-2015, 09:53   #964
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 20-10-2014
merhaba, bu yılki takas etkinliginden edindigim tohumlarimi 6 gun once ektim. ilk defa tohum ektim.koçtaştan perlitli torf aldim ve bardaklarin tamamini bundan doldurdum. ancak torfun kurumasi ve yerine oturmasiyla birlikte bardaklarin neredeyse yarisi bos kaldi. heyyamola dan aldigim cengelkoy salatilik 3. gun patlatti ve resimdeki halini aldi. 5 gunde ise domates tohumlari patlatti. ancak bu bolumun 12 sayfasina kadar okudugum bilgilerden fidelerimin sagliksiz oldugunu anliyorum. fidelerin ışık azlığından dolayı boy attıgını anliyorum. patlatan fidelerimi bu sabah itibariyle sabah 10 dan aksama kadar gunes alan kapali balkonuma cikarsim. tohumlari her gun 2_ 3 fısla nemlendirdim. fidelerimi nisan sonunda edirne kesan da asil yerlerine, bahceye ekecegim.

bardaklari agzina kadar torfla doldursam bir faydasi olur mu?
fidelerimin durumu nasil gorunuyor. yapmam gereken neler var,?

fotolar normalde duz ancak yuklemede yan donmus, kusura bakmayin
cakmagin onundeki iki fide kizartmalik kabak. onlarin solundaki 2 tane cengelkoy salatilik. digerleri ise yine takastan alinan domates tohumlari ) heyyamola, tcm, bahceden uyelerinden)
herkese kolay gelsin

Eklenen Resimler

aaligul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2015, 00:47   #965
Ağaç Dostu

heyyamola's Avatar

Giriş Tarihi: 15-02-2009
Galeri: 37
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aaligul Mesajı Göster
merhaba, bu yılki takas etkinliginden edindigim tohumlarimi 6 gun once ektim. ilk defa tohum ektim.koçtaştan perlitli torf aldim ve bardaklarin tamamini bundan doldurdum. ancak torfun kurumasi ve yerine oturmasiyla birlikte bardaklarin neredeyse yarisi bos kaldi. heyyamola dan aldigim cengelkoy salatilik 3. gun patlatti ve resimdeki halini aldi. 5 gunde ise domates tohumlari patlatti. ancak bu bolumun 12 sayfasina kadar okudugum bilgilerden fidelerimin sagliksiz oldugunu anliyorum. fidelerin ışık azlığından dolayı boy attıgını anliyorum. patlatan fidelerimi bu sabah itibariyle sabah 10 dan aksama kadar gunes alan kapali balkonuma cikarsim. tohumlari her gun 2_ 3 fısla nemlendirdim. fidelerimi nisan sonunda edirne kesan da asil yerlerine, bahceye ekecegim.

bardaklari agzina kadar torfla doldursam bir faydasi olur mu?
fidelerimin durumu nasil gorunuyor. yapmam gereken neler var,?

fotolar normalde duz ancak yuklemede yan donmus, kusura bakmayin
cakmagin onundeki iki fide kizartmalik kabak. onlarin solundaki 2 tane cengelkoy salatilik. digerleri ise yine takastan alinan domates tohumlari ) heyyamola, tcm, bahceden uyelerinden)
herkese kolay gelsin
Işık sorununu teşhis edip çözmüşsünüz zaten.. Fazla uzamış sapları kapatacak şekilde torf ilave edebilirsiniz. Ancak fidelerin olduğu yeri hafif tümsek bırakıp, sularken fide gövdelerini ıslatmamaya özen gösterin. Kabak ve salatalık fidelerini aşırı sıcak ortamda bulundurmayın, ve mümkün olduğunca az sulayın ki asıl yerlerine dikilene kadar köklerini geliştirsinler, üst taraf fazla büyümesin.

aaligul beğendi.
heyyamola Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2015, 14:13   #966
Ağaçsever

sevgili heyyamola, cevabınız için teşekkür ederim ve tohumlarınız için. tüm tohumlarım değerli ama gönderdiğiniz 5 adet salatalık tohumu benim için çok değerli. 3 yaşındaki kızım çok seviyor. bir tanesini balkona ekip kızımın hizmetine sunacağım ancak 5 tane olmaları nedeniyle başarısız olacak diye endişeliyim. umarım hepsinden salatalık almayı başarırım.

heyyamola ve idurgun beğendi.
Eski 07-05-2015, 10:31   #967
Yeni Üye

borasagir's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2015
Merhaba ,

Forumdaki herkese selamlar. Yeni üye oldum ve şu ana kadar göz gezdirdiğim kaynaklar arasında en başarılı bulduğum bir platform olması nedeniyle çok memnunum. Ben de buradaki paylaşımlardan aldığım hevesle fide olarak aldığım salatalığımı yetiştirmeye başladım. Aralıklarla fotoğrafladığım salatalığımı sizlere göstermek istedim. Yaklaşık 3-4 gün önce ipe sarma işlemini yaptım. Saksının enine bir ip bağladım.Bu ipe de yukarı tırmanması için bir ipi boğazlarından dolaştırarak yukarı ( yaklaşık 2,50m ) bağladım.

Saksı yaklaşık 15lt hacminde yaklaşık 30cm-30cm gibi çap ve derinlik ölçülerine sahip.İlk 2 yaprağını ve yaklaşık 20cm'e kadar olan erkek çiçeklerini kopardım. Bitki bıyıkları ile yanına dikmiş olduğum sırığa sarıldı. Şimdi 2 tane dişi çiçeği üst tomurcuktan yine 1-2 tane daha dişi meyvesi olmakla birlikte 4. dişi çiçeğini verdi.

Toprağın üzerine kalınlığı 3-4 cm kalınlığında boğazını da dolduracak şekilde torf ekledim.

Sulamayı ise gece karanlıkta ve 1 küçük su şisesi kadar pet şişenin ağzına açtığım delikler sayesinde yağmurlama gibi suluyorum.

Tavsiyeleriniz ve yapmam gerekenler için cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

borasagir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2015, 08:59   #968
Yeni Üye

borasagir's Avatar

Merhaba tekrar ,

Son durum aşağıdaki gibi

Eski 09-05-2015, 10:50   #969
Yeni Üye

borasagir's Avatar

Merhaba ,

Ve ilk çiçek açtı

Eski 11-05-2015, 09:30   #970
Yeni Üye

borasagir's Avatar

Merhaba ,

Son hali

Dün ayrıca fide için tohum ekimini tamamladım. Onları da büyüdükçe paylaşacağım.

Eski 11-05-2015, 11:45   #971
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-05-2015
kullandigimiz saksilari .seneye bu topraklari tekrar kullanabilirmiyiz

sıfırsekiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2015, 11:48   #972
Yeni Üye

bende terasta ilk denemelerimi yaptim ileride fotograflari paylasmak isterim. herkesin oldugu gibi benimde sorularim olacak.terasimizin ustu acik yagmur alabiliyor sorun olurmu birazda ruzgarli. salataliklarim 4 ,5 yaprak oldu koltuk almaya nezaman baslamaliyim .20 gun oldu dikeli cok yavas gelisiyor

Eski 13-05-2015, 11:34   #973
Ağaçsever

Thumbs down Çengelköy Salatalık

sayın Tugbaaa- nın salatalığındaki durumun başlangıcı bende de var anlaşılan. azot eksikliğinden bahsedilmiş ve hayvan gübresi eklenmesi önerilmiş.
haftada bir kez yarım litre su veriyorum... çiçeklerin arkasından umarım salatalıklar gelir...

Eklenen Resimler

Milla beğendi.

Düzenleyen aaligul : 13-05-2015 saat 11:36 Neden: foto ekleme
Eski 13-05-2015, 13:18   #974
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Giriş Tarihi: 04-06-2012
Bazı fotografları göremiyorum, görsem belki bana rehberlik edecek ama maalesef

Sorum şu, salatalık ekmek için çok mu geç kaldım? Bugün eksem nasıl olur? Yoksa artık seneye mi diyorsunuz? Daha evvel hiç salatalık yetiştirmedim, ne tohum ne de fide.

erkanbey beğendi.
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2015, 13:44   #975
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Giriş Tarihi: 14-08-2013
Ben çok geç kaldığınızı düşünmüyorum çünkü salatalıklar 3-5 günde çimlenir zaten havalarda yeni yeni ısınmaya başladı tam zamanı hemen başlayın bence bende salatalık ustası değilim ama şu anda bütün bitkilerin dikilmesi için geç kalınmadığını düşünüyorum.Zaten balkonumda biber salatalık çilek domates çiçek vs dolu ve inanın hepside gelişmeye başlayalı daha bir hafta anca oldu.

hira beğendi.
erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2015, 14:08   #976
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Giriş Tarihi: 04-06-2012
Tesekkür ederim Erkan bey, 4 mayısta deneme amaçlı bir kaç tane çengelköy ektim, hemen çimlendiler fakat sonuç nasıl olur bilemiyorum tabii.. Denemek lazım, ne kadar okursam okuyayım, en iyi şekilde öğrenme biçimi deneyim benim için Bugün yine ekiyorum bakalım.

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2015, 14:15   #977
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sıfırsekiz Mesajı Göster
bende terasta ilk denemelerimi yaptim ileride fotograflari paylasmak isterim. herkesin oldugu gibi benimde sorularim olacak.terasimizin ustu acik yagmur alabiliyor sorun olurmu birazda ruzgarli. salataliklarim 4 ,5 yaprak oldu koltuk almaya nezaman baslamaliyim .20 gun oldu dikeli cok yavas gelisiyor
Saksılara gubre takvıyesı yaparak tekrar kullanabılırsınız. Ruzgara cozum bulmanız gereklı yapraklar hassas oldugu ıcın kırılacaktır.

Koltuk surgunlerını 10 cm boya ulasmadan koparmanız gereklı.

Hıyar bıtkısı bırden gelısımı hızlanan bır turdur. Sıcak havayı ve suyu gordugu zaman gelısme hızlanacaktır.

Bereketlı urunler.

Eski 13-05-2015, 14:52   #978
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aaligul Mesajı Göster
sayın Tugbaaa- nın salatalığındaki durumun başlangıcı bende de var anlaşılan. azot eksikliğinden bahsedilmiş ve hayvan gübresi eklenmesi önerilmiş.
haftada bir kez yarım litre su veriyorum... çiçeklerin arkasından umarım salatalıklar gelir...
Azot eksıklıgınde yapraklar alaca olarak en alt yapraklardan sararmaya baslar. Sızde kenarları renk degıstırmeye baslamıs. Potasyum eksıklıgı olabılır, bunuda hayvansal gubre ıle gıderebılırsınız.

Bıtkıye fazla su verırsenız her zaman boya gıder. Meyvelerı gorene kadar su vermeyın, bogum aralarınız daha kısa olur ve daha cok verım alırsınız.

Sımdıden afıyet olsun.

TCM ve aaligul beğendi.
Eski 13-05-2015, 14:55   #979
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira Mesajı Göster
Bazı fotografları göremiyorum, görsem belki bana rehberlik edecek ama maalesef

Sorum şu, salatalık ekmek için çok mu geç kaldım? Bugün eksem nasıl olur? Yoksa artık seneye mi diyorsunuz? Daha evvel hiç salatalık yetiştirmedim, ne tohum ne de fide.
Hıyar cesıtlerını hazıran ayı sonuna kadar ekebılırsınız. Hızlı gelısen bır bıtkı oldugu ıcın rahatlıkla yetıstırebılırsınız.

hira ve aaligul beğendi.
Eski 13-05-2015, 15:32   #980
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-05-2015
Selamlar yeni üyeyim ilk defa Salatalık ektim balkonda ve 1 haftalık resimde görüldüğü gibi biraz sık oldu galiba başka saksıya almam için ne kadar büyümesini beklemeliyim

Eklenen Resimler

mustafa_oksuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2015, 18:03   #981
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
En az iki "gercek" yaprak cikarip onlari iyice gelistirene kadar beklerseniz iyi olur. Dediginiz gibi, tek saksida cok fazla fide olmus. Ben o buyuklukte bir saksida iki tane, biraz zorlamayla uc tane fideden fazlasini birakmazdim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustafa_oksuz Mesajı Göster
Selamlar yeni üyeyim ilk defa Salatalık ektim balkonda ve 1 haftalık resimde görüldüğü gibi biraz sık oldu galiba başka saksıya almam için ne kadar büyümesini beklemeliyim

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2015, 22:01   #982
Yeni Üye

tesekkurler ismail bey.terasimizin ustu acik demistim gecen hafta 2gun yagan yagmur ve ruzgar moralimi cok bozdu ilk cicek acan .sirik domateslerim vardi .yapraklarin ust yapraklar hari.hepsi kivrildi bazi kurur gibi duruyor bazi yapraklarin uclarinda siyahlasma basladi.biber fidelerimde ayni oldu domatesler gibi ne yapicam bilmiyorum simdi .dusunmekteyim

Eski 14-05-2015, 09:54   #983
Yeni Üye

borasagir's Avatar

Merhaba ,

Salatalıklarımın son hali . Sanırım 10 güne yemelik olacak

Bu arada 10.05.15 gecesi ektiğim tohumlar hala çimlenmedi.Torfu gayet nemli ve ısı kaybını aza indirmek için streç ile üzerlerini kapattım. Güneşi de gün içinde gayet güzel alıyor. Çıkmasını beklemeli miyim yoksa başka viyollere yeni ekim mi yapsam doğru olur ?

Milla beğendi.
Eski 14-05-2015, 15:50   #984
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-05-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
En az iki "gercek" yaprak cikarip onlari iyice gelistirene kadar beklerseniz iyi olur. Dediginiz gibi, tek saksida cok fazla fide olmus. Ben o buyuklukte bir saksida iki tane, biraz zorlamayla uc tane fideden fazlasini birakmazdim.
İlk defa ektim süs biberiyle beraber ondan bu şekilde oldu Şimdi başka saksıya alacağım ama biraz daha büyümesini mi bekleyeyim Yoksa hemen mi alayım?
Yardımınız için teşekkürler..

mustafa_oksuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2015, 16:35   #985
Ağaç Dostu

nkutsay's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2013
Sn borasagir. Strec filmle kaplamissiniz. Her gun havalandiriyor musunuz.

nkutsay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2015, 19:36   #986
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi borasagir Mesajı Göster
Merhaba ,

Salatalıklarımın son hali . Sanırım 10 güne yemelik olacak

Bu arada 10.05.15 gecesi ektiğim tohumlar hala çimlenmedi.Torfu gayet nemli ve ısı kaybını aza indirmek için streç ile üzerlerini kapattım. Güneşi de gün içinde gayet güzel alıyor. Çıkmasını beklemeli miyim yoksa başka viyollere yeni ekim mi yapsam doğru olur ?
Şimdiden afiyet olsun, bitkinizin keyfi yerinde. Tohumların azda olsa gözükmesi gerekli, üzerini açıp tırnağınız ile yavaşça bakabilirsiniz.

Eski 15-05-2015, 09:21   #987
Yeni Üye

borasagir's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nkutsay Mesajı Göster
Sn borasagir. Strec filmle kaplamissiniz. Her gun havalandiriyor musunuz.
Merhaba nkutsay ,

Havalandırmayı sanırım yeterli yapmıyorum. Sadece nem kontrolü yapıp kapatıyorum. 1 tanesinde filiz göründü. Diğerleri daha bekliyor gibi. Üzerlerini açacağım.

Ayrıca 6 tane yeni ekim yaptım. Bu yeni ektiğim tohumların üzerleri açık ve çok derine ekmedim. Bakalım onları bekliyorum.

Bilgilendirme için teşekkürler.

Eski 15-05-2015, 09:24   #988
Yeni Üye

borasagir's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Şimdiden afiyet olsun, bitkinizin keyfi yerinde. Tohumların azda olsa gözükmesi gerekli, üzerini açıp tırnağınız ile yavaşça bakabilirsiniz.
Merhaba İsmail Kuzucu ,

Teşekkür ederim. Akşam eve gider gitmez dediklerinizi uygulayacağım. İlk ekim olduğu için sanırım biraz fazla derinde kaldılar. Tahminen 2-2,5cm derinde kaldı. Üzeri kapalı ve oksijen yeteri kadar alamıyor sanırım ondan.

Eski 17-05-2015, 23:55   #989
Yeni Üye

mantar sorununu nasil cozebiliriz sabunlu su ise yararmi.mantar gorunmeden once yapsak problem olurmu.cicege ve sebzeye degdirmedenmi yapmamiz gerekir

Eski 18-05-2015, 08:54   #990
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sıfırsekiz Mesajı Göster
mantar sorununu nasil cozebiliriz sabunlu su ise yararmi.mantar gorunmeden once yapsak problem olurmu.cicege ve sebzeye degdirmedenmi yapmamiz gerekir
Ev yapımı ılaclar konusunda sütlü bır tarıf var onu uygulayabılırsınız. Bıtkının her yanına uygulamanız gereklı.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025