![]() |
|
![]() |
#961 |
Ağaç Dostu
|
Hıyarların su isteyip istemediğini ancak sabah erken saatlerde anlayabilirsiniz. Öğlende veya akşam yapılacak gözlem hatalı olacaktır. Sabah hariç diğer zamanlardaki bu durum gayet doğaldır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-10-2014
|
merhaba, bu yılki takas etkinliginden edindigim tohumlarimi 6 gun once ektim. ilk defa tohum ektim.koçtaştan perlitli torf aldim ve bardaklarin tamamini bundan doldurdum. ancak torfun kurumasi ve yerine oturmasiyla birlikte bardaklarin neredeyse yarisi bos kaldi. heyyamola dan aldigim cengelkoy salatilik 3. gun patlatti ve resimdeki halini aldi. 5 gunde ise domates tohumlari patlatti. ancak bu bolumun 12 sayfasina kadar okudugum bilgilerden fidelerimin sagliksiz oldugunu anliyorum. fidelerin ışık azlığından dolayı boy attıgını anliyorum. patlatan fidelerimi bu sabah itibariyle sabah 10 dan aksama kadar gunes alan kapali balkonuma cikarsim. tohumlari her gun 2_ 3 fısla nemlendirdim. fidelerimi nisan sonunda edirne kesan da asil yerlerine, bahceye ekecegim. bardaklari agzina kadar torfla doldursam bir faydasi olur mu? fidelerimin durumu nasil gorunuyor. yapmam gereken neler var,? fotolar normalde duz ancak yuklemede yan donmus, kusura bakmayin ![]() cakmagin onundeki iki fide kizartmalik kabak. onlarin solundaki 2 tane cengelkoy salatilik. digerleri ise yine takastan alinan domates tohumlari ) heyyamola, tcm, bahceden uyelerinden) herkese kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Ağaçsever
|
sevgili heyyamola, cevabınız için teşekkür ederim ve tohumlarınız için. tüm tohumlarım değerli ama gönderdiğiniz 5 adet salatalık tohumu benim için çok değerli. 3 yaşındaki kızım çok seviyor. bir tanesini balkona ekip kızımın hizmetine sunacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-05-2015
|
Merhaba , Forumdaki herkese selamlar. Yeni üye oldum ve şu ana kadar göz gezdirdiğim kaynaklar arasında en başarılı bulduğum bir platform olması nedeniyle çok memnunum. Ben de buradaki paylaşımlardan aldığım hevesle fide olarak aldığım salatalığımı yetiştirmeye başladım. Aralıklarla fotoğrafladığım salatalığımı sizlere göstermek istedim. Yaklaşık 3-4 gün önce ipe sarma işlemini yaptım. Saksının enine bir ip bağladım.Bu ipe de yukarı tırmanması için bir ipi boğazlarından dolaştırarak yukarı ( yaklaşık 2,50m ) bağladım. Saksı yaklaşık 15lt hacminde yaklaşık 30cm-30cm gibi çap ve derinlik ölçülerine sahip.İlk 2 yaprağını ve yaklaşık 20cm'e kadar olan erkek çiçeklerini kopardım. Bitki bıyıkları ile yanına dikmiş olduğum sırığa sarıldı. Şimdi 2 tane dişi çiçeği üst tomurcuktan yine 1-2 tane daha dişi meyvesi olmakla birlikte 4. dişi çiçeğini verdi. Toprağın üzerine kalınlığı 3-4 cm kalınlığında boğazını da dolduracak şekilde torf ekledim. Sulamayı ise gece karanlıkta ve 1 küçük su şisesi kadar pet şişenin ağzına açtığım delikler sayesinde yağmurlama gibi suluyorum. Tavsiyeleriniz ve yapmam gerekenler için cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Yeni Üye
|
Merhaba tekrar , Son durum aşağıdaki gibi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Yeni Üye
|
Merhaba , Ve ilk çiçek açtı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Yeni Üye
|
Merhaba , Son hali ![]() ![]() ![]() Dün ayrıca fide için tohum ekimini tamamladım. Onları da büyüdükçe paylaşacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-05-2015
|
kullandigimiz saksilari .seneye bu topraklari tekrar kullanabilirmiyiz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Yeni Üye
|
bende terasta ilk denemelerimi yaptim ileride fotograflari paylasmak isterim. herkesin oldugu gibi benimde sorularim olacak.terasimizin ustu acik yagmur alabiliyor sorun olurmu birazda ruzgarli. salataliklarim 4 ,5 yaprak oldu koltuk almaya nezaman baslamaliyim .20 gun oldu dikeli cok yavas gelisiyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Ağaçsever
|
![]() sayın Tugbaaa- nın salatalığındaki durumun başlangıcı bende de var anlaşılan. azot eksikliğinden bahsedilmiş ve hayvan gübresi eklenmesi önerilmiş. haftada bir kez yarım litre su veriyorum... çiçeklerin arkasından umarım salatalıklar gelir... Düzenleyen aaligul : 13-05-2015 saat 11:36 Neden: foto ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Bazı fotografları göremiyorum, görsem belki bana rehberlik edecek ama maalesef ![]() Sorum şu, salatalık ekmek için çok mu geç kaldım? Bugün eksem nasıl olur? Yoksa artık seneye mi diyorsunuz? Daha evvel hiç salatalık yetiştirmedim, ne tohum ne de fide. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2013
|
Ben çok geç kaldığınızı düşünmüyorum çünkü salatalıklar 3-5 günde çimlenir zaten havalarda yeni yeni ısınmaya başladı tam zamanı hemen başlayın bence bende salatalık ustası değilim ama şu anda bütün bitkilerin dikilmesi için geç kalınmadığını düşünüyorum.Zaten balkonumda biber salatalık çilek domates çiçek vs dolu ve inanın hepside gelişmeye başlayalı daha bir hafta anca oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Tesekkür ederim Erkan bey, 4 mayısta deneme amaçlı bir kaç tane çengelköy ektim, hemen çimlendiler fakat sonuç nasıl olur bilemiyorum tabii.. Denemek lazım, ne kadar okursam okuyayım, en iyi şekilde öğrenme biçimi deneyim benim için ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Koltuk surgunlerını 10 cm boya ulasmadan koparmanız gereklı. Hıyar bıtkısı bırden gelısımı hızlanan bır turdur. Sıcak havayı ve suyu gordugu zaman gelısme hızlanacaktır. Bereketlı urunler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bıtkıye fazla su verırsenız her zaman boya gıder. Meyvelerı gorene kadar su vermeyın, bogum aralarınız daha kısa olur ve daha cok verım alırsınız. Sımdıden afıyet olsun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Ağaç Dostu
|
Hıyar cesıtlerını hazıran ayı sonuna kadar ekebılırsınız. Hızlı gelısen bır bıtkı oldugu ıcın rahatlıkla yetıstırebılırsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-05-2015
|
Selamlar yeni üyeyim ilk defa Salatalık ektim balkonda ve 1 haftalık resimde görüldüğü gibi biraz sık oldu galiba başka saksıya almam için ne kadar büyümesini beklemeliyim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
En az iki "gercek" yaprak cikarip onlari iyice gelistirene kadar beklerseniz iyi olur. Dediginiz gibi, tek saksida cok fazla fide olmus. Ben o buyuklukte bir saksida iki tane, biraz zorlamayla uc tane fideden fazlasini birakmazdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Yeni Üye
|
tesekkurler ismail bey.terasimizin ustu acik demistim gecen hafta 2gun yagan yagmur ve ruzgar moralimi cok bozdu ilk cicek acan .sirik domateslerim vardi .yapraklarin ust yapraklar hari.hepsi kivrildi bazi kurur gibi duruyor bazi yapraklarin uclarinda siyahlasma basladi.biber fidelerimde ayni oldu domatesler gibi ne yapicam bilmiyorum simdi .dusunmekteyim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Yeni Üye
|
Merhaba , Salatalıklarımın son hali . Sanırım 10 güne yemelik olacak ![]() Bu arada 10.05.15 gecesi ektiğim tohumlar hala çimlenmedi.Torfu gayet nemli ve ısı kaybını aza indirmek için streç ile üzerlerini kapattım. Güneşi de gün içinde gayet güzel alıyor. Çıkmasını beklemeli miyim yoksa başka viyollere yeni ekim mi yapsam doğru olur ? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#984 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-05-2015
|
Alıntı:
Yardımınız için teşekkürler.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
Sn borasagir. Strec filmle kaplamissiniz. Her gun havalandiriyor musunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#987 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Havalandırmayı sanırım yeterli yapmıyorum. Sadece nem kontrolü yapıp kapatıyorum. 1 tanesinde filiz göründü. Diğerleri daha bekliyor gibi. Üzerlerini açacağım. Ayrıca 6 tane yeni ekim yaptım. Bu yeni ektiğim tohumların üzerleri açık ve çok derine ekmedim. Bakalım onları bekliyorum. Bilgilendirme için teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#988 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Teşekkür ederim. Akşam eve gider gitmez dediklerinizi uygulayacağım. İlk ekim olduğu için sanırım biraz fazla derinde kaldılar. Tahminen 2-2,5cm derinde kaldı. Üzeri kapalı ve oksijen yeteri kadar alamıyor sanırım ondan. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Yeni Üye
|
mantar sorununu nasil cozebiliriz sabunlu su ise yararmi.mantar gorunmeden once yapsak problem olurmu.cicege ve sebzeye degdirmedenmi yapmamiz gerekir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Ağaç Dostu
|
Ev yapımı ılaclar konusunda sütlü bır tarıf var onu uygulayabılırsınız. Bıtkının her yanına uygulamanız gereklı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|