View Single Post
Eski 07-05-2015, 10:31   #967
borasagir
Yeni Üye

borasagir's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2015
Merhaba ,

Forumdaki herkese selamlar. Yeni üye oldum ve şu ana kadar göz gezdirdiğim kaynaklar arasında en başarılı bulduğum bir platform olması nedeniyle çok memnunum. Ben de buradaki paylaşımlardan aldığım hevesle fide olarak aldığım salatalığımı yetiştirmeye başladım. Aralıklarla fotoğrafladığım salatalığımı sizlere göstermek istedim. Yaklaşık 3-4 gün önce ipe sarma işlemini yaptım. Saksının enine bir ip bağladım.Bu ipe de yukarı tırmanması için bir ipi boğazlarından dolaştırarak yukarı ( yaklaşık 2,50m ) bağladım.

Saksı yaklaşık 15lt hacminde yaklaşık 30cm-30cm gibi çap ve derinlik ölçülerine sahip.İlk 2 yaprağını ve yaklaşık 20cm'e kadar olan erkek çiçeklerini kopardım. Bitki bıyıkları ile yanına dikmiş olduğum sırığa sarıldı. Şimdi 2 tane dişi çiçeği üst tomurcuktan yine 1-2 tane daha dişi meyvesi olmakla birlikte 4. dişi çiçeğini verdi.

Toprağın üzerine kalınlığı 3-4 cm kalınlığında boğazını da dolduracak şekilde torf ekledim.

Sulamayı ise gece karanlıkta ve 1 küçük su şisesi kadar pet şişenin ağzına açtığım delikler sayesinde yağmurlama gibi suluyorum.

Tavsiyeleriniz ve yapmam gerekenler için cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

borasagir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön