agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)

Beğeni Düzeni3621Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 21-07-2010, 11:28   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-06-2008
Benim domatesler dediğiniz kadar azmanlaşmadı henüz, fideleri geç diktim, ilk parti evde yeterince ışık almadığı için güneşten yandı, yenilerini diktim vs. Meyveler büyümeye başladığından beri boy uzaması yavaşladı. En uzunlar çikolata çeriler, sonra pembeler, sonra Çanakkale pembeler, sonra çeriler en son da oturak Ayaşlar. Dün ilk çeri domates kızarmıştı. Patlıcanları bu kadar ağır büyüyeceğini bilseydim ilk onları çimlendirirdim. Bu aralar yeni çiçeklenecekler. Biberler diğer hobi bahçelerine göre çok güzel büyüdü, bol meyve veriyor, bir de hazır aldığım biber fideleri istediğim cinslerde çıksaydı daha memnun olacaktım. Hepsi tatlı sivri biber çıktı Kahvaltıda bol bol yiyoruz. Neyse hepsinin acı çıkmasından iyidir

Yağmurlardan dolayı mantar hastalıkları çok oldu. Adalar dışındaki mısırlarda hastalık var. Malç yapmaya hiç vaktim olmadı, kompost çukurlarını kaç aydır açamadım. Kabakları bahçe sınırına doğru diktim kenar çitten sardırıyorum. Biberlerin üstüne çok yatan domateslerin o taraftaki yapraklarını seyrelttim. Salatalıkları bağlamadığım için yayıldılar, bir kısmı büyüyemedi öyle duruyor. Kenarlarda olanlar kendiliğinden çite sarıldı gidiyor. Kavunlar fasulyelere sarılarak yukarı doğru tırmanmaya başladı. Bir küçük karpuzum vardı düzensiz sulamadan çatlamış, koparmaya kıyamadım duruyor. Yeşilliklerden semizotu dışında çok verim alamadım. Roka-tereler hastalandı hepsini söktüm. Maydonozlar tek tük çıktı. Ispanak hiç çıkmadı.

3 adada destek yaptık şimdiye kadar. 1. sırık fasulyeler, 2. pembeler, 3. de çeriler için. 3 kenarlı dikdörtgen çerçevenin iki kısa kenarını adalara vidaladık. Fasulyeler için yere çaktığımız küçük kazıktan yukarıya gergin ipler bağladık, fasulyeleri onlara sardırdık. Şimdi kavunlar da tırmanmaya başladı. Pembeler için aynı destekten yaptık, 10 metre kurdele aldım, alt kısmından bağlayıp gövdeden sardırarak gergin şekilde yukarıya bağladım. Çeriler için de birer uzun kazık sapladım, çikolata çerileri sırık şekilde büyüttüm boy attı, geçen sene kendi haline bırakmıştım çok az meyve vermişti, tadı damağımızda kalmıştı. Bu sene verim daha iyi, çubuğun boyuna yaklaştı. Çerilerde koltuk almadım, sadece altta kalan domateslerin kızarması için yaprak seyreltmesi yaptım. Orda burda bir sürü çeri çıktı kendiliğinden, 2 yapraktan sonra hemen çiçek açıyorlar ama boyları kısa kalıyor, aynı cins olmalarına rağmen şaşırtma yaptıklarım çok azman büyüdü. Köklerini derine dikmiş olmamdan kaynaklanıyor olabilir.

verdoque Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
sebze, sebze adası, yükseltilmiş yastık

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025