View Single Post
Eski 27-07-2010, 14:41   #528
AgacSevdalisi
Ağaç Dostu

AgacSevdalisi's Avatar

Giriş Tarihi: 12-11-2008
İceberg Marul Yetiştirme Konusunda Bilgi

MERHABA ARKADAŞLAR; yazılarınızı en baştan takip ediyorum gerçekten bu işi herkes severek ama kimisi profesyonelce kimisi amatörce yapıyor.Bende bi amatör olarak bu sene bir işe girişmek istedim.Marul yetiştiriciliği konusunda tecrübeli ve bilgili arkadaşların tavsiye ve yardımlarını bekliyorum.
Ben Yozgat'ın 1350 rakımlı bir bölgesinde yaşıyorum.Yani kışları biraz sert geçiyor..Açık tarlada iceberg tipi marul yetişitirmek istiyorum.Amaprofesyonel olarak marul yetiştiriciliği konusunda fazla bilgim bulunmamakta.Bazı sorularım olacak maddeler halinde sıralamk istiyorum.
1-Çeşit seçiminde nelere dikkat etmeliyim.
2-Soğuklara dayanıklı iceberg veya diğer çeşit marullar hangisidir?(benim bulduğum: coolguard(iceberg tipi)
3-Ağustos ortası itibari ile tohum ekimi yapsam açık arazide kasım ayında hasat yapabilirmiyim?
4-Marullar genelde kaç dereceye kadar soğuklara dayanır?Ya da en fazla soğuklara dayanıklı olan marul çeşiti hangisidr?
5-Marulları yerlerine tohum olarak mı ekiyim?Yoksa tohum yastıklarına ektikten sonra fideleri yerlerine mi dikiyim?
6-En erkenci iceberg tipi **** diğer marul tipleri hangileridir?

Şimdilik sanırım bunların cevabını almam marul tohumu ekmem için yeterliTohumları ektikten sonra daha çok sorum olacak gibi
Şimdiden bilgi veren herkese çok teşekkür ederim.

Düzenleyen AgacSevdalisi : 27-07-2010 saat 15:14 Neden: düzeltme
AgacSevdalisi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön