agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)

Beğeni Düzeni3621Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-07-2010, 10:23   #481
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-10-2007
merhabalar ben fotoğraf yüklemeyi ancak başarabilmiş bir bahçe sever olarak bakırköyde e-5 kenarında bol egzoz dumanlı şantiyemin köşesinde oluşturduğum sebze bahçemi paylaşmak ve öenerilerini almaya çalışacağım
bahçe toprağı olarak 1) boş bir alandan kazılarak temin edilen toprak, yanmış koyun gübresi, istacın ürettiği kompost, çayposası kullanıldı, ayrıca em1 lede gübrelendi.bahçem iki bölümden oluşmakata ilk olarak küçük bir alan oluşturduk burdaki sebze fidelerinin bir çoğunu satın aldık ,domateslerim epeyce var fakat öğlenden sonra tamamen gölgeye kaldığı için domateslerimiz birtürlü kızaramadı . 2 adet sebze adası oluşturduk . ama biraz sık dikebildik.biberler gölgede kaldığı için verime pek geçemedi
2. kısım bahçemizi 3 hafta önce yaptık bol güneş alıyor domates fidelerini netten aldığım tohumları serada fide haline getirerek diktim küçük boylarına rağmen çiçeğe durdular bakalım satın alınan fide ve tohumdan yetiştirmelerle karşılaştıracağım
neyse fotoğrafları sizlerle paylaşıyım
Name:  IMG_6125.jpg
Views: 3067
Size:  72.5 KBName:  IMG_6126.jpg
Views: 3005
Size:  65.0 KBName:  IMG_6127.jpg
Views: 3002
Size:  71.8 KBName:  IMG_6128.jpg
Views: 3109
Size:  70.7 KBName:  IMG_6129.jpg
Views: 3075
Size:  71.5 KB

sibelbozo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2010, 11:24   #482
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-10-2007
Name:  IMG_6130.jpg
Views: 2997
Size:  58.1 KB
Name:  IMG_6131.jpg
Views: 2943
Size:  72.4 KB
Name:  IMG_6132.jpg
Views: 2945
Size:  71.0 KB
Name:  IMG_6133.jpg
Views: 2969
Size:  71.1 KB
Name:  IMG_6135.jpg
Views: 2943
Size:  70.4 KB

sibelbozo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2010, 13:59   #483
Ağaçsever

süleyman bey's Avatar

Giriş Tarihi: 26-05-2008
Değerli arkadaşlar,
İstanbul'da beton bahçeli bir apartmanzede olarak sizlere özendik.
Bahçede, beton üzerinde kendi sebze bahçemi yapmaya çalışıyorum.
Bu şartlarda dahi olsa yaptığımdan büyük keyif alıyorum.
İlk başlarda hakkımda pek iyi şeyler söylenmesede şimdi bana özenir oldular.
Çünkü benim örnek aldığım arkadaşlar doğru işler yapıyorlar ve üstelik bunu
bizlere iletiyorlar.Paylaşımda bulunan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.
iki adet sebze adam var.ebatları.40x200cm. içine konan malzemelerim 1kg.leonardit.
1kg.kemik tozu 3adet coco peat. 1kg. meg ıron 1 çuval iyi yanmış sığır gübresi ve
torfla karışmış bahçe toprağı.Bu yazdığım miktarlar iki adaya eşit olarak dağıtıldı.
Fideden itibarende Yapraktan Süper Biofer kullanmaktayım.En önemliside Şu ana kadarda
3 kez toprağı sularken EM kullandım.Em ve biofer kullanıcağım zaman çeşme suyunu
3-7 gün dinlendiriyorum.Malum şimdilik başka alternatifim yok.

süleyman bey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2010, 14:08   #484
Ağaçsever

süleyman bey's Avatar

Sebze adalarımdan görüntüler.

Eklenen Resimler

Eski 06-07-2010, 14:12   #485
Ağaçsever

süleyman bey's Avatar

Bu da benim torun diye takıldığım meraklım.

Eklenen Resimler

Eski 06-07-2010, 14:15   #486
Ağaçsever

süleyman bey's Avatar

Sığır gübresi,em,biofer ve bahçe toprağında yetişen salatalıklarım.

Eklenen Resimler

Eski 06-07-2010, 21:37   #487
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-11-2009
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz Mesajı Göster
Kesinkes drenajla fazla suyu tahliye etmeniz gerekiyor.
içinden suyunu boşalttım şimdi ise Domates ağacının çukurunun dolmasına az kaldı.

athena -asena Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2010, 16:53   #488
Ağaç Dostu

sındırgılı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-12-2007
Galeri: 13
Domates ağacını, acemi bahçıvanlarından kurtaran çitimi kaldırdım. Artık hür
Adacıklarda domates hasadı başladı:

Eklenen Resimler

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2010, 17:07   #489
Ağaç Dostu

sındırgılı's Avatar

Uzaktan,adacıklar:

Eklenen Resimler

Eski 07-07-2010, 20:55   #490
Ağaç Dostu

sayın sındırgılı ; maşallah domatesleriniz kızarmaya başlamışlar benimkiler daha yeşiller.

Eski 07-07-2010, 21:17   #491
Ağaç Dostu

sındırgılı's Avatar

Domates agacini merakla bekliyorum. Bakalim, kisin etrafini sera gibi kapatip seneye de yasatabilecekmiyiz?
Sevgili Hemserimin gonderdigi domates fideleri diger adada dikili.Onlarda yavas yavas kizarmaya basladi.Onlarin hasadina ne zaman basliyacagiz.Fakat, biberler golgede kaldiklari icin gelisimleri yavas.Aslinda, onlara ayri bir ada yapsaydim daha iyi olurdu.Gecen sene, Demre biber tohumu alip dikmistim.Bu sene degisiklik yapip tatli kil biber diktim.Fakat,tadi bana cazip gelmedi.Seneye Allah omur verirse tekrar Demre Biber dikmeli.Bu arada, domates kurtlarina karsi Roa-Natura kullaniyorum. 3.uygulama sonucunda kurtlari bertaraf ettim.(Reklama girmesin lutfen)
Bence, (tabii bu kendi dusuncem) enzimlerin faydasi cok.Bunu daha cok gelistirmeli.Sevgili Ensara ve Acemi Ustaya ve Saricana cok is dusecek.Yurt disindan ithal edilen organik gubrelere, onlarca para vermek su asamadan sonra safdillik gibi geliyor.Kisin adalara (tabiiki kasalar saglam durursa) fig ekip, azot ihtiyacini karsilarim diye dusunuyorum.Bahcenin geri kalan kismina da adaciklar yapip,yukseltilmis yataklara onem vermeli. Sn. SibelBozo, ben daha kompost yapimina basliyamadim.Kizim, Istoc un kompost tesislerini ziyaret ettiginde disariya satis olmadigini soylemisler.Siz nasil tedarik ettiniz?
Karsimiza, pazar yeri kurulacak ama burokratik (ya da politik) nedenlerden dolayi henuz faaliyete gecemedi.Kopmost tesisini 1 gunde kurmak imkanim var ama onu besleyecek olanak zor.

Ayazkızı beğendi.
Eski 07-07-2010, 21:30   #492
Ağaç Dostu

benim domates ağacının fotoğrafını yükleyemiyorum devamlı yükleme hatası diyor. herhalde utanıyor sizinkilerin yanın da . inşallah seneye de yaşatırız .

Düzenleyen athena -asena : 07-07-2010 saat 21:31 Neden: ekleme
Eski 07-07-2010, 21:58   #493
Ağaç Dostu

sındırgılı's Avatar

Aslinda, ben Halil Beyin ve MeyveliTepe Ustadlarimizin domates agaclarini merak ediyorum. Inanin, benimki veya sizinki o kadar onemli degil. Seneye, deneme icin baz alinacak olanlar onlar.Hele ZeytinliBahcede, 3 adet domates agacindan 1 tanesinin yasadigini biliyorum.(Hocanin nefesi yetmemis yasatmaya )

Ayazkızı beğendi.
Eski 07-07-2010, 23:54   #494
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı Mesajı Göster
Aslinda, ben Halil Beyin ve MeyveliTepe Ustadlarimizin domates agaclarini merak ediyorum. Inanin, benimki veya sizinki o kadar onemli degil. Seneye, deneme icin baz alinacak olanlar onlar.Hele ZeytinliBahcede, 3 adet domates agacindan 1 tanesinin yasadigini biliyorum.(Hocanin nefesi yetmemis yasatmaya )
Bizimkiler daha çiçekte ve yeni yeni meyve bağlıyor. Siz erkencilik yaptınız. Biz geç uyandık. Daha doğrusu yağmurlardan çukuru kazamadık.

Şimdi çukur hazır. Üstünü örteceğiz. Ocak da dikeceğiz. İçine bir de küçük bir soba kurduk mu...

Artık sizi de üstatlıklığa terfi ettim.. Enzimli domateslerin tadı nasıl.?

Gerçekten soruyorum.

Domatesleriniz çok güzel görünüyor. Güle gele tükedin efendim.

Ayazkızı beğendi.
Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2010, 00:09   #495
Ağaç Dostu

sındırgılı's Avatar

Enzimi bilmemde yanlarindaki feslegenin kokusu resmen domatese islemis.Yiyenler, bu feslegen kokusu nereden geliyor diye sordular? Bilmem, ben onlarin yalancisiyim.
Gercekten, domatesler feslegen kokuyorlar. Enzim de kivi enzimi idi. Kivi kokusu kimse almadi.Gerci, kivi kokulu domateste hos olmaz. Yalniz Ensar ve Acemi Usta dan korkulur.Onlar, agir agir ve de derinden yabanci uyruklu organik gubrelerin kokunu kaziyacak gibime geliyor. *bdala malum olurmus derler:
Ustatlika terfi edisinizde sertifika veriyormusunuz?
Adaciklarin yanina asayimda, madalyali olsunlar.(saka saka)

Ayazkızı beğendi.
Eski 08-07-2010, 08:29   #496
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Galeri: 73
Sn Sındırgılı, hem sizin eliniz, adalarınız, enziminiz hem de adanın ılıman havası birleşince domatesler harika ve erkenden olmuş.

Sizinkilerinin de boylarının çok uzadığını gördüm. Geçen sene bahçeye ektiğim aynı domatesler bu sene adaların içinde bir buçuk kat kata boylu ve azman oldular. Bunu çok yağan yağmur kadar adaların toprağına da bağlıyorum. Bağlamak için istediğim destekleri henüz yapamadım, kara kara düşünüyorum. Son günlerin güneşiyle çiçekler çoğaldı, ceviz kadar domatesler var ama daha pembe bile değil.

Toprak hâlâ çok güzel ufalanıyor, kedilerden korumak için toprağa serdiğim kafesleri kaldıramıyorum, parçalayıp aralara sermeye başladım.

Önceki seneler salatalıkta hiç başarılı olamıyordum, adadakiler çok sağlıklı ve verimli. Coco-peat'in nem tutması işi kolaylaştırıyor diye düşünüyorum.

Adada iki kök kabak bıraktım, arada kabak alıyorum ama bol çiçekteler, çiçek dolması bile yaptım.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2010, 15:48   #497
Ağaç Dostu

Domates ağacının çukurunun dolmasına az kaldı.

Eklenen Resimler

Eski 09-07-2010, 21:08   #498
Ağaç Dostu

Zeytinlibahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2009
Arkadaşlar selamlar

Bizim domates ağacının onbeş gün önceki ve bugünkü son durumu, kökten itibaren tek gövde üzerinde büyüseydi ve zamanında budasaydık herhalde çok daha gelişmiş olurdu.

Şaka sanki, kök yaklaşık bir metre aşağıda.

Bugün tek gövde üzerinde kalacak şekilde budadım.biraz sert oldu gibi

Neredeyse görünen kadar dal atılmış oldu, bundan sonra bakalım nasıl olacak.

Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2010, 19:38   #499
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Domates cukurumu 1 mt kazdırıp, kompost ve yanmış koyun gübresi ile doldurtmuştum. Fide büyüdükçe, toprak atıp kapattık.( ilk resim, aralara yazı yazmayı hala öğrenemedim de)

Şimdiki durum bu, sürekli büyüyor ama üzerinde henüz domates yok. Sanırım sonradan atağa gececek.

Bugün inip baktığımda, cok dallanmış olduğunu gördüm. 2 dal olarak bırakıp, diğerlerini kesem mi karar veremedim. Bir öneriniz olurmu acaba.

Sebze adalarını durumu da gayet iyi. Bana göre tabii
Bir kere EM ile su verildi adalara. Kaolinkili uygulayamadım ve bionem.

Son resim, gecen hafta semizlerin yerine dikilen domatesler.

Eklenen Resimler

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2010, 20:28   #500
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Adalardaki sebzelerim

Dün dolma biberlerden bir tencere pişirildi. Eşim yaptığım en iyi dolma olduğunu söyledi Eee pazardan aldığına benzemez, bunlar doğal diye havamı bastım)
Fasulye, biber ve patlıcandan türlü yapıldı. Domateslerden bir tane tadabildik, beklemedeyiz.

Ve papağan yemi olarak satılan ayçekirdeğinden ektiğim ayçiçeklerim. Bu şehirde bir ayçiçeği tohumu bulamadım ya

Eklenen Resimler

Eski 10-07-2010, 20:33   #501
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Bu bölümde, bizim eski usul dikim. Tabii orayı da kompost ve gübre ile destekledim. O bölümdeki domatesler daha küçükler nedense.

Eklenen Resimler

Eski 12-07-2010, 11:12   #502
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 08-04-2009
Bulundugum yerde dun baslayan ve bugun de devam eden yagmur var. Hava tahminlerine baktim onumuzdeki gunlerde de devam edecek gibi gozukuyor. Ruzgar, firtina yok sadece yagmur var.
Bahcemdeki domateslerimde cicekler meyvelere dondu ve yaklasik 1 cm capinda meyvedeler. Sizce bu yagmurlarin domateslerime kotu bir etkisi olur mu? Hadi bugun neyse de benim normal sulamama gore yarinki yagislar biraz fazla olacak gibi. Sizce domateslerimin uzerlerini naylon bir ortu ile orteyim mi yoksa birak dogal haline gitsin mi dersiniz? Ayni soru biberler icin de gecerli ama biberler daha cok kucukler, uzerlerinde meyve henuz yok.

Tesekkurler.

koliva Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2010, 12:15   #503
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi koliva Mesajı Göster
Bulundugum yerde dun baslayan ve bugun de devam eden yagmur var. Hava tahminlerine baktim onumuzdeki gunlerde de devam edecek gibi gozukuyor. Ruzgar, firtina yok sadece yagmur var.
Bahcemdeki domateslerimde cicekler meyvelere dondu ve yaklasik 1 cm capinda meyvedeler. Sizce bu yagmurlarin domateslerime kotu bir etkisi olur mu? Hadi bugun neyse de benim normal sulamama gore yarinki yagislar biraz fazla olacak gibi. Sizce domateslerimin uzerlerini naylon bir ortu ile orteyim mi yoksa birak dogal haline gitsin mi dersiniz? Ayni soru biberler icin de gecerli ama biberler daha cok kucukler, uzerlerinde meyve henuz yok.

Tesekkurler.
Yağmurun, domates ve biber çicekleri üzerine kötü etkisi olmaz. Yani yağmur yağdığı için çiceklerini dökmez. Meyveye de zararı olmaz.

Domatesin devamlı dibinin ıslak olmaması ve yağmur sularının dibinde _bir kaç gün gibi_ birikmemesi gerekir.

Ancak domates, biber ve patlıcan gibi sebzelerin üzerilerinde çicek ve meyvesi varken, yağmurlama_ hortumla su sıkma_ yapmak bitkiye zarar verir.

Ayazkızı ve g.c. beğendi.
Eski 12-07-2010, 12:47   #504
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo Mesajı Göster
Domates cukurumu 1 mt kazdırıp, kompost ve yanmış koyun gübresi ile doldurtmuştum. Fide büyüdükçe, toprak atıp kapattık.( ilk resim, aralara yazı yazmayı hala öğrenemedim de)

Şimdiki durum bu, sürekli büyüyor ama üzerinde henüz domates yok. Sanırım sonradan atağa gececek.

Bugün inip baktığımda, cok dallanmış olduğunu gördüm. 2 dal olarak bırakıp, diğerlerini kesem mi karar veremedim. Bir öneriniz olurmu acaba.
Sebze adalarını durumu da gayet iyi. Bana göre tabii
Bir kere EM ile su verildi adalara. Kaolinkili uygulayamadım ve bionem.

Son resim, gecen hafta semizlerin yerine dikilen domatesler.
Sn. cemo,

1 mt. domates çukuru kazdırmışsınız da haberimiz yok. Meyvelitepe' nin rekorunu egale etmişsiniz ama bizim 1 mt. 10 cm. rekorumuza yaklaşmış, kıramamışsınız.

Evet birici resimde domatesler oldukca kalabalık. Aslında dipten tek kök ve bir karış toprak üstünden 3, 4 dal şeklinde bırakmak yani çatı oluşturmak daha iyi.

Bir de domates ve patlıcanların alt dallarını koparmak ve bitkinin, özellikle toprağın hava ve güneş almasını sağlamak da gerekiyor.

Not. Yükseltimiş yastıklarda için, birbirini destekleyen bitkilerde _kardeş bitkiler_bu sorun olmuyor.

Güneşe ve havaya ihtiyacı olan kendini yukarı atıyor.

Ancak aynı adaya yoğun dikimde_ sadece domates gibi_ alttan budama, yaprak alma yapılmalı diye düşünüyorum.

Kompost, kaolin kili, bionem, ema gibi ürünleri kullanmak ve tecübe etmek sizi, toprak biyolojisine (sn. acemi_caylağım alanı. ); Bitki patolojisine (sn. doğasever in alanı ) kadar götürecek gibi.

Biber dolmasını tencerede değil, fırında yapsaydınız daha iyidi.

Saygılar

Ayazkızı beğendi.
Eski 12-07-2010, 13:01   #505
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinlibahçe Mesajı Göster
Arkadaşlar selamlar

Bizim domates ağacının onbeş gün önceki ve bugünkü son durumu, kökten itibaren tek gövde üzerinde büyüseydi ve zamanında budasaydık herhalde çok daha gelişmiş olurdu.

Şaka sanki, kök yaklaşık bir metre aşağıda.

Bugün tek gövde üzerinde kalacak şekilde budadım.biraz sert oldu gibi

Neredeyse görünen kadar dal atılmış oldu, bundan sonra bakalım nasıl olacak.
Bu domates tek başına bir rekora imza atacak gibi duruyor. Ben olacak çocuğu .... tanırım. Bakmışsın tepesine sera kurmuşuz.

Eski 14-07-2010, 22:00   #506
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-06-2010
Domates Ağacı hakk.

Merhabalar herkese,

Bir arkadaşım var bu işlerden anlar ama bu domates ağacı hakkında biraz önyargılı en azında olsa bile meyve veremez, verse de işte kışı göremez görse de kurur vs... gibilerinden birşeyler söylüyor. Kafası, yerin 1 metre altında kök olmasına takıldı, gerçi artık takip ediyorum sizleri, ama sizden ricam domates ağacının yetişeceğini ve meyve vereceğini anlayacağı bir dille anlatmanız : )

Ayazkızı beğendi.
orhanshen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2010, 22:34   #507
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Tüüühhhh 10 cm ilemi kaçırdım rekoru

Bunu hesap etmem gerekirdi, 1 mt dendi ama 1.10 yapan olur diye. Hay allah.

Adalardaki domateslerin alt dallarını almıştım. Araya rahatsızlığım girince, domates cukuru ihmale geldi. Ben bir hafta bahceye inemeyince, cukurun pembişi almış başını gidivermiş, sağ sol, yukarı Kökten yukarıya 1 mt uzamış, daha bugün leblebi kadar bir meyve gördüm üstünde. Yarın ben bu pembeleri kırpayım daha gec olmadan.

Bu gidişle kışın meyveye duracak gib. EHH bana da sera yapmak farz olacak sanırım da, 1 ay sonraki boyuna göre serayı nasıl yaparım
Komposttu, em di, bionemdi kafam kazana döndü Kaolin kilini nihayet bulabildim, atmak için geç kalmadım değil mi.

Halil bey, dolmayı toprak fırında yapacaktım ama, fırını yakmaya cesaret edemedim, birdahakine inşalhhh

Ayazkızı beğendi.

Düzenleyen cemo : 15-07-2010 saat 05:26
Eski 15-07-2010, 01:14   #508
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orhanshen Mesajı Göster
Merhabalar herkese,

Bir arkadaşım var bu işlerden anlar ama bu domates ağacı hakkında biraz önyargılı en azında olsa bile meyve veremez, verse de işte kışı göremez görse de kurur vs... gibilerinden birşeyler söylüyor. Kafası, yerin 1 metre altında kök olmasına takıldı, gerçi artık takip ediyorum sizleri, ama sizden ricam domates ağacının yetişeceğini ve meyve vereceğini anlayacağı bir dille anlatmanız : )
Orhan bey, hoşgeldiniz.

( Şöyle etrafınıza bi' bakın, bitki delilerinin içine düştüğünüzü göreceksiniz. Domates hastalanınca arap sabunu atan, ; onunla konuşan ve sonra afiyetle yiyenlerin içine hoşgeldiniz.. Ama siz 3, 4 günde bize yetişmiş gibisiniz.)

Pembe _Sn. cemo' nun diliyle 'pembiş'_ domatesin diğer domateslerden farkı, toprak altında ağaç gibi kök atma özelliğinin olması.

Her domateste bu özellik yok.

Siz ne yaptınız; chherry' leri kasadan saksıya aldınız mı? Saksınız 'toprak saksı' olursa_ suyu emer_ iyidir.

Ayazkızı beğendi.
Eski 15-07-2010, 08:52   #509
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Domates ağacı, yıllardır denemek istediğim bir şeydi. Burada, "deneyeceğim" diye söz edince başka bir çok arkadaşa da ilginç gelip çukurları kazdılar. Olur mu, olmaz mı, olursa nasıl olur, olmazsa neden olmaz, hep birlikte gözleyeceğiz.

Benimkilerde son durum şöyle. Çukur tamamen doldu. Pembe domates çukurun 1 metre kadar üzerinde. Diğer çeşit ise 70 santim kadar yükseldi. Dolayısıyla çukurun dibine dikim yaptığımız düşünülürse pembe domates bir buçuk ayda şu ana kadar 2 metre büyümüş oldu. Meyve tutumu da başladı. Bu süre içinde iki kez yoğun yağmur dönemi oldu. Bu da bitki iki kez strese girdi ve onar gün zaman kaybetti anlamına gelir.

Toprak altında kalan bölümden kökler atılmıştır fakat henüz bitkinin oralardan da beslenmeye başladığını sanmıyorum. Bunun için bir kaç haftaya daha ihtiyaç olsa gerek. Bitki yeni köklerden de beslenmeye başladığında esas farkı görmeye başlayacağımızı umuyorum.

Neticede bu bir deneme. Sonucun hayal ettiğimiz gibi olacağının ne bir garantisi ne de öyle bir iddiamız var. Olursa, yaptık oldu deriz. Olmaz ise iyi denemeydi deriz. Her durumda farklı bir şey denemenin keyfini yaşarız

Ayazkızı ve g.c. beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2010, 10:08   #510
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-06-2008
Sn Meyvelitepe ve deneyen diğer arkadaşlar, domates ağacında dallanmaya ne şekilde izin veriyorsunuz? Benim ağacım yok ama merak ettim, koltuk alma nasıl olacak?

verdoque Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
sebze, sebze adası, yükseltilmiş yastık

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025