![]() |
|
|
![]() |
#3 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Domates ağacı fena değil. Çukurun yarısı doldu bile. Çukuru kazıp fideyi diktikten sonra iki gün yağmur yağdı. Bu da bir hafta kadar büyümeyi geciktirdi. Son bir haftadır ciddi atılımda. Böyle giderse 10 güne kadar çukur dolar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2008
|
Sayın Meyvelitepe'ye ithaf olunur
Merhaba Arkadaşlar Sayın Meyvelitepe'nin tanıştırdığı sebze adalarını birkaç fotoğrafla anlatacağım. Kış sonunda; üstünü naylonla kapattığım adaya birkaç kırmızı pancar tohumu atmıştım.Bir tanesi yaklaşık 950gr. ağırlığa ulaşmış. Yine üstü örtülü adalara nisan başında diktiğim cherry domates fidelerinin şu andaki durumunu fotoğraflarda göreceksiniz. Üstleri çiçek ve domates dolu. Başka bir adaya mayıs ilk haftasında diktiğim fasulyeler 2metrelik sırığı geçtiler. Bu hafta 1metre sırık daha eklemeyi düşünüyorum. Bilgi ve tecrübelerini sakınmadan paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
agaclar.net
|
Sn.ggirgin, tebrikler, elinize sağlık. Bu pancar ve cherry'ler de bana tanıdık geldi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2008
|
Sayın Meyvelitepe; Hatırlarsanız pancar tohumlarını siz vermiştiniz. Cherry tohumlarını da 3 senedir ben devam ettiriyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Elinize sağlık. Bizim sebzelerde henüz çiçek yok malesef. Ankara havasından heralde. Sn ggirgin, bunlar siyah cherryler mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Pazar günü yağmurdan bırakın kendimizi, burnumuzu dahi çıkaramadık ![]() Düzenleyen sındırgılı : 09-06-2010 saat 11:35 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-09-2007
|
Sayın Meyveli Tepe, Sebze parkında ahşap malzemeyi ısı yalıtkanlığı ve doğal olması nedeniyle tercih ettiğinizi düşünüyorum. Gazbeton da bildiğim kadarıyla doğal ve ısı iletkenliği ahşapla yakın olan bir malzeme. Sebze adalarının gazbetonla yapılmasında bildiğiniz bir sakinca var mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
agaclar.net
|
Bildiğim kadarı ile bir sakınca yok, isterseniz yapabilirsiniz. Aslında elinizin altında ne malzeme varsa onu kullanabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
bizimde bahçede dikili ağcımız olsun dedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Ben, sebze adalarinda 15 gunde bir 1/500 oraninda sulandirarak enzimleri kullaniyorum. Gelismelerinde, topragin kokteyl olmasimi yoksa enzimlerinmi katkisi oldu ? Inanin, o kadar bilgim ve tecrubem yok. Bir fayda var ama ne ? Bunu, ustadlarimiz degerledirirse iyi olur. Bu arada cok yagmur yagdi, insallah domates agaci cukurumun topragi gecirimlidir de domatesim bogulmaz . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
sebze bahçeleri için dozlama pomaları pahalı olduğu için damla sulamaları için ucuza maal ettim sıvı gübre dozlama ünitesi yaptım umarım sizlere fikir verip sizler daha üst modelini tasarlarsınız paylaşmayı unutmayın haaaaa ![]() en önemli parçamız musluklu pilastik bidon akavryum hava hortumu bağlantı için t 1/2 parmak punomatik hava hortum ve ekipman bağlantı parçaları satan bir mağzadan hepsini temin edebilirsiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Sevgili ustadlarim, Bahcemin bir kosesine domates diger kosesine salatalik bir diger kosesine de kabak dikmistim. Salatalik ve kabaklar, her gece salyangoz istilasina ugruyor. Kahve ile kurtarmaya calisiyorum ancak nereye kadar surecek bilemiyorum. Ancak domateslere hic ellememisler(en azindan simdilik). Bu salyangoz denilen HAYVAN ( ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
geçiş bölgelerine bitkilere zararı olmayacak yerlere hat ,sınır çizgisi gibi tuz çizin veya serin salyongozlar tuzu hiç sevmez kabukları eriyip yok olurlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Alıntı:
cevabiniz icin tesekkurler. Kahve de guzel is goruyor. Sabah kalkip bakiyorum oyle orda burusmus duruyorlar kahvenin uzerinde. Sonra alip atiyorum. Ancak benim sorunum bunlarla mucadeleden daha cok, domateslere zararli olup olmadigiydi. Cunku domateslerimi korumam gerekirse bunun altindan kalkamayacagim. Sebzelerim domateslere oranla cok az miktardalar. O yuzden eger ilac alip uygulayacaksam simdiden alip halletmeyi dusundum. Hic domates fidesi yiyen salyangozla karsilastiniz mi? Ya da ciceklerini yiyen? Iste benim de ogrenmek istedigim sey bu. Acaba bunlara bi sekilde domates ozlu bir ev yapimi ilac hazirlanabilir mi. Tabi eger domatese gelmiyorlarsa. Ancak bunu tam bir denemek gerek. Eger buraya "benim domateslerimi yedi" cinsinden bir yazi yazilmazsa, denenebilir derim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Salyangoz zararlısıdan faydalanma.
Alıntı:
Salyangozlar sebzeleri çok hızlı tüketerek aynı solucan gübresi gibi besin eriyiklerini dışkılarıya sağlıyorlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Aslinda, bende de cok salyangoz vardi. Fakat adaciklarda hic rastlamadim? Bu yagmurlardan sonra da gidip bakamadim.Malum, yagmur nedeniyle Istanbula donduk.Yarin gittigimde bakarim. Domates cukurunu da merak ediyorum. Insallah, sel altinda kalip boynunu bukmemistir! Benim sorunumda, salataliklar cok buyuduler.Yapraklarini biraz budamak gerekiyor.[domateslere biraz daha nefes aldirmak icin] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
agaclar.net
|
Geç sayılmaz, fideniz varsa hala yapabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
sayın meyvelitepe , bugün dikim işini hallettim çukurun derinliği 80 cm oldu ama çapı dar oldu yer musait olmadığından dolayı . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Turkiyenin dort bir yaninda, domates agaci calismasi yapiliyor. Sn. MeyveliTepe, sizin domates agaci ne durumda? Blogunuzda ne zaman haberlerini duyacagiz? Halil Bey de ser veriyor, sir vermiyor ! [Acaba, Hocanin nefesi fazlami geldi?] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-12-2009
|
Domates ağacı hayal olunca bir fideyi söküp zeminini 30 cm ye indirmiştim, yanında da 10 cm de diktiğim var, ikisi arasındaki gövde ve yaprak gelişim farkı çok ilginç, aradaki tek fark 30 cm. dikili olanın haftada bir kez fazla sulanması (boğaz doldurdukça) fakat yeşil aksamdan sağlık fışkırıyor. Boğaz doldurdukça topladığım yaprakları suda beklettim, beyaz ve siyah sinekler için bugün süzüp tüm bitkilerin yapraklarına spreyledim. Salatalıklar çiçeklendi, hemen hepsi boş çiçek, kabaklardan korkarken salatalık fidelerinin devlemesiyle şaşırdım, bu kadar büyüyeceklerini düşünmemiştim. Kabak ve fasulye de çiçeklenmeye başladı, marular gelişiyor, bibercikler fide haline gelemedi henüz, bezelye ve patıcan da bir hareket yok. Roka ve maydanozları saksılara ekmiştim, maydanoz çimlenmemekte direniyor, halbuki aynı zamanda ektiğim rokalar çimlendi tam gelişirken kediler üzerine yatıp kırdılar, ikinci parti ekildi onlarda çimlendi. Hepinizin domates ağaçlarını merak ediyorum, bizim buraya uğramayan yağmurlar gelişimlerine faydalı olmuştur umarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2009
|
Sebze adacıklarından önce. (16.06.2008) ![]() Sebze adacıklarından sonra (20.06.2010) ![]() ![]() ![]() İlk hasat ve bahçemin bonus'u pepinolar. ![]() Pepinoları kışın soğuk vurmuştu, sadece bir gece ısı sıfırın altına düşmüştü, ama esen sert rüzgar bütün yaprakları kavurmuştu. Bu meyveler donmamak için direndiler, ancak fazla da büyüyemediler. Bu yıl maşallahları var, üzerleri meyve dolu, dalları yıkılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
sebze, sebze adası, yükseltilmiş yastık |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|