View Single Post
Eski 15-07-2010, 08:52   #509
MeyveliTepe
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Domates ağacı, yıllardır denemek istediğim bir şeydi. Burada, "deneyeceğim" diye söz edince başka bir çok arkadaşa da ilginç gelip çukurları kazdılar. Olur mu, olmaz mı, olursa nasıl olur, olmazsa neden olmaz, hep birlikte gözleyeceğiz.

Benimkilerde son durum şöyle. Çukur tamamen doldu. Pembe domates çukurun 1 metre kadar üzerinde. Diğer çeşit ise 70 santim kadar yükseldi. Dolayısıyla çukurun dibine dikim yaptığımız düşünülürse pembe domates bir buçuk ayda şu ana kadar 2 metre büyümüş oldu. Meyve tutumu da başladı. Bu süre içinde iki kez yoğun yağmur dönemi oldu. Bu da bitki iki kez strese girdi ve onar gün zaman kaybetti anlamına gelir.

Toprak altında kalan bölümden kökler atılmıştır fakat henüz bitkinin oralardan da beslenmeye başladığını sanmıyorum. Bunun için bir kaç haftaya daha ihtiyaç olsa gerek. Bitki yeni köklerden de beslenmeye başladığında esas farkı görmeye başlayacağımızı umuyorum.

Neticede bu bir deneme. Sonucun hayal ettiğimiz gibi olacağının ne bir garantisi ne de öyle bir iddiamız var. Olursa, yaptık oldu deriz. Olmaz ise iyi denemeydi deriz. Her durumda farklı bir şey denemenin keyfini yaşarız

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön