View Single Post
Eski 12-07-2010, 12:47   #504
Halil Önen
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo Mesajı Göster
Domates cukurumu 1 mt kazdırıp, kompost ve yanmış koyun gübresi ile doldurtmuştum. Fide büyüdükçe, toprak atıp kapattık.( ilk resim, aralara yazı yazmayı hala öğrenemedim de)

Şimdiki durum bu, sürekli büyüyor ama üzerinde henüz domates yok. Sanırım sonradan atağa gececek.

Bugün inip baktığımda, cok dallanmış olduğunu gördüm. 2 dal olarak bırakıp, diğerlerini kesem mi karar veremedim. Bir öneriniz olurmu acaba.
Sebze adalarını durumu da gayet iyi. Bana göre tabii
Bir kere EM ile su verildi adalara. Kaolinkili uygulayamadım ve bionem.

Son resim, gecen hafta semizlerin yerine dikilen domatesler.
Sn. cemo,

1 mt. domates çukuru kazdırmışsınız da haberimiz yok. Meyvelitepe' nin rekorunu egale etmişsiniz ama bizim 1 mt. 10 cm. rekorumuza yaklaşmış, kıramamışsınız.

Evet birici resimde domatesler oldukca kalabalık. Aslında dipten tek kök ve bir karış toprak üstünden 3, 4 dal şeklinde bırakmak yani çatı oluşturmak daha iyi.

Bir de domates ve patlıcanların alt dallarını koparmak ve bitkinin, özellikle toprağın hava ve güneş almasını sağlamak da gerekiyor.

Not. Yükseltimiş yastıklarda için, birbirini destekleyen bitkilerde _kardeş bitkiler_bu sorun olmuyor.

Güneşe ve havaya ihtiyacı olan kendini yukarı atıyor.

Ancak aynı adaya yoğun dikimde_ sadece domates gibi_ alttan budama, yaprak alma yapılmalı diye düşünüyorum.

Kompost, kaolin kili, bionem, ema gibi ürünleri kullanmak ve tecübe etmek sizi, toprak biyolojisine (sn. acemi_caylağım alanı. ); Bitki patolojisine (sn. doğasever in alanı ) kadar götürecek gibi.

Biber dolmasını tencerede değil, fırında yapsaydınız daha iyidi.

Saygılar

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön