View Single Post
Eski 21-07-2010, 10:33   #515
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Sn. Sındırgılı, bende de benzer sorunlar oldu. En büyük sorun da kabaklardan kaynaklandı ama Sn. Meyvelitepe beni bu konuda uyarmıştı, neyse denedik.

Adaları arttırma imkanım yok, içindekileri azaltacağım ama yine kardeş bitkiler anlayışıyla ekeceğim. Bir sıra domates, iki sıra biber, bir sıra çilek (çilekler her ne kadar yayılma eğiliminde olsa da) ektiğim ada iyi oldu. Aralara kadife, fesleğen, havuç, dereotu da diktim.

Güneye bakan tarafı dikkate alarak en arkaya domatesleri diktiğim için gölge sorunu olmadı ama kabakların olduğu adada, domatesler kabak yapraklarından zor çıktılar. Kabaklar da sanırım gevşek topraktan dolayı azman oldular, kabaktan çok çiçek verdiler, geçen gün yolu kapayan kökü de çıkarmak zorunda kaldım.

Her adanın bir kenarına domates, yandaki adanın kenarına kısa bitki diktiğim için ara yollar da kapanmadı, her iki taraf da domates olsaydı, problem olabilirdi. Domatesler ortaya dikilip, öne güneş isteyenler, arkaya güneş istemeyenler de dikilebilir, böylece yollar daha açık olur.

Kediler için zemine serdiğim plastik file çok işe yaradı. Gerekirse kesip, bazı yerlerden bitkinin çıkmasını sağladım ama toprak hala çok yumuşak olduğu için tamamen kaldıramadım.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön